Η αφαίρεση σκουριάς από κάγκελα είναι ένα πρόβλημα που αργά ή γρήγορα όλοι έχουν έρθει αντιμέτωποι. Τα κάγκελα είναι ένα σημείο το οποίο τις περισσότερες φορές είναι εκτεθειμένο στις καιρικές συνθήκες, οπότε η διάβρωση τους είναι αναπόφευκτη.

Τα σιδερένια κάγκελα, ιδιαίτερα σε παραθαλάσσιες περιοχές όπου υπάρχει αλμύρα στον αέρα, σκουριάζουν σε σύντομο χρονικό διάστημα, ακόμα και όταν είναι βαμμένα.

Όσο πιο μεγάλο και εντυπωσιακό είναι το μπαλκόνι, τόσο περισσότερα κάγκελα έχει κανείς να συντηρεί. Αυτό όμως δεν χρειάζεται να αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα, καθώς έχουμε συγκεντρώσει τους τρόπους με τους οποίους μπορεί κανείς να αφαιρέσει τη σκουριά και να κάνει τα κάγκελα του να μοιάζουν με καινούργια.

Παρακάτω αναφέρονται τα εργαλεία που θα χρειαστείτε και μερικές συμβουλές για το πώς θα γίνει αποτελεσματικά η αφαίρεση σκουριάς από κάγκελα.

Εργαλεία που θα χρειαστείτε

(εάν δεν έχετε κάποια από τα πιο κάτω, δεν πειράζει, πάντα υπάρχουν εναλλακτικές) :

  • Ασύρματο τρυπάνι με εξάρτημα πινέλου
  • Μια βούρτσα σε σχήμα κυπέλλου
  • Περιστροφική βούρτσα σύρματος
  • Βούρτσα με σύρμα (25 mm)
  • Γυαλόχαρτο
  • WD-40 Multi-Use Product

Αφαίρεση σκουριάς από κάγκελα με χρήση τρυπανιού (με εξάρτημα βούρτσας).

Η χρήση τρυπανιού θα σας βοηθήσει να ολοκληρώσετε γρηγορότερα την όλη διαδικασία. Σε περίπτωση που δεν έχετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μία σκληρή μεταλλική βούρτσα.

Αρχικά με τη βοήθεια του τρυπανιού και με εναλλαγή των εξαρτημάτων μπορείτε εύκολα να καθαρίσετε τη σκουριά από τα κάγκελα. Τα πιο μικρά εξαρτήματα θα σας βοηθήσουν στην αφαίρεση σκουριάς από τα δυσπρόσιτα σημεία.

Μόλις αφαιρεθεί το χρώμα και η σκουριά, ψεκάστε το WD-40 τα κάγκελα και σκουπίστε με ένα πανί για να αφαιρέσετε τη βρωμιά και τυχόν λάδια που αφήνονται πίσω το χρώμα. Ψεκάστε ξανά το WD-40 και αφήστε το να στεγνώσει. Τώρα εφαρμόστε ένα νέο στρώμα μπογιάς για να δώσετε στα κάγκελα σας ένα επιπλέον στρώμα προστασίας.

Αφαίρεση σκουριάς από κάγκελα με γυαλόχαρτο

Το γυαλόχαρτο είναι ένας γρήγορος τρόπος για την αφαίρεση σκουριάς από κάγκελα. Ωστόσο, χρειάζεται περισσότερος χρόνος επειδή κάνετε τη δουλειά με το χέρι. Χρησιμοποιήστε το γυαλόχαρτο για το τρίψιμο όλης της επιφάνειας.

Μόλις τελειώσετε με το τρίψιμο, ίσως να δείτε πως η διάβρωση έχει προκαλέσει τρύπες στα κάγκελα σας. Τότε θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ειδικό στόκο για μέταλλα και να λειάνετε μία ακόμη φορά την επιφάνεια.

Το ξεφλούδισμα της μπογιάς είναι μία από τις βασικές αιτίες που η σκουριά βρίσκει την ευκαιρία να κάνει την εμφάνιση της. Καλό θα ήταν οπότε να χρησιμοποιηθεί ειδική μπογιά που καθυστερεί τη σκουριά ή για μεταλλικές επιφάνειες, όπου αρχικά θα καλύψετε τα κάγκελα με αστάρι.

Προστασία κάγκελων από σκουριά

Πριν φτάσετε στο σημείο να χρειαστείτε τρόπο αφαίρεσης της σκουριάς ας δούμε πως μπορείτε εύκολα και γρήγορα να προστατέψετε τα κάγκελα σας από την εμφάνιση της.

H WD-40 όχι μόνο μπορεί να σας βοηθήσει να καθαρίσετε τη σκουριά από τα κάγκελα σας, αλλά ταυτόχρονα μπορεί να αποτρέψει το σχηματισμό της. Πολύ απλά κάθε 6 περίπου μήνες καθαρίστε τα κάγκελα σας με WD-40 Multi-Use Product. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ψεκάσετε το κάγκελα, να αφήσετε το προϊόν να βράσει και να σκουπίσετε με ένα καθαρό πανί.

Η εμφάνιση σκουριάς δεν είναι για κανέναν ευχάριστο θέαμα. Πιο πάνω είδαμε τόσο πως μπορεί να γίνει η αφαίρεση σκουριάς από κάγκελα αλλά και πως μπορείτε να την αποτρέψετε.

Το WD40 έχει πάνω από 2000+ χρήσεις, ανακαλύψτε τες εδώ!

Δείτε περισσότερα στη σελίδα μας στο Facebook!