Τα χρυσά κοσμήματα από τα παλιά χρόνια αποτελούσαν ένδειξη πλούτου. Τόσο οι γυναίκες αλλά και οι άντρες είχαν στην κατοχή τους εντυπωσιακά και περίτεχνα χρυσά κοσμήματα. Ο χρυσός είναι από τα πιο πολύτιμα μέταλλα και ακόμα και σήμερα είναι το βασικό υλικό που χρησιμοποιείται για τα κοσμήματα.

Σίγουρα ο χρυσός είναι ένα πολύ ανθεκτικό μέταλλο, το οποίο δεν σκουριάζει. Δυστυχώς όμως με τη πάροδο των χρόνων, χάνει τη λάμψη του και τα κοσμήματα παύουν να είναι όσο εντυπωσιακά ήταν παλιότερα.

Αν θυμηθούμε τις μαμάδες μας, συνήθιζαν να προσέχουν τα κόσμημα τους και να τα διατηρούν σε άριστη κατάσταση. Η λάμψη τους ευτυχώς μπορεί να επανέλθει εύκολα. Υπάρχουν κάποιοι γρήγοροι και αποτελεσματικοί τρόποι που ο καθένας μπορεί να ακολουθήσει σπίτι του. Βέβαια, χρειάζεται κάποια προσοχή στο τι θα χρησιμοποιήσετε, καθώς δεν θέλουμε ούτε να τα γρατζουνίσουμε αλλά ούτε να τα κάνουμε να φαίνονται θαμπά και βρώμικα.

Πιο κάτω σας έχουμε κάποιους εύκολους τρόπους για να κάνετε τα χρυσά κοσμήματα σαν καινούργια. Δεν χρειάζονται ακριβά υλικά, καθώς με απλά πράγματα που έχουμε στο σπίτι μας, μπορούμε να έχουμε εξαιρετικά αποτελέσματα.

Γυαλίστε τα χρυσά κοσμήματα με μπύρα

Γνωρίζατε πως με τη μπύρα μπορεί να γυαλίσει ο χρυσός; Και όμως η διαδικασία είναι πολύ απλή. Αν για παράδειγμα το χρυσό σας δαχτυλίδι, βραχιόλι ή αλυσίδα, έχουν σταματήσει να έχουν την παλιά τους λάμψη, απλά βάλτε τα μέσα σε μπύρα. Αυτό που έχετε να κάνετε είναι να γεμίσετε ένα μπολ με μπύρα και να βάλετε τα κοσμήματα σας μέσα. Αφήστε τα για περίπου μία ώρα και στη συνέχεια σκουπίστε με ένα καθαρό πανί. Θα εκπλαγείτε που τόσο καιρό η λύση ήταν μέσα στο ψυγείο σας.

Γυάλισμα χρυσού με οδοντόκρεμα 

Ένας ακόμα εύκολος και γρήγορος τρόπος είναι η οδοντόκρεμα. Εκτός από τα δόντια μας, μπορεί να καθαρίσει άψογα και να γυαλίσει τα χρυσά μας κοσμήματα. Χρειάζεται προσοχή, εάν τα κοσμήματα έχουν επάνω και πολύτιμες πέτρες, βεβαιωθείτε πρώτα ότι δεν επηρεάζονται.

Πως λοιπόν μπορείτε να καθαρίσετε τα χρυσά κοσμήματα με οδοντόκρεμα; Αρχικά καλύψτε όλη την επιφάνεια με την οδοντόκρεμα και τρίψτε με μία μαλακή οδοντόβουρτσα. Όλη η βρωμιά θα απομακρυνθεί. Στη συνέχεια ξεπλύνετε με άφθονο νερό και γυαλίστε με ένα ειδικό πανάκι.

WD-40 Multi-Use Product για γυάλισμα χρυσού

Μέχρι σήμερα, λογικά γνωρίζατε πως το WD-40 μπορεί να σας βοηθήσει με προβλήματα σκουριάς ή όταν κολλάει η πόρτα. Και όμως, το WD-40 έχει περισσότερες από 2000 χρήσεις που μπορείτε να βρείτε εδώ! Μία από αυτές είναι η ικανότητα του να γυαλίσει τα χρυσά κοσμήματα σας.

Εάν δεν είχατε τα επιθυμητά αποτελέσματα με έναν από τους πιο πάνω φυσικούς τρόπους, τότε σας έχουμε τη λύση. Η χρήση τους WD-40 Multi-Use Product θα απλοποιήσει τη διαδικασία για εσάς. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ψεκάσετε με WD-40 τα κοσμήματα σας και να το αφήσετε να δράσει. Στη συνέχεια παίρνετε ένα μαλακό πανί και σκουπίζετε με κοφτές και γρήγορες κινήσεις. Θα δείτε αμέσως τη διαφορά!

Extra Tip.

Το WD-40 όχι μόνο θα σας βοηθήσει να γυαλίστε τα χρυσά σας κοσμήματα, αλλά βοηθάει και στην εξαφάνιση των γρατζουνιών. Αυτές οι μικρές ενοχλητικές γρατζουνιές που έχουν τα κοσμήματα σας, μπορούν εύκολα να πάψουν να σας ενοχλούν.

Δείτε περισσότερα στη σελίδα μας στο Facebook!