Ψάχνετε τρόπο να λιπάνετε το σκάφος σας; Σε αυτό το άρθρο θα μάθετε όσα χρειάζεται να γνωρίζετε. Η λίπανση αποτελεί βασικό κομμάτι της γενικής συντήρησης του σκάφους. Η συντήρηση του είναι καλό να γίνεται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και σίγουρα και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.  Πρέπει να είστε σίγουροι ότι το σκάφος είναι σε άριστη κατάσταση πριν από κάθε σας εξόρμηση.

Σας έχουμε μερικές γρήγορες και πολύ εύκολες συμβουλές που είναι απαραίτητες για τη λίπανση και συντήρηση του σκάφους σας. Έτσι, εσείς στη συνέχεια θα μπορείτε να συνεχίσετε να απολαμβάνετε τις καλοκαιρινές σας εξορμήσεις με ασφάλεια!

Τι βήματα πρέπει να ακολουθηθούν πριν να λιπάνετε το σκάφος σας;

ΠΛΥΝΕΤΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΧΡΗΣΗ

Μετά από κάθε σας βόλτα, καλό είναι να πλένεται το σκάφος για να αφαιρούνται τα υπολείμματα του αλατιού. Το αλάτι όχι μόνο θαμπώνει το χρώμα του σκάφους, αλλά μπορεί και να διαβρώσει την επιφάνεια. Υπάρχουν ειδικά σαπούνια στην αγορά που μπορούν να σας βοηθήσουν να διασφαλίσετε ένα καλό αποτέλεσμα.

ΠΕΡΑΣΤΕ ΜΕ ΚΕΡΙ ΤΟ ΣΚΑΦΟΣ ΣΑΣ

Η σωστή συντήρηση σκάφους απαιτεί το κέρωμά του. Το κέρωμα δεν είναι μόνο για θέματα εμφάνισης. Όπως και στα αυτοκίνητα, έτσι και στα σκάφη, το κέρωμα προστατεύει την επιφάνεια από τις επιβλαβείς ακτίνες UV.  Με κυκλικές κινήσεις εφαρμόστε το κερί και αφήστε το να στεγνώσει σύμφωνα με τις οδηγίες του προϊόντος. Στη συνέχεια σκουπίστε καλά για να το αφαιρέσετε.

ΕΛΕΓΞΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΠΕΛΑ

Για να λιπάνετε το σκάφος σας σωστά, δεν πρέπει να αμελήσετε τη λίπανση της προπέλας. Μπορεί κατά την διάρκεια του καθαρισμού να παρατηρήσετε ότι στην προπέλα σας έχει έχει ξεκινήσει να σχηματίζεται ακόμα και σκουριά. Σε αυτήν την περίπτωση μπορείτε να τους αφαιρέσετε εύκολα και γρήγορα με το WD40 Multi Use. Απλά ψεκάζετε απευθείας πάνω στη σκουριά και περιμένετε λίγα λεπτά για να δράσει το προϊόν.

Με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο καθαρίζετε τη σκουριά από την προπέλα, αλλά θα διασφαλίσετε και την προστασία από την επανεμφάνιση της. Παράλληλα θα καταφέρετε μέγιστη λίπανση της προπέλας.

ΛΙΠΑΝΕΤΕ ΤΟ ΣΚΑΦΟΣ ΣΑΣ

Πιο πάνω είδαμε πως μπορείτε να περιποιηθείτε γενικότερα το σκάφος σας αλλά και να λιπάνετε την προπέλα. Τα σημεία όμως που απαιτούν σωστή λίπανση στο σκάφος είναι αρκετά. Ευτυχώς για όλες τις περιπτώσεις μπορείτε να εμπιστευτείτε το WD-40. Μερικά από αυτά είναι τα παξιμάδια και οι βίδες και τα παξιμάδια από τα διάφορα σημεία του σκάφους, μέχρι και του ρυμουκλού. Ακόμη μην ξεχάσετε να λιπάνετε τους μηχανισμούς ολίσθησης και στις διαδρομές των παραθύρων και των πορτών. Η εκτεταμένη έκθεση του σκάφους στην θάλασσα και την υγρασία, επηρεάζει τα περισσότερα μεταλλικά σημεία του σκάφους. Εάν θέλετε να τα κρατήσετε σαν καινούργια, το να λιπάνετε το σκάφος σας είναι η εργασία που δεν πρέπει να ξεχνάτε.

Τους καλοκαιρινούς μήνες όσοι έχουν σκάφος ή φουσκωτό δεν χάνουν την ευκαιρία να πηγαίνουν διακοπές με αυτό! Η αλήθεια είναι ότι αυτό το είδος διακοπών προσφέρει μοναδικές στιγμές χαλάρωσης και διασκέδασης. Όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε και τις ευθύνες που έχουμε, καθώς η ασφάλεια μας είναι πάνω απ’ όλα! Το να λιπάνετε το σκάφος, θα σας πάρει ελάχιστο χρόνο, ενώ τα οφέλη θα διαρκέσουν για πολύ καιρό! Το προϊόν WD-40 Multi-Use Product είναι απαραίτητο προϊόν όχι μόνο για το σπίτι αλλά και για το ντουλαπάκι κάθε σκάφους!

Το WD-40 έχει περισσότερες από 2000+ χρήσεις, δείτε τις εδώ.

Βρείτε περισσότερα tips και συμβουλές στη σελίδα μας στο Facebook εδώ!