Η σκουριά είναι ένας ύπουλος εχθρός που όταν κάνει την εμφάνισή του μπορεί να δημιουργήσει ανεπανόρθωτη ζημιά. Βέβαια, με ένα αντισκωριακό μετάλλων μπορείτε να αποφύγετε την παρουσία της σκουριάς ή ακόμα και να την εξαφανίσετε. Ουσιαστικά, η σκουριά είναι η οξείδωση του σιδήρου. Δημιουργείται όταν ένα κράμα περιέχει σίδηρο και εκτίθεται για μεγάλο χρονικό διάστημα σε οξυγόνο ή υγρασία. Όσο περνάει λοιπόν ο καιρός το οξυγόνο σε συνδυασμό με το μέταλλο δημιουργεί ένα οξείδιο, δηλαδή την σκουριά. Στην διαδικασία αυτή καταλυτικό ρόλο παίζει και το νερό.

Αν το σκεφτείτε, θα παρατηρήσετε ότι έχετε έρθει αντιμέτωποι με την σκουριά σε σημεία που εκτίθενται σε υγρασία. Σημεία που εμφανίζεται πιο συχνά η σκουριά είναι στο μπάνιο, στην κουζίνα και στην αυλή μας. Επιπλέον αντιμετωπίζουμε και σκουριά σε διάφορα μεταλλικά αντικείμενα και εργαλεία με αποτέλεσμα να χάνουν την χρηστικότητά τους. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις χρειαζόμαστε ένα καλό αντισκωριακό μετάλλων για να εξολοθρεύσουμε την σκουριά.

Σίγουρα θα έχετε διαβάσει διάφορους τρόπους που μπορείτε να αφαιρέσετε την σκουριά ανάλογα με το που βρίσκεται. Υπάρχουν πολλά αντισκωριακά προϊόντα στην αγορά όπως επίσης και διάφορες συνταγές με σπιτικά υλικά που μπορούν να εξαφανίσουν την σκουριά. Κάποια από αυτά είναι αποτελεσματικά και άλλα όχι τόσο. Γενικά η σκουριά είναι ένα δύσκολος και επίμονος λεκές και χρειάζεται υπομονή στην αντιμετώπισή του. Το σημαντικότερο σε κάθε περίπτωση είναι να δράσετε άμεσα μόλις αντιληφθείτε την εμφάνιση της σκουριάς.

Αντισκωριακό μετάλλων WD40 Multi Use

Το καλύτερο προϊόν που θα μπορούσατε να επιλέξετε για αυτήν την δουλειά, για σίγουρα αποτελέσματα, δεν είναι άλλο από το WD40 Multi Use. Το WD40 αποτελεί το Νο 1 αντισκωριακό μετάλλων στο κόσμο. Η μοναδική του σύνθεση εισχωρεί σε βάθος επιτυγχάνοντας να διαλύσει τους μοριακούς δεσμούς μεταξύ της σκουριάς και του μετάλλου. Εκτός όμως από την καταπολέμηση της σκουριάς βοηθάει και στην απομάκρυνση της υγρασίας. Το WD40 περιέχει αντιδιαβρωτικά συστατικά τα οποία μόλις καλύψουν την επιφάνεια δημιουργούν μία ασπίδα προστασία, προλαμβάνοντας έτσι την εμφάνιση της σκουριάς.

Είναι κατάλληλο για κλειδαριές, μεντεσέδες, ποδήλατα, μπουζί, ακόμα και για να αφαιρέσετε εύκολα την κολλημένη τσίχλα από το παπούτσι σας. Το WD40 δεν είναι τοξικό προϊόν για αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορες επιφάνειες και μέταλλα χωρίς να τις βλάψει ή να τις φθείρει.

Τρόπος χρήσης

Όσο καλό και αποτελεσματικό προϊόν θεωρείται το WD40, άλλο τόσο εύκολο είναι στην χρήση του. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ψεκάσετε την σκουριασμένη επιφάνεια με το WD40 και να το αφήσετε να δράσει. Μην βιαστείτε να καθαρίσετε την επιφάνεια. Καλό θα ήταν να το αφήσετε για 10 λεπτά ώστε να απορροφήσει το προϊόν. Στην συνέχεια παίρνετε μία βούρτσα και τρίβετε το σημείο που βρίσκεται η σκουριά μέχρι να εξαφανιστεί. Αν η σκουριά έχει προχωρήσει και είναι δυνατή, μπορεί να χρειαστεί να επαναλάβετε την διαδικασία για ένα τέλειο αποτέλεσμα.

 

Εκτός από κορυφαίο αντισκωριακό, το WD-40 έχει  πάνω από 2000 χρήσεις, δείτε τις εδώ.

Ακολουθήστε μας στο facebook ώστε να μη χάνετε τις ενημερώσεις του αγαπημένου σας «πολυεργαλείου»