Σας έχει τύχει ποτέ να πατήσετε τυχαία μία τσίχλα, ενώ περπατάτε ξέγνοιαστοι; Αν σας έχει συμβεί αυτό τότε θα ξέρετε πόση ταλαιπωρία είναι η αφαίρεση της. Ωστόσο, δεν πρέπει να πανικοβάλλεστε γιατί καμία τσίχλα δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στο WD40!

Στη συνέχεια θα βρείτε μερικές από τις συνήθεις μεθόδους για την αφαίρεση τσίχλας από τους πάτους των παπουτσιών σας.

Κάντε χρήση πάγου για την αφαίρεση τσίχλας

Μια από τις μεθόδους που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την αφαίρεση τσίχλας από τα παπούτσια σας είναι η χρήση πάγου. Ναι, σωστά ακούσατε!

Τα παγάκια μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να απαλλαχτείτε από τις τσίχλες, χωρίς να βλάπτουν το υλικό του πάτου.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να γεμίσετε μια μεγάλη πλαστική σακούλα με παγάκια και στη συνέχεια τοποθετήστε το παπούτσι σας στην κορυφή της πλαστικής σακούλας. Θυμηθείτε να βεβαιωθείτε ότι η πλευρά με την τσίχλα θα πρέπει να είναι καλά βυθισμένη στη σακούλα.

Είναι σημαντικό να διασφαλίσετε, ωστόσο, ότι τα παγάκια δεν θα έρθουν σε άμεση επαφή με το ύφασμα του παπουτσιού. Ο λόγος είναι απλός! Αρχικά, θα κάνει το παπούτσι σας υγρό, το οποίο μπορεί να είναι πρόβλημα για ένα συγκεκριμένο είδος παπουτσιών και να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό.

Δεν είναι λίγα τα υφάσματα εκείνα που μπορούν να καταστραφούν από το υγρό στοιχείο. Είναι κρίμα  αυτό να σας οδηγήσει στο  να πετάξετε το αγαπημένο σας ζευγάρι παπούτσια ενώ εσείς απλά θέλατε να αφαιρέσετε τη τσίχλα.

Σκοπός αυτής της μεθόδου είναι η τσίχλα σε επαρκή χρόνο βύθισης να παγώσει τελείως και να μπορείτε να την απομακρύνετε εύκολα.

Ωστόσο, απαιτεί σημαντικό χρόνο για να λειτουργήσει αποτελεσματικά ο πάγος. Έτσι, αν έχετε λίγη ώρα στη διάθεσή σας, σας συνιστούμε να δοκιμάσετε κάτι άλλο!

Διαλύοντας τη τσίχλα

Γιατί να ανησυχείτε για την  αφαίρεση τσίχλας  από το παπούτσι σας όταν μπορείτε να τη διαλύσετε;

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαλυτικά για αυτό το σκοπό. Το διαλυτικό γενικά περιλαμβάνει νάφθα, η οποία είναι εύφλεκτη. Εμποτίστε ένα κομμάτι ύφασμα με νάφθα και τρίψετε το πάνω στην τσίχλα. Θα δείτε ότι η τσίχλα διαλύεται.

Ωστόσο, λόγω των ιδιοτήτων της νάφθας, υπάρχουν ορισμένες προφυλάξεις που θα πρέπει να πάρετε. Καταρχάς, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η περιοχή είναι καλά αεριζόμενη, λαμβάνοντας υπόψη πόσο αποπνιχτική είναι η μυρωδιά της νάφθας.

Για τον ίδιο σκοπό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επίσης ασετόν για τα νύχια. Ακολουθείτε την ίδια διαδικασία με το διαλυτικό που περιγράφτηκε νωρίτερα.

Σπρέι πολλαπλών χρήσεων WD40

Όπως πολύ πιθανόν γνωρίζετε το WD40 έχει πάνω από 2000 χρήσεις. Επομένως δεν πρέπει να σας εκπλήσσει το γεγονός ότι μπορεί να αποτελέσει το δεξί σας χέρι για την αφαίρεση τσίχλας .

Με το WD40 , το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ψεκάσετε το προϊόν πάνω στη τσίχλα και απλώς να περιμένετε να δράσει.

Αποφύγετε να ψεκάσετε το WD40 στο ύφασμα των υποδημάτων σας, καθώς μπορεί να προκαλέσει βλάβη σε ορισμένες επιφάνειες.

Το WD40 θα χρειαστεί μόνο ένα λεπτό προκειμένου να μπορείτε να δείτε τα μαγικά του αποτελέσματα. Στη συνέχεια να σκουπίσετε τη τσίχλα με ένα πανί και να φύγει εύκολα και γρήγορα από το παπούτσι σας.

Μόλις απαλλαγείτε από τη τσίχλα, καθαρίστε τη σόλα του παπουτσιού σας έτσι ώστε να μην μείνουν τα ίχνη του WD-40 και … αυτό είναι – τελειώσατε!

Έτσι, την επόμενη φορά που θα πατήσετε τυχαία πάνω σε μία τσίχλα, μην ανησυχείτε γιατί το WD-40 είναι εδώ για εσάς!

Εκτός από κορυφαίο αντισκωριακό το WD-40 πάνω από 2000 χρήσεις, δείτε τις εδώ.

Ακολουθήστε μας στο facebook ώστε να μη χάνετε τις ενημερώσεις του αγαπημένου σας «πολυεργαλείου»