Τίποτα δεν σκοτώνει τη διάθεση για μια εκδρομή πιο γρήγορα από το φερμουάρ των αποσκευών σας που έχει κολλήσει. Είναι σαν να σας λέει το σύμπαν να αναβάλλετε το ταξίδι σας; Ούτε καν! Το σύμπαν σας λέει να μάθετε πώς να λιπαίνετε τα φερμουάρ αποσκευών και να φροντίζετε πιο αποτελεσματικά.

Έτσι, μην χαλάσετε την διάθεση σας για εκδρομή, απλά αφιερώστε 5 λεπτά στην ανάγνωση του άρθρου, δεν θα διαρκέσει παραπάνω, εμπιστευτείτε μας.

Βήμα 1: Κράτα τα Φερμουάρ των Βαλιτσών σου Καθαρά

Μπορεί να είναι δύσκολο να το πιστέψετε, αλλά ακόμη και τα μικρότερα στίγματα σκόνης; μπορούν να καταστρέψουν τα φερμουάρ των αποσκευών σας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να τα καθαρίσετε καλά; μόλις επιστρέψετε από την κατασκήνωση ή οποιοδήποτε ταξίδι για αυτόν τον λόγο. Μπορεί να το κάνετε και καθώς καθαρίζετε το δωμάτιό σας.

Το μόνο που θα πρέπει να κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε ένα πανί για να καθαρίσετε τα φερμουάρ. Προτιμούμε να χρησιμοποιείτε απαλό σαπούνι και ζεστό νερό; για να απελευθερώσετε όλη την ακαθαρσία και τη βρωμιά που έχει κλειδωθεί ανάμεσα στα δόντια. Βεβαιωθείτε ότι τρίβετε τα δόντια με προσοχή, καθώς θα πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε αφήσει υπολείμματα σαπουνιού, σκουπίζοντας το καλά.

Αν θέλεις ένα γρήγορο καθάρισμα, μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις συμπιεσμένο αέρα από μπουκάλι, γι’ αυτούς που δεν το γνωρίζουν ως προϊόν, είναι αυτό με το οποίο πολλοί καθαρίζουν το πληκτρολόγιο τους.

Βήμα 2: Λιπάνετε τα Φερμουάρ από τις Βαλίτσες σας Χρησιμοποιώντας WD-40

Υπάρχουν τόσοι πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να λιπαίνετε τα φερμουάρ των αποσκευών σας, όπως με τη βοήθεια λευκού κεριού, βάλσαμο για τα χείλη, ελαιόλαδο, μολύβια γραφίτη (για ευαίσθητα φερμουάρ). Παρόλο που όλες αυτές οι στρατηγικές μπορεί να λειτουργούν σωστά, υπάρχουν και άλλες επιλογές εάν αποτύχουν.

Το WD-40 όχι μόνο θα λιπαίνει τα φερμουάρ των αποσκευών σας, αλλά θα φροντίσει επίσης να είναι προστατευμένα από τη σκουριά και τη διάβρωση. Αυτό το προϊόν απορροφά την υγρασία και το νερό από οποιαδήποτε επιφάνεια εφαρμόζεται, γι’ αυτό και οποιαδήποτε ζημιά υποστούν τα φερμουάρ σας κατά την διάρκεια ενός ταξιδιού θα είναι ακίνδυνη.

Την εφαρμογή του WD-40 στα φερμουάρ των αποσκευών, την κάνετε όταν είναι κλειστά. Στη συνέχεια, πάρετε μια καθαρή πετσέτα ή πανί χωρίς χνούδι. Σε μια γωνία αυτού του υφάσματος, θα ψεκάσετε το WD-40 με τη βοήθεια του ακροφυσίου και βεβαιωθείτε ότι δεν εφαρμόζετε πάρα πολύ.

Στη συνέχεια, θα κρατήσετε από τη μία πλευρά το φερμουάρ και με το  υγρό πανί θα περάσετε κατά όλου του μήκος.  Αυτό το βήμα πρέπει να επαναληφθεί και από την άλλη πλευρά των διαδρομών φερμουάρ. Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχει εφαρμοστεί σε όλα τα σημεία χωρίς να τρέχει από κάπου επιπλέον υγρό.

Μόλις εφαρμοστεί το WD-40, ελέγξτε το φερμουάρ της βαλίτσα για να δείτε αν έχει ξεκολλήσει. Είδατε; Δεν υπήρχε τίποτα να ανησυχείτε εξ αρχής. Μην ξεχνάτε να πλένετε τα χέρια σας μετά τη χρήση, ειδικά εάν έχει έρθει σε επαφή το υγρό με τα χέρια σας.

Εκτός από κορυφαίο αντισκωριακό το WD-40 έχει  πάνω από 2000 χρήσεις, δείτε τις εδώ.

Ακολουθήστε μας στο facebook ώστε να μη χάνετε τις ενημερώσεις του αγαπημένου σας «πολυεργαλείου»