Συντήρηση επιτραπέζιου ποδοσφαίρου. Όλοι θέλουμε να χαιρόμαστε ένα χαλαρό παιχνίδι με τους φίλους και την οικογένεια μας. Όπως όμως και κάθε τι άλλο, χρειάζεται και το ποδοσφαιράκι σωστή συντήρηση για να συνεχίσουμε να το χαιρόμαστε για πολλά ακόμα χρόνια.

Το επιτραπέζιο ποδοσφαιράκι έχει σχεδιαστεί για να είναι στιβαρό και ανθεκτικό, ικανό να αντέξει την αδεξιότητα και τη φθορά της καθημερινής χρήσης … αλλά αυτό δεν αναιρεί ότι και εμείς χρειάζεται να το προσέχουμε για να διατηρηθεί σαν καινούργιο.

Ο πρώτος κανόνας είναι να σέβεστε το τραπέζι σας. Οι κλωτσιές, οι γροθιές και άλλες χειρονομίες πρέπει να απαγορευτούν γιατί μπορεί να στρίψουν τις ράβδους. Εάν οι ράβδοι στρίβουν πολύ, η μετακίνηση των παικτών θα είναι δύσκολη.

Ακόμη ένας κανόνας που πρέπει να ακολουθείτε είναι να μην έχετε φαγητά και ποτά πάνω στο ποδοσφαιράκι. Το γήπεδο έχει συνδυαστεί με σνακς, αλλά υπολείμματα πάνω στο ποδοσφαιράκι σίγουρα δεν είναι και ότι καλύτερο μπορείτε να κάνετε.

Μόλις κάνετε όλα αυτά, είστε ήδη στα μισά του δρόμου. Για να φροντίσετε το τραπέζι του ποδοσφαίρου.

Εφόσον έχουμε δει κάποιους βασικούς κανόνες που καλό είναι να ακολουθούμε, ας περάσουμε και σε κάποια απλά βήματα για τη συντήρηση επιτραπέζιου ποδοσφαίρου.

Συντήρηση ράβδων επιτραπέζιου ποδοσφαίρου

Τα πιο σημαντικά μέρη ενός επιτραπεζιού ποδοσφαίρου είναι οι ράβδοι. Πρέπει να τους λιπάνετε σωστά ώστε να μπορούν να γλιστράνε και να παρέχουν ένα ευχάριστο παιχνίδι. Για να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε το Λιπαντικό High Performance Silicone Lubricant. Όχι μόνο παρέχει εξαιρετική λίπανση, αλλά παράλληλα θα αποτρέψει την εμφάνιση σκουριάς. Είναι Σχεδιασμένο για βελτιωμένη απόδοση σε συνθήκες υψηλής πίεση ενώ δεν ελκύει τις ακαθαρσίες.

Η πιο πάνω διαδικασία ισχύει φυσικά στην περίπτωση που οι ράβδοι δεν έχουν στραβώσει. Στην αντίθεση χρειάζεται να αλλάξετε την χαλασμένη ράβδο.

Συντήρηση λαβών επιτραπέζιου ποδοσφαίρου

Οι βίδες και τα μπουλόνια των λαβών και των ράβδων πρέπει να σφίγγονται σωστά. Το να το σφίξετε με ένα κλειδί είναι πιο αποτελεσματικό από το να το κάνετε με το χέρι. Μία φορά το χρόνο, ελέγξτε ότι όλες οι βίδες είναι καλά σφιγμένες. Εάν δείτε ότι κάποια βίδα έχει αρχίσει να σκουριάσει, μπορείτε να την καθαρίσετε με το WD-40 Multi-Use Product ή να την αλλάξετε. Μετά την αλλαγή της βίδας, μπορείτε και πάλι να χρησιμοποιήσετε λίγο WD-40 για να είστε σίγουροι ότι δεν θα σκουριάσει μελλοντικά.

*Extra Tip:

Είναι επίσης χρήσιμο να βεβαιωθείτε ότι το τραπέζι ποδοσφαίρου σας είναι επίπεδο. Τοποθετήστε τη μεσαία γραμμή της μπάλας για να γνωρίζετε εάν το γήπεδο είναι απόλυτα επίπεδο. Εάν το τραπέζι είναι λίγο ταλαντευόμενο, τοποθετήστε σφήνες κάτω από τα πόδια.

Συντήρηση “γηπέδου¨ επιτραπέζιου ποδοσφαίρου

Για να διατηρήσετε τον αγωνιστικό χώρο, η ηλεκτρική σκούπα είναι ο καλύτερος φίλος σας. Με μία ειδική βούρτσα (για να μη γρατζουνίσει την επιφάνεια), μπορείτε να αφαιρέσετε τη σκόνη και τις ακαθαρσίες.
Τέλος εάν θέλετε η επιφάνεια του επιτραπέζιου ποδοσφαίρου σας να έχει απίστευτη γυαλάδα χρειάζεται μόνο λίγο WD-40 και ένα πανί μικροϊνών. Ψεκάστε μία πολύ μικρή ποσότητα από το WD-40 και τρίψτε καλά με το πανί. Θα δείτε ότι το τραπέζι θα παραμείνει για καιρό λαμπερό

*Extra Tip:

Εάν οι μπάλες αφήσουν ένα σημάδι στο γήπεδο σας, δοκιμάστε να τις τρίψετε με μια γόμα.

Τελικά η συντήρηση επιτραπέζιου ποδοσφαίρου είναι πολύ πιο εύκολη από όσο μπορεί να πιστεύατε. Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, θα μπορείτε να παίζετε για πολλά, πολλά χρόνια.

Εάν θέλετε να βρείτε και άλλες εύκολες συμβουλές πατήστε εδώ!