Πως αφαιρούνται τα αυτοκόλλητα από το αυτοκίνητο; Σε ποιον δεν έχει προκύψει να έρθει αντιμέτωπος με επίμονα αυτοκόλλητα που η αφαίρεση τους φαντάζει αδύνατη; Υπάρχουν ορισμένα αυτοκόλλητα που κολλάνε τόσο καλά που ακόμα και να όταν καταφέρουμε να αφαιρεθούν, υπάρχει ο κίνδυνος να καταστρέψουν την επιφάνεια.

Πως αφαιρούνται τα αυτοκόλλητα από το αυτοκίνητο;

Στη περίπτωση που αυτό το αυτοκόλλητο βρίσκεται πάνω στο αυτοκίνητο, η κατάσταση περιπλέκεται περισσότερο. Συνήθως τα αυτοκόλλητα που μπαίνουν πάνω στα αυτοκίνητα καλύπτουν μεγάλη επιφάνεια. Η αφαίρεση τους εάν δεν είμαστε προσεκτικοί μπορεί να κοστίσει περισσότερα χρήματα και απ’ όσα δόθηκαν για τη τοποθέτηση τους. Δεν χρειάζεται όμως να σας πιάνει κρύος ιδρώτας. Εάν ακολουθηθούν τα πιο κάτω βήματα, τα αυτοκόλλητα θα γίνουν παρελθόν.

Κατά όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Κανείς δεν θέλει να προκαλέσει γρατζουνιές στην επιφάνεια του αυτοκινήτου. Είναι προτιμότερο να κάνετε 10 λεπτά παραπάνω παρά 10 γρατζουνιές στο αυτοκίνητο σας.

Τι θα χρειαστούμε όμως για την ολοκλήρωση της διαδικασίας;

  • Καθαρό οινόπνευμα
  • Βαμβάκι
  • Μία πλαστική κάρτα όπως της τράπεζας
  • Πιστολάκι μαλλιών
  • WD-40 Multi-Use Product

Βήμα 1. Προετοιμασία της επιφάνεια

 Το σημαντικότερο στο ¨ Πως αφαιρούνται τα αυτοκόλλητα από το αυτοκίνητο ¨ , είναι να ακολουθηθεί μία σωστή προεργασία. Στη προκειμένη περίπτωση, η προετοιμασία είναι το ζέσταμα του αυτοκόλλητου.

Δεν χρειάζεται να έχετε κάποιον επαγγελματικό εξοπλισμό. Απλά χρησιμοποιώντας το σεσουάρ μαλλιών, ζεστάνετε το αυτοκόλλητο για μερικά λεπτά. Αυτό θα βοηθήσει στο να μαλακώσει η κόλλα του και να γίνει ευκολότερη η αφαίρεση του.

Ο χρόνος που θα χρειαστείτε είναι ανάλογος και του μεγέθους του αυτοκόλλητου αλλά και την κατάσταση του. Οπότε σε αυτό το βήμα θα χρειαστείτε περίπου 5 με 20 λεπτά. Όση ώρα και να σας πάρει, μην προσπαθήσετε να αποφύγετε τη σωστή προετοιμασία του αυτοκόλλητου, καθώς θα σας γλυτώσει χρόνο και ενέργεια στη συνέχεια.

Εάν έχετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εναλλακτικά έναν ατμοκαθαριστή. Παράλληλα ζεσταίνεται η επιφάνεια και μαλακώνει η κόλλα με τον ατμό που δημιουργείται.

Βήμα 2. Αφαίρεση αυτοκόλλητου

Εφόσον έχει ολοκληρωθεί το πρώτο βήμα της προετοιμασία του πως αφαιρούνται τα αυτοκόλλητα από το αυτοκίνητο, ήρθε η ώρα να τα ξεκολλήσετε.

Ένα απλό εργαλείο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είναι μία τηλεκάρτα ή κάποια άλλη πλαστική κάρτα. Απλά περνάτε τη κάρτα μεταξύ του αυτοκόλλητου και του αυτοκινήτου. Ξεκινήστε από τις άκρες και σιγά σιγά θα δείτε ότι το αυτοκόλλητο αφαιρείτε.

Όσο είναι ζεστή ακόμα η κόλλα που αφήνει πίσω το αυτοκόλλητο, αφαιρέστε την με λίγο οινόπνευμα και βαμβάκι.

Για την αφαίρεση του αυτοκόλλητου, εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το WD-40 Multi-Use Product. Απλά ψεκάστε στις άκρες και τραβήξετε σιγά σιγά από την άκρη. Όχι μόνο θα σας βοηθήσει στο να βγάλετε το αυτοκόλλητο, αλλά στη συνέχεια ψεκάζοντας στα υπολείμματα κόλλας μπορείτε να εξαλείψετε κάθε ίχνος που έδειχνε ότι υπήρχε κάποτε εκεί αυτοκόλλητο.

Εάν παρατηρήσετε θαμπάδα στο σημείο που υπήρχε το αυτοκόλλητο δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, μετά από λίγα πλυσίματα θα έχει εξαφανιστεί.

Τα αυτοκόλλητα έχουν γίνει παρελθόν.

Είδατε με 2 απλά βήματα πως αφαιρούνται τα αυτοκόλλητα από το αυτοκίνητο. Το παν είναι πριν τοποθετηθεί κάποιο αυτοκόλλητο στο αυτοκίνητο σας, να είστε σίγουροι για την ποιότητα του. Όσο καλύτερης ποιότητας είναι η κόλλα που έχει, τόσο πιο απλή θα γίνει η ζωή σας κατά τη διάρκεια της αφαίρεσης.

Σε κάθε περίπτωση όμως το WD-40 Multi-Use Product βρίσκεται εδώ για να σας δώσει την λύση!

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερες χρήσεις του WD-40 πατήστε εδώ!

Δείτε περισσότερα στη σελίδα μας στο Facebook!