Καθαρισμός ανεμιστήρα λάπτοπ εύκολα και γρήγορα με τη βοήθεια του WD-40 

Το κορυφαίο αντισκωριακό το WD-40 σας βοηθάει και σε αυτό.

Το λάπτοπ είναι από τα βασικότερα εργαλεία της δουλειάς μας ειδικά αυτήν την περίοδο που οι περισσότεροι δουλεύουμε από το σπίτι. Εκτός του ότι πρέπει να τον καθαρίζουμε εξωτερικά συχνά λόγω των μικροβίων, θα ήταν καλό αν παρατηρούμε ότι υπερθερμαίνεται να το καθαρίσουμε και εσωτερικά. Το σημαντικό είναι ο καθαρισμός του ανεμιστήρα του λάπτοπ ο οποίος μπορεί να γίνει εύκολα και γρήγορα.

Γιατί όμως είναι τόσο σημαντικός ο καθαρισμός του ανεμιστήρα του λάπτοπ? Όταν χρησιμοποιείται ένας επεξεργαστής υπολογιστή παράγεται θερμότητα. Αυτή η θερμότητα αποβάλλεται με ένα σύστημα ψύξης που διαθέτει ο κάθε υπολογιστής. Το σύστημα αυτό περιλαμβάνει τον ανεμιστήρα. Σε περίπτωση που η θερμότητα δεν αποβληθεί δημιουργείται υπερθέρμανση και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την καταστροφή του υπολογιστή μας.

Όσο περνάει ο καιρός, ο ανεμιστήρας του λάπτοπ μας μαζεύουν σκόνη και βρωμιά με αποτελέσμα να χάνει την χρηστικότητά του. Όταν αντιληφθείτε ότι το λάπτοπ σας υπερθερμαίνεται, ήρθε η ώρα για τον καθαρισμό του ανεμιστήρα. Το δύσκολο είναι ουσιαστικά ότι πρέπει να ανοίξουμε το λάπτοπ μας. Και όχι δεν εννοούμε να το βάλουμε σε λειτουργεία, αλλά να ξεβιδώσουμε τις βίδες που υπάρχουν στο κάτω μέρος του.

Καθαρισμός ανεμιστήρα λάπτοπ

Ο καθαρισμός είναι εύκολος. Ανάλογα με το μοντέλο του λάπτοπ θα χρειαστεί ή να ανοίξετε το ανεμιστήρα ή να το αφαιρέσετε. Μόλις το κάνετε αυτό χρησιμοποιείτε έναν απλό αεροσυμπιεστή για να αφαιρεθεί η περισσότερη σκόνη. Επικεντρωθείτε στις διόδους της ψύκτρας γιατί είναι και το σημείο το οποίο μαζεύει την πιο πολύ βρωμιά και υπάρχει περίπτωση να έχουν μπλοκάρει. Στην συνέχεια πρέπει να καθαρίσετε τον ανεμιστήρα και από την εσωτερική του πλευρά. Αν έχει πολύ σκόνη στο εσωτερικό θα το καταλάβετε και από τον ήχο που έβγαζε όταν δούλευε. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να τραβήξετε προς τα πάνω το φτερωτό μέρος ώστε να βγει και να καθαρίσετε πολύ καλά τον άξονα της φτερωτής.

Σε αυτό το σημείο ήρθε η ώρα να χρησιμοποιήσετε το καθαριστικό Fast Drying Contact Cleaner από την σειρά Specialist της WD-40. Το συγκεκριμένο προιόν είναι ιδανικό για την αφαίρεση ακαθαρσιών και σκόνης σε ευαίσθητα ηλεκτρονικά όργανα και ηλεκτρικό εξοπλισμό. Χάρη στην μοναδική του σύνθεση διεισδύει γρήγορα στα πιο δυσπρόσιτα σημεία και στεγνώνει γρήγορα χωρίς να αφήνει κατάλοιπα και χωρίς να στάξει. Το μόνο λοιπόν που χρειάζεται να κάνετε στην προκειμένη περίπτωση είναι να ψεκάσετε μία μικρή ποσότητα σε όλα τα δυσπρόσιτα σημεία στον ανεμιστήρα και αφήστε το να δράσει, εξαφανίζοντας κάθε ίχνος σκόνης και βρωμιάς.

Tips

Καλό θα είναι όταν χρησιμοποιούμε το λάπτοπ μας να το έχουμε τοποθετημένο πάνω σε μία λεία σκληρή επιφάνεια. Αυτό είναι σημαντικό γιατί ο ανεμιστήρας τραβάει τον αέρα από κάτω και τον βγάζει από το πλάι. Οπότε αν έχουμε το λάπτοπ πχ. Πάνω στο κρεβάτι μας, αυτόματα βουλώνουμε τον ανεμιστήρα του λάπτοπ αφού δεν μπορεί να τραβήξει τον αέρα με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρά προβλήματα.

Εκτός από κορυφαίο αντισκωριακό το WD-40 έχει  πάνω από 2000 χρήσεις, δείτε τις εδώ.

Ακολουθήστε μας στο facebook ώστε να μη χάνετε τις ενημερώσεις του αγαπημένου σας «πολυεργαλείου»