Τα θαμπά και κιτρινισμένα φανάρια είναι ένα συχνό πρόβλημα στη Κύπρο και όχι μόνο. Ο καθαρισμός φαναριών αυτοκινήτου αποτελεί πρόβλημα για σχεδόν τους περισσότερους ιδιοκτήτες παλαιότερων, αλλά και νέων αυτοκινήτων. Ο κυριότερος λόγος των θαμπών φαναριών είναι η έκθεση τους στον ήλιο. Οπότε με τον καιρό κιτρινίζουν και χάνουν τη λάμψη τους. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο αισθητικό, αλλά και ασφάλειας, καθώς η δύναμη τους και η φωτεινότητα μειώνονται.

Αυτό δεν σημαίνει πως δεν είναι αναστρέψιμη η κατάσταση ή ότι χρειάζονται άλλαγμα. Ο καθαρισμός φαναριών αυτοκινήτου μπορεί να γίνει χωρίς να ξοδευτούν πολλά χρήματα και απλά αφιερώνοντας 10 λεπτά από το χρόνο μας.

Έχουμε βρει και σας προτείνουμε 3 τρόπους που μπορείτε να κάνετε τα φανάρια σας σαν καινούργια, εύκολα και γρήγορα

Τρόπος 1. Οδοντόκρεμα 

Όσο ανορθόδοξο και να φαντάζει σε κάποιους, η λύση στον καθαρισμό των φαναριών αυτοκινήτου, μπορεί να κρύβεται στο ντουλαπάκι του μπάνιου σας. Η διαδικασία δεν είναι ιδιαίτερα περίπλοκη ή χρονοβόρα.  Αρχικά με ένα πανί καθαρίστε τα φανάρια σας για να απομακρύνετε σκόνη και βρομιά. Στη συνέχεια απλώστε οδοντόκρεμα σε όλη την επιφάνεια του φαναριού και τρίψτε με τη μαλακή πλευρά ενός σφουγγαριού. Για καλύτερα και γρηγορότερα αποτελέσματα, ακολουθήστε κυκλικές κινήσεις. Μόλις τελειώσετε, αφήστε την οδοντόκρεμα για 5 λεπτά πριν τη σκουπίσετε με ένα βρεγμένο πανί. Μόλις απομακρύνετε την οδοντόκρεμα θα δείτε τα αποτέλεσμα. Τα φανάρια έχουν καθαρίσει.

Προσοχή, το αποτέλεσμα που προσφέρει ο καθαρισμός φαναριών αυτοκινήτου με οδοντόκρεμα αν και αποτελεσματικός δεν έχει πολύ μεγάλη διάρκεια. Οπότε περίπου ανά 3 μήνες καλό είναι να επαναλαμβάνετε τη διαδικασία

Τρόπος 2. Εντομοκτόνο

Και όμως το εντομοκτόνο δεν είναι μόνο για τα ανεπιθύμητα ζωύφιά στο σπίτι. Είναι και ένας αποτελεσματικός τρόπος για να ¨εξολοθρεύσετε¨ την ανεπιθύμητη θαμπάδα στα φανάρια σας. Ο καθαρισμός φαναριών αυτοκινήτου με εντομοκτόνο είναι αρκετά αποτελεσματικός και κυρίως εύκολος και οικονομικός. Ψεκάστε απλά τα φανάρια με το σπρέι και περιμένετε το να δράσει για περίπου 10 λεπτά. Μετά ψεκάστε λίγη ακόμη ποσότητα εντομοκτόνου και κάνοντας και πάλι κυκλικές κινήσεις, σκουπίστε καλά όλη την επιφάνεια, με ένα πανί. Τέλος με ένα βρεγμένο και καθαρό πανί καθαρίστε τα φανάρια σας για να αφαιρεθούν τα υπολείμματα του εντομοκτόνου. Το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει!

Τρόπος 3. Καθαρισμός φαναριών αυτοκινήτου με WD-40 Multi-Use Product

Καθαρισμός φαναριών αυτοκινήτου. 3 εύκολοι τρόποι!

Εάν έχετε δοκιμάσει τους πιο πάνω τρόπους αλλά και πάλι το αποτέλεσμα δεν ήταν το επιθυμητό, σας έχουμε τη λύση.

WD-40 Multi-Use Product. Οι χρήσεις του WD-40 για το αυτοκίνητο είναι άπειρες, που πολλές από αυτές ήδη τις έχετε δοκιμάσει. Γνωρίζατε όμως πως μπορείτε να γίνει ο καθαρισμός φαναριών αυτοκινήτου παιχνίδι;  Αρχικά καθαρίστε την τα φανάρια σας με ένα πανί και στη συνέχεια ψεκάστε σε όλη την επιφάνεια WD-40 Multi-Use Product . Πάρτε ένα καθαρό πανί και βάλτε και εκεί μικρή ποσότητα από το WD-40 και με κυκλικές κινήσεις τρίψτε το φανάρι μέχρι να καθαρίσει. Τέλος με ένα νωπό πανί καθαρίστε την επιφάνεια και είστε έτοιμοι!

Βλέποντας τα αποτελέσματα θα απορείτε γιατί δεν το είχατε δοκιμάσει τόσο καιρό, ενώ βρισκόταν ήδη η λύση στο σπίτι σας.

Το WD-40 Multi-Use Product έχει πάνω από 2000+ χρήσεις, ανακαλύψτε τες εδώ!

Δείτε περισσότερα στη σελίδα μας στο Facebook!