Η σωστή και συνεπής συντήρηση ρυμουλκούμενου αυτοκινήτου είναι πολύ σημαντική. Το βασικό είναι η δική μας ασφάλεια αλλά και τον υπολοίπων. Τα οφέλη όμως δεν σταματάνε εκεί. Εάν κάποιος αμελήσει την συντήρηση, πιθανό είναι να έρθει αντιμέτωπος με δυσάρεστες εκπλήξεις. Αυτό αφορά περιττά έξοδα και αλλά και χρονοβόρες επιδιορθώσεις.

Ευτυχώς εάν δεν ξέρετε τι χρειάζεται για τη συντήρηση ρυμουλκούμενου αυτοκινήτου, ξέρουμε εμείς.

Δεν χρειάζεστε ειδικά εργαλεία ή να μπείτε σε έξοδα, απλά πρέπει να είστε συνεπείς με τη συντήρηση και να μην ξεχνάτε πως πάνω από όλα είναι η ασφάλεια μας.

Ελέγξτε τα φώτα του τρέιλερ

Τα φώτα του ρυμουλκούμενου αυτοκινήτου είναι πολύ σημαντικά. Ελέγξτε ότι λειτουργούν σωστά τόσο τα φώτα των φρένων αλλά και τα φώτα των flash (ασχέτως εάν σπάνια χρησιμοποιούνται στην Κύπρο). Εάν δεν ανάβει κάποιο από τα φώτα, το πιθανότερο είναι να χρειάζεται να αλλάξετε τα λαμπάνια. Εάν γνωρίζετε μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας ή να απευθυνθείτε σε έναν επαγγελματία που σίγουρα θα σας δώσει τη λύση.

Συντήρηση ρυμουλκούμενου αυτοκινήτου.Έλεγχος ελαστικών.

Όπως ισχύει και για το ίδιο το όχημα, έτσι και το ρυμουλκούμενου, τα λάστιχα είναι το Α και το Ω στην ασφάλεια. Αρχικά δείτε τις οδηγίες του κατασκευαστή για να ελέγξετε ανά πόσα χιλιόμετρα πρέπει να γίνεται η αλλαγή. Ακόμη, πριν ξεκινήσετε για κάποιο ταξίδι ελέγξτε την πίεση και βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει κάποια απώλεια αέρα. Τα λάστιχα δεν πρέπει να τα αφήνουμε ξεφούσκωτα αλλά σίγουρα ούτε να τα υπερ-φουσκώσουμε, καθώς ο κίνδυνος σκασίματος αυξάνεται. Τέλος για να ολοκληρώσετε τον έλεγχο των ελαστικών, βεβαιωθείτε ότι τα ρουλεμάν των τροχών είναι σε καλή κατάσταση.

Ελέγξτε τα φρένα του ρυμουλκούμενου αυτοκινήτου

Ο έλεγχος των φρένων σίγουρα πρέπει να γίνει από κάποιον επαγγελματία. Περίπου μία φορά τον χρόνο καλό είναι να γίνεται έλεγχος για να είστε σίγουροι ότι δεν υπάρχει κάποιος κίνδυνος. Στο μεσοδιάστημα, εάν παρατηρήσετε κάποιο πρόβλημα με τα φρένα, επισκεφθείτε άμεσα ένα συνεργείο.

Άλλα σημεία που πρέπει να προσέξετε

Είθισται η χρήση των τρέιλερ να είναι μεγαλύτερη το καλοκαίρι. Συνήθως έρχεται σε επαφή με την θάλασσα αλλά και με πολλές ώρες έκθεσης στον ήλιο. Καλό είναι να το πλένετε πολύ καλά με άφθονο νερό. Μην ξεχάσετε να αφήσετε πρώτα το ρυμουλκούμενο αυτοκίνητο να κρυώσει, καθώς εάν πέσει απευθείας επάνω κρύο νερό μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες. Από την απότομη αλλαγή θερμοκρασίας υπάρχει ο κίνδυνος στραβώσουν οι δισκόπλακες των φρένων ή και να καταστραφούν τα ρουλεμάν.

Συντήρηση ρυμουλκούμενου αυτοκινήτουΦυσικά το καλύτερο για συντήρηση ρυμουλκούμενου αυτοκινήτου σας το αφήσαμε για το τέλος. WD-40! Ψεκάστε καλά τα σημεία όπως χούφτα, εργάτη και καστάνια με WD-40 Multi-Use Product. Η σωστή λειτουργία του τρέιλερ θα βοηθηθεί σημαντικά, όπως επίσης θα δείτε μεγάλη διαφορά στο τρίξιμο που ίσως ακούτε. Το ότι με το WD-40 θα σας βοηθήσει στην αφαίρεση της σκουριάς αλλά και στην προστασία των μετάλλων δεν το αναφέραμε καθώς σίγουρα το γνωρίζατε ήδη. Πέραν όμως αυτών των χρήσεων, πόσες ακόμα γνωρίζετε;

Μπορείτε να βρείτε και τις 2000 χρήσεις εδώ!

 

Θα εκπλαγείτε πόσα πολλά μπορείτε να κάνετε με ένα μόνο προϊόν. Το WD-40 είναι ο απόλυτος σύμμαχος κάθε επαγγελματία αλλά και λάτρη του DIY!