Όλοι έχουμε έρθει κάποια στιγμή αντιμέτωποι με το πρόβλημα τριξίματος της πόρτας, το οποίο μπορεί να εμφανιστεί πέραν από τις πόρτες του σπιτιού μας και στο αυτοκίνητο. Πιο κάτω θα δούμε πως μπορεί κανείς να απαλλαχθεί από το τρίξιμο στις πόρτες του αυτοκινήτου. 2 είναι οι κύριοι λόγοι τριξίματος της πόρτας του αυτοκινήτου, είτε έχει μαζευτεί πολύ σκόνη, είτε έχει χάσει την λίπανση της. Και στις δύο περιπτώσεις το πρόβλημα δημιουργείται από τους μεντεσέδες, που συνδέουν την πόρτα με το υπόλοιπο αυτοκίνητο. Καλό θα είναι μόλις ανακαλύπτετε ότι τρίζει η πόρτα του αυτοκινήτου σας να δράτε άμεσα. Όσο αφήνετε το πρόβλημα να συνεχίζεται, αυτό μπορεί να προκαλέσει και μεγαλύτερο πρόβλημα στους μεντεσέδες της πόρτας σας.

Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να εστιάσετε στην σωστή συντήρηση των μεντεσέδων χωρίς να σας τρομάζει η διαδικασία; καθώς είναι κάτι πολύ εύκολο και γρήγορο. Παρακάτω είναι η διαδικασία που πρέπει να κάνετε για να βάλετε τέλος στο τρίξιμο της πόρτας του αυτοκινήτου.

Συντήρηση μεντεσέδων

1. Το πρώτο βήμα πριν συνεχίσετε είναι να καθαρίσετε με ένα πανί όλες τις ενώσεις για να απομακρυνθεί η σκόνη, τυχόν υπολείμματα βρομιάς και γράσα που μπορεί να είναι συσσωρευμένα. Εάν τα σημεία είναι αρκετά βρώμικα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ένα ελαφρώς βρεγμένο πανί.

2. Στην συνέχεια ψεκάστε όλη την περιοχή με ένα αντισκωριακό σπρέι. Το WD40 ως το Νο. 1 αντισκωριακό είναι η ιδανική λύση για αυτό το σκοπό, καθώς πέραν αυτής της χρήσεις, μπορεί να δώσει λύση σε πάνω από 2000 προβλήματα, τα οποία μπορείτε να δείτε εδώ. Αφήνετε λοιπόν να δράσει η σύσταση του WD40 και να απορροφηθεί το υγρό.

3. Έπειτα, θα χρειαστεί να βάλετε το ειδικό High Performance White Lithium Grease της WD40 σε όλες τις αρθρώσεις των μεντεσέδων από τις πόρτες. Με το Γράσο High Performance White Lithium Grease δεν θα έχετε τα προβλήματα που συναντάει κανείς στα συμβατικά γράσα; όπως είναι το στάξιμο και το λέρωμα σε υψηλές θερμοκρασίες; καθώς το WD40 High Performance White Lithium Grease είναι ειδικά σχεδιασμένο για να αντέχει στις υψηλές θερμοκρασίες και να μην στάζει; προσφέροντας μακροχρόνια λίπανση.

4. Τέλος, αφήνετε το γράσο να πάει παντού και στην συνέχεια ανοιγοκλείνετε την πόρτα 3-4 φορές για να δείτε τα αποτελέσματα. Το τρίξιμο στη πόρτα αυτοκινήτου έχει γίνει παρελθόν εύκολα και γρήγορα!