Η αφαίρεσή της μπογιάς που προκλήθηκε από επαφή με άλλο αυτοκίνητο είναι κάτι που μας προβληματίζει πάντα.  Οι περισσότεροι νιώθουμε ότι έχει συμβεί μια πολύ μεγάλη ζημιά όταν δούμε μια «γρατζουνιά». Ευτυχώς υπάρχει το WD-40.

Στο εμπόριο κυκλοφορούν αρκετά προϊόντα που αφαιρούν απλά γδαρσίματα, αλλά αυτά έχουν την ιδιότητα να αφαιρούν μαζί και ένα ποσοστό από τη λάκα ή ακόμα και τη μπογιά που αυτοκίνητου σας.

Μια επιλογή είναι να δοκιμάσετε ειδικούς μαρκαδόρους για να βγάλετε το χρώμα. Είναι απλοί στην χρήση κι αν η γρατζουνιά δεν είναι βαθιά, κάνουν καλή δουλειά.  Άλλη μια λύση είναι το γυάλισμα της επιφάνειας με ειδικό γαλάκτωμα.

Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το WD-40!

Πώς να χρησιμοποιήσω το WD-40 για να φύγει το χρώμα;

Αν πρόκειται για μια απλή γρατσουνιά, το WD-40  θα μαλακώσει εύκολα και γρήγορα το χρώμα και θα αφαιρέσει τέλεια το χρώμα από γρατζουνιά λόγω της πανίσχυρης χημικής του σύστασης.

Οδηγίες:

  1. Απλώς, ψεκάστε με το σπρέι πάνω στη γρατζουνιά. Προσέξτε μην το αφήσετε να απλώσει πολύ γιατί υπάρχει κίνδυνος να φθείρει την επιφάνεια που δεν έχει γρατζουνιά.
  2. Αφήστε 10 λεπτά ώστε να απορροφήσει καλά το προϊόν. Η δράση του WD-40 είναι άμεση. Σιγά σιγά το χρώμα θα αρχίσει να μαλακώνει. Η αποκατάσταση του χρώματος της επιφάνειας είναι πλέον ζήτημα δευτερολέπτων!
  3. Αφού ενεργήσει στην επιφάνεια το WD-40, σκουπίστε το σημείο με ένα πανί ώστε να φύγει τελείως το χρώμα. Αν θέλετε να προστατέψετε την επιφάνεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ειδικό κερί!

Το WD-40 έχει άλλες 1999 χρήσεις. Ανακαλύψτε τες όλες!

Ακολουθήστε μας στο facebook ώστε να μη χάνετε τις ενημερώσεις του αγαπημένου σας «πολυεργαλείου»