Λογικό είναι να σκεφτεί κανείς πως δεν υπάρχει λόγος να διαβάσει το πως ξεβιδώνω σκουριασμένη βίδα, αλλά έχετε δοκιμάσει να το κάνετε; Εάν κανείς δεν ξέρει τον τρόπο, μπορεί να γίνουν εφιάλτης οι σκουριασμένες βίδες που δεν λένε να βγουν με τίποτα!

Όσο περνάνε τα χρόνια, ειδικά σε περιοχές κοντά στη θάλασσα ή με υγρασία, οι βίδες ξεκινάνε να διαβρώνονται. Αποτέλεσμα αυτής της διάβρωσης είναι η σκουριά, ή οποία μπορεί να κάνει την αφαίρεση τους δύσκολη.

Πριν το βάλετε κάτω όμως, σας έχουμε τη λύση για να ξεβιδώσετε τις σκουριασμένες βίδες χωρίς να τις σπάσετε.

Έχουμε βρει 3 τρόπους που μπορεί κανείς να ακολουθήσει για να δώσει την απάντηση στο «Πως ξεβιδώνω σκουριασμένη βίδα»

Αφαίρεση σκουριασμένης βίδας με πιστολάκι.

Η θερμότητα μπορεί να βοηθήσει στο ξεβίδωμα βίδας που έχει σκουριά. Δεν απαιτείται κάποια ιδιαίτερη διαδικασία και είναι άμεσο το αποτέλεσμα. Θερμάνετε απλά για περίπου 2-3 λεπτά τη βίδα που δεν μπορούσατε να αφαιρέσετε και ξαναδοκιμάστε. Θα δείτε πως σιγά σιγά αρχίζει να γυρίζει και να ξεβιδώνει η βίδα.

Παρόμοια αποτελέσματα μπορείτε να έχετε εάν αντί της βίδας, θερμάνετε το κατσαβίδι. Με αυτό τον τρόπο η θερμότητα πάλι θα φτάσει στη βίδα και θα βοηθήσει στην ευκολότερη αφαίρεση της.

Πως ξεβιδώνω σκουριασμένη βίδα με ξύδι. 

Πόσες φορές το ξύδι μας έχει δώσει τη λύση στο καθάρισμα αντικειμένων στο σπίτι; Έτσι και με τη σκουριά, το ξύδι βοηθάει στο καθάρισμα της για να μπορεί στη συνέχεια να αφαιρεθεί η βίδα πιο εύκολα.

Ρίξτε λίγο ξύδι πάνω στη βίδα και στα τριγύρω σημεία εάν είναι καλυμμένα με σκουριά και περιμένετε να δράσει για 10 με 15 λεπτά. Μόλις περάσουν τα 15 λεπτά, δοκιμάστε να στρίψετε τη βίδα με ένα κατσαβίδι. Εάν δείτε στη συνέχεια πως κολλάει σε κάποια σημεία, μπορείτε να προσθέσετε λίγο ακόμα ξύδι και να το αφήσετε να μαλακώσει τη σκουριά.

Πριν εφαρμόσετε τη διαδικασία, βεβαιωθείτε πως η γύρω επιφάνεια δεν αλλοιώνεται από την επαφή με το ξύδι.

*Η ίδια διαδικασία για το πως ξεβιδώνω σκουριασμένη βίδα, μπορεί να ακολουθηθεί εξίσου αποτελεσματικά και με κάποιο αναψυκτικό τύπου Cola.

WD-40 Multi-Use Product για την αφαίρεση σκουριασμένης βίδας.

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως το WD-40 Multi-Use Product είναι το νούμερο ένα προϊόν για την αφαίρεση της σκουριάς. Οπότε δεν θα μπορούσε να λείπει από τους τρόπους αφαίρεσης μίας σκουριασμένης βίδας.

Η διαδικασία είναι απίστευτη εύκολη. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ψεκάσετε το κεφάλι της βίδας με το ακροφύσιο του WD-40 Multi-Use Product και να το αφήσετε να κάνει τη δουλειά του. Μετά από 10 λεπτά θα δείτε πως η βίδα μπορεί να βγει.

Το WD40 έχει πάνω από 2000+ χρήσεις, ανακαλύψτε τες εδώ!

*Extra Tip. Στους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού, οι βίδες και οι μεταλλικές επιφάνειες είναι εκτεθειμένες στην υγρασία και τη βροχή. Εάν θέλετε να τις προστατέψετε από τη διάβρωση και να αποφύγετε την εμφάνιση σκουριάς, απλά ψεκάστε τα με WD-40 Multi-Use Product. Καλό είναι να επαναλαμβάνετε τη διαδικασία 1 με 2 φορές το χρόνο.