Πρόληψη σκουριάς αυτοκινήτου. Η σκουριά δυστυχώς με τα χρόνια είναι πολύ πιθανό να κάνει την εμφάνιση της σε όλα τα μέταλλα. Το αυτοκίνητο μας καθώς εκτίθεται σε καιρικά φαινόμενα όπως βροχή και υγρασία,  με την πάροδο των χρόνων είναι αναμενόμενο ότι θα αρχίσει να παρουσιάζει σημάδια διάβρωσης.

Όπως ισχύει για όλα τα μέταλλα, όταν έρθουν σε επαφή με το οξυγόνο ή την υγρασία, εμφανίζουν σκουριά. Δύσκολα αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά και σίγουρα όσο περισσότερο δεν κάνετε κάτι για την αντιμετώπιση της, τόσο μεγαλώνει το πρόβλημα.

Η πρόληψη σκουριάς αυτοκινήτου είναι πολύ σημαντική και καλό θα ήταν να ακολουθείται σε τακτικά χρονικά διαστήματα. Δείτε τις πιο κάτω συμβουλές για να κατανοήσετε το πρόβλημα και να μπορέσετε να το αντιμετωπίσετε.

Τι προκαλεί την εμφάνιση της σκουριάς;

Τα αυτοκίνητα κατασκευάζονται κυρίως από σίδηρο και χάλυβα. Ο σίδηρος μπορεί να οξειδωθεί με τη συμβολή του διοξειδίου του άνθρακα, όπως και της υγρασίας φυσικά. Στις μέρες μας, πολλά αυτοκίνητα έχουν σαν βασικό κατασκευαστικό υλικό το αλουμίνιο. Το αλουμίνιο είναι πιο ανθεκτικό στη διάβρωση και συνεπώς η εμφάνιση τους σκουριάς γίνεται πιο δύσκολη. Ανεξαρτήτως όμως του υλικού που είναι κατασκευασμένο το αυτοκίνητο σας, με έναν απλό και γρήγορο έλεγχο, μπορεί κανείς να γλυτώσει μεγαλύτερα προβλήματα και έξοδα. Καλό θα ήταν ανά 2-3 μήνες να ελέγχετε το αυτοκίνητο για τυχόν εμφάνιση σκουριάς, προκειμένου να προλάβετε την εξάπλωση της όσο είναι ακόμα νωρίς.

Σε ποια σημεία του αυτοκινήτου εντοπίζεται η διάβρωση;

Τα πιο επικίνδυνα σημεία είναι και αυτά δεν φαίνονται με την πρώτη ματιά. Καλό είναι να ελέγχεται τα σημεία κάτω από το αυτοκίνητο και όσα βρίσκονται κοντά στο έδαφος. Στο δρόμο συχνά υπάρχουν νερά και λάσπες που συσσωρεύονται σε αυτά τα σημεία.  Το ίδιο συμβαίνει και στους θόλους των τροχών. Κατά τη διάρκεια της οδήγησης μπορεί να φθαρεί το χρώμα του αυτοκινήτου από τις πέτρες, τα κλαδιά και διάφορα αντικείμενα που υπάρχουν στο δρόμο. Έτσι, εκείνα τα σημεία είναι εκτεθειμένα και στον κίνδυνο εμφάνισης σκουριάς.

Ποια είναι η καλύτερη μέθοδος πρόληψης της σκουριάς αυτοκινήτου;

Όπως ισχύει και για κάθε τι άλλο, έτσι και για τη σκουριά, η καλύτερη αντιμετώπιση είναι η πρόληψη. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να πλένετε συχνά το αυτοκίνητο σας. Με αυτό το τρόπο απομακρύνετε τις ακαθαρσίες που έχουν συσσωρευτεί και διατηρείτε καθαρή την επιφάνεια του. Στη συνέχεια είναι η ώρα της επιδιόρθωσης των γρατζουνιών και των σημείων που τυχόν έχει φύγει το χρώμα. Το χρώμα/βερνίκι του αυτοκινήτου είναι αυτό που προστατεύει το μέταλλο από την εμφάνιση της σκουριάς.

Πρόληψη σκουριάς αυτοκινήτου με WD-40 MultiUse Product

Μετά το πλύσιμο, έρχεται και η εφαρμογή του WD-40 Multi-Use Product για μέγιστη προστασία. Το WD-40 μπορεί να χρησιμοποιηθεί και προληπτικά στα σημεία που είναι πιο πιθανό να εμφανιστεί σκουριά. Το WD-40 μπορεί εύκολα να φτάσει ακόμα και στα πιο δυσπρόσιτα σημεία του αυτοκινήτου και να τα προστατέψει από τη διάβρωση.

Πως να χρησιμοποιηθεί το WD-40 MultiUse Product 

Μετά που θα έχετε ολοκληρώσει το πλύσιμο του αυτοκινήτου σας, ήρθε η ώρα της προστασίας του. Θέλει λίγη προσοχή να μην ψεκάσετε τα λάστιχα, καθώς μπορεί να γλιστράνε μετά στο δρόμο. Για τα πιο δύσκολα σημεία που χρειάζεται να φτάσει το WD-40, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το WD-40 Multi-Use Product Flexible. Με το εύκαμπτο και εύπλαστο σωληνάκι 18cm φτάνει πραγματικά παντού! Καλό θα είναι να επαναλαμβάνεται τη διαδικασία κάθε 1-2 μήνες για να είστε σίγουροι πως το πρόβλημα της σκουριάς δεν θα σας χτυπήσει σύντομα την πόρτα του αυτοκινήτου

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερες χρήσεις του WD-40 πατήστε εδώ!

Δείτε περισσότερα στη σελίδα μας στο Facebook!