Τα πλακάκια διακοσμούν πολλά πατώματα σπιτιών.

Αν και σαν υλικό, δεν είναι τόσο ευαίσθητο όσο το παρκέ, με το πέρασμα του χρόνου μπορεί να δημιουργηθούν γρατζουνιές.

Πως μπορούν να δημιουργηθούν οι γρατζουνιές στα πλακάκια?

Δυστυχώς δεν είναι δύσκολο. Αν μετακινείτε έπιπλα και τα σέρνετε στο πάτωμα ή αν σας πέσει από τα χέρια κάποιο αιχμηρό αντικείμενο, μπορεί εύκολα να δημιουργηθούν γρατζουνιές. Επιπλέον αν υπάρχουν παιδιά στο σπίτι, οι πιθανότητες αυξάνονται. Τα παιχνίδια τους απλώνονται σε διάφορες επιφάνειες του πατώματος με αποτέλεσμα αν δεν είμαστε προσεκτικοί την ώρα του παιχνιδιού να προκληθούν διάφορες γρατζουνιές στο δάπεδο.

Όταν λοιπόν ανακαλύψουμε γρατζουνιές σε πλακάκια του σπιτιού μας, πως μπορούμε να τις αφαιρέσουμε?

Αν και ακούγεται αδύνατο, υπάρχουν τρόποι να εξαφανίσουμε γρατζουνιές σε πλακάκια.

Παρακάτω λοιπόν θα σας δώσουμε κάποιες εύκολες και έξυπνες λύσεις για το πως να αφαιρέσετε γρατζουνιές από πλακάκια!

Μαγειρική σόδα & οδοντόκρεμα

Αρχικά θα σας δώσουμε λύσεις για να αφαιρέσετε γρατζουνιές σε πλακάκια, με σπιτικά υλικά όπως μαγειρική σόδα, οδοντόκρεμα.

Πριν ξεκινήσετε λοιπόν με την διαδικασία αφαίρεσης της γρατζουνιάς, πρέπει πρώτα να καθαρίσετε το πλακάκι σας από τυχών βρωμιές. Λίγο σαπουνόνερο και ένα πανάκι είναι αρκετά για να καθαρίσετε το πλακάκι.

Μόλις είναι καθαρό λοιπόν είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα.

Φτιάχνουμε λοιπόν μία πάστα με μαγειρική σόδα και νερό και θέλουμε το μείγμα μας να είναι παχύρευστο. Όταν είναι έτοιμο, το απλώνουμε πάνω στην γρατζουνιά και τρίβουμε με κυκλικές κινήσεις.

Στην συνέχεια αφήνουμε την πάστα για 5 λεπτά να στεγνώσει και μετέπειτα με μία μαλακή βούρτσα την αφαιρούμε. Μόλις αφαιρέσουμε την μαγειρική σόδα, απλώνουμε πάνω στην γρατζουνιά οδοντόκρεμα και με ένα καθαρό πανάκι τρίβουμε με κυκλικές κινήσεις.

Όταν δούμε ότι η γρατζουνιά έχει εξαφανιστεί καθαρίζουμε το πλακάκι με λίγο νερό και είναι έτοιμο.

Σε περίπτωση που η οδοντόκρεμα δεν καταφέρει να αφαιρέσει γρατζουνιές σε πλακάκια μπορείτε να δοκιμάσετε εναλλακτικά την χρήση ακετόνης.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να βάλετε σε ένα βαμβάκι ασετόν και να τρίψετε με αυτό την γρατζουνιά ασκώντας σταθερή πίεση!

WD40 Multi Use

Αν δεν είχατε τα επιθυμητά αποτελέσματα με τις προηγούμενες λύσεις και εξακολουθούν να υπάρχουν γρατζουνιές στα πλακάκια σας, ήρθε η ώρα για το WD40, για σίγουρα αποτελέσματα.

Το συγκεκριμένο προϊόν είναι το Νο. 1 αντισκωριακό στο κόσμο με πολλαπλές χρήσεις.

Εκτός λοιπόν από τις χρήσεις του ενάντια στην σκουριά ή για να λιπάνετε τους μεντεσέδες, χρησιμεύει και για την αφαίρεση γρατζουνιών.

Το WD40 έχει πάνω από 2000+ χρήσεις τις οποίες μπορείτε να ανακαλύψετε εδώ! Χάρη στην προηγμένη του δράση, μπορεί να αφαιρέσει εύκολα και αποτελεσματικά γρατζουνιές σε διάφορες επιφάνειες. Στην προκειμένη περίπτωση θα το χρησιμοποιήσουμε για να εξαφανίσουμε τις γρατζουνιές σε πλακάκια του πατώματος.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ψεκάσετε μικρή ποσότητα WD40 πάνω στην γρατζουνιά που βρίσκεται στο πλακάκι. Το αφήνετε λίγα δευτερόλεπτα και στην συνέχεια με ένα μαλακό πανάκι τρίβετε την γρατζουνιά μέχρι να εξαφανιστεί. Μπορεί να χρειαστεί να επαναλάβετε την διαδικασία. Μόλις εξαφανιστούν οι γρατζουνιές, παίρνετε ένα πανάκια με λίγο νερό και καθαρίζετε το σημείο για να φύγει η μυρωδιά και στεγνώνετε.

Εκτός από κορυφαίο αντισκωριακό, το WD-40 έχει  πάνω από 2000 χρήσεις, δείτε τις εδώ.

Ακολουθήστε μας στο facebook ώστε να μη χάνετε τις ενημερώσεις του αγαπημένου σας «πολυεργαλείου»