Η συντήρηση τροχόσπιτου είναι κάτι που κανείς δεν πρέπει να παραλείπει. Παίζει βασικό ρόλο στην ασφάλεια μας και σίγουρα μας γλυτώνει από δυσάρεστες εκπλήξεις στις διακοπές μας.  Στην Κύπρο οι περισσότεροι έχουμε αναμνήσεις από διακοπές με τους γονείς και τους φίλους μας με το τροχόσπιτο. Μπορεί να μην είναι τόσο δημοφιλής τρόπος διακοπών όσο στο εξωτερικό, αλλά με τα χρόνια κερδίζει όλο και περισσότερους οπαδούς. Η συντήρηση του, ασχέτως με τη συχνότητα χρήσης του, δεν πρέπει να αμελείται. Έχουμε συγκεντρώσει τα βασικά σημεία που πρέπει κανείς να προσέχει και σας τα παρουσιάζουμε παρακάτω.

Τι πρέπει να ελέγχουμε πριν από κάθε ταξίδι.

Το βασικό που πρέπει κανείς να ελέγχει, όπως και πριν από κάθε ταξίδι με το αυτοκίνητο, είναι η πίεση των ελαστικών. Ακόμη βεβαιωθείτε για τη σωστή λειτουργία των προβολών και των φαναριών σας. Μην κάνετε κάποιο ταξίδι με το τροχόσπιτο σας εάν δεν έχετε κάνει τα απαιτούμενα service. Τέλος, μην ξεχάσετε να δείτε εάν τα έπιπλα και τα αντικείμενα μέσα στο τροχόσπιτο είναι ασφαλισμένα και δεν υπάρχει κάποιος κίνδυνος μετακίνησης τους στο όσο βρίσκεστε στον δρόμο.

Συχνότητα που γίνεται η συντήρηση τροχόσπιτου.

Κάθε μήνα, δεν πρέπει να ξεχνάτε να ελέγχετε τη γεννήτρια του τροχόσπιτου και την μπαταρία. Περίπου ανά 3 μήνες κάντε έναν έλεγχο για τη σωστή λειτουργία του κλιματιστικού. Μία με δύο φορές τον χρόνο να ελέγχετε τις πόρτες και τα παράθυρα. Εάν δείτε ότι υπάρχει κάποια δυσκολία στο άνοιγμα ή στο κλείσιμο τους απλά χρησιμοποιήστε WD-40 Multi-Use Product και είσαστε έτοιμοι. Δύο φορές το χρόνο χρειάζεται επίσης να ελέγχετε εάν οι ηλεκτρικές συσκευές ή οι συσκευές γκαζιού λειτουργούν κανονικά. Κάθε χρόνο πρέπει να γίνεται ένας γενικός έλεγχος του οχήματος για τυχόν διαρροές νερού. Επίσης καλό είναι να συντηρείτε το εξωτερικό μέρος με τη χρήση ενός κεριού για μεγαλύτερη προστασία.  ενώ κάθε χρόνο πρέπει να κάνετε ένα γενικό έλεγχο για τυχόν διαρροές νερού αλλά και να φροντίζετε το εξωτερικό μέρος του τροχόσπιτου περνώντας το με κερί. Τέλος, επιβάλλεται να ελέγχετε ότι τα φίλτρα αέρα, καυσίμων καθώς και το ψυκτικό σύστημα λειτουργούν σωστά.

Έλεγχος τροχών και πίεσης ελαστικών.

Πριν να ξεκινήσετε την εκδρομή σας δείτε ότι τα παξιμάδια των τροχών παραμένουν σφιχτά και δεν έχουν χαλαρώσει. Ακόμη βεβαιωθείτε ότι τα ελαστικά σας έχουν τη σωστή πίεση. Ο υπερβολικός αέρας αλλά και η έλλειψη του μπορεί να προκαλέσει μεγάλη ζημιά στο τροχόσπιτο αλλά πάνω από όλα μπορεί να προκαλέσει και ατύχημα. Η πίεση των ελαστικών αλλάζει με την εναλλαγή της θερμοκρασίας, οπότε δείτε κάθε εποχή ότι η αέρας είναι σωστός.

Έλεγχος μπαταρίας.

Πολλές φορές αμελείται ο έλεγχος της μπαταρίας. Κανείς δεν θέλει κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του και ενώ πηγαίνουν καλά, η μπαταρία να σταθεί εμπόδιο στις διακοπές σας. Ένα ειδικός μπορεί εύκολα να σας πει τη διάρκεια ζωής και την κατάσταση της μπαταρίας σας. Σε κάθε περίπτωση, καλό είναι να έχετε μαζί σας τους απαραίτητους πόλους.

Συντήρηση συστήματος λυμάτων.

Ένα από τα πλεονεκτήματα που προσφέρει το τροχόσπιτο είναι η αίσθηση ελευθερίας που προσφέρει. Εάν όμως δεν διασφαλίσετε ότι χρησιμοποιείτε τις σωστές χημικές ουσίες, τότε αυτή η αίσθηση μπορεί εύκολα να αλλάξει και να έχετε πολύ άσχημες εκπλήξεις. Εάν δεν γνωρίζετε τι πρέπει να κάνετε, υπάρχουν ειδικά χημικά στα καταστήματα ή μπορείτε να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό.

Χρήση WD-40 MultiUse Product και WD-40 Σπρέι Λευκού Γράσου Λιθίου για τη συντήρηση τροχόσπιτου. 

Οι ράβδοι ρυμούλκησης του τροχόσπιτου φέρουν βαρύ φορτίο και πίεση. Για να βεβαιωθείτε ότι παραμένουν σε άριστη κατάσταση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το WD-40 Σπρέι Λευκού Γράσου Λιθίου. Είναι ένα σπρέι γράσου λιθίου που η μοναδική του σύσταση προσφέρει υψηλή απόδοση και είναι ιδανικό για περιπτώσεις με υψηλές πιέσεις.

Επίσης, το WD-40 Multi-Use Product είναι σύμμαχός απέναντι σε πολλά προβλήματα που ίσως θα έχετε να αντιμετωπίσετε. Από μία πόρτα που τρίζει, σκουριά στο εξωτερικό ή εσωτερικό του τροχόσπιτου, μέχρι και το καθάρισμα των ακαθαρσιών που κολλάνε στο τροχόσπιτο όταν βρίσκεται στη φύση.

Η σωστή συντήρηση τροχόσπιτου είναι πρέπει να είναι βασικό σας μέλημα. Το WD-40 Multi-Use Product είναι το προϊόν που θα σας λύσει τα χέρια! Χρησιμοποιήστε το και καλό σας ταξίδι!

Δείτε τις 2000+ χρήσεις του WD-40 εδώ.