Πόσο πιο κοινό πρόβλημα στο σπίτι από το τρίξιμο πόρτας? Χωρίς εξαίρεση σε όλους έχει τύχει να υπάρχει στο σπίτι μία πόρτα που δεν σταματάει να μας ανατριχιάζει με κάθε ανοιγόκλειμα της. Γιατί όμως να υπομένουμε αυτόν τον ενοχλητικό ήχο όταν υπάρχει λύση;

Μπορείτε να κάνετε εικόνα να είστε στο σπίτι σας το βράδυ, παρέα με ένα καλό θρίλερ και ξαφνικά… ακούτε την πόρτα να τρίζει. Μετά από αυτό το παράδειγμα, πιστεύουμε πως ήρθε η ώρα να λάβετε δράση.

Πως όμως μπορεί κανείς να βάλει τέλος στο τρίξιμο της πόρτας; Το σημαντικότερο είναι η σωστή συντήρηση των μεντεσέδων, οι οποίοι προκαλούν και τον ήχο. Δεν χρειάζεται ανησυχία, καθώς η διαδικασία είναι πολύ απλή και μπορεί να γίνει από εσάς, χωρίς χρήματα και ιδιαίτερο κόπο.

Πιο κάτω θα βρείτε όλα τα βήματα που χρειάζεται να ακολουθήσετε για να βάλετε τέλος στο τρίξιμο της πόρτας.

Λίπανση μεντεσέδων για τρίξιμο πόρτας

Στο 90% των περιπτώσεων η χρήση ενός λιπαντικού που θα επιλέξετε, μπορεί να δώσει τη λύση στο τρίξιμο της πόρτας. Υπάρχουν όμως και αυτές οι περιπτώσεις που η απλή εφαρμογή λιπαντικού στους μεντεσέδες δεν είναι αρκετή. Συνήθως τότε, έχει κάνει την εμφάνιση της η σκουριά στους μεντεσέδες. Αυτό που έχετε να κάνετε είναι να τους αφαιρέσετε αρχικά προσεκτικά από τη κάσα και να καθαρίσετε τη σκουριά. Μόλις τελειώσετε μπορείτε να τους επανατοποθετήσετε.

Ας πιάσουμε όμως τα πράγματα από την αρχή, καθώς δεν είναι τόσο δύσκολο όσο νομίζει κανείς.

Πριν δούμε πως μπορεί να γίνει η λίπανση των μεντεσέδων, χρειάζεται η σωστή προεργασία. Με ένα νωπό πανί καθαρίστε καλά τους μεντεσέδες για να αφαιρεθούν υπολείμματα βρωμιάς, γράσα ή σκόνη. Τώρα είστε έτοιμοι να προχωρήσετε.

Έφτασε η στιγμή για τη λίπανση των μεντεσέδων. Με το WD-40 Multi-Use Product θα χρειαστείτε μόλις 2 λεπτά. Ψεκάστε απλά τους μεντεσέδες, αφήστε να δράσει για 1 λεπτό και ανοιγοκλείστε μερικές φορές τη πόρτα. Αυτό ήταν! Θα κάνετε πολύ καιρό να ακούσετε ξανά τη πόρτα να τρίζει.

Μακάρι όλες οι περιπτώσεις να ήταν τόσο απλές. Μερικές φορές το τρίξιμο πόρτας μπορεί να έχει ως αιτία τη σκουριά που έχει σχηματιστεί με το πέρασμα του καιρού. Και σε αυτή τη περίπτωση όμως δεν υπάρχει λόγος να υπομένετε το τρίξιμο, καθώς πάντα υπάρχει λύση.

Αφαίρεση σκουριάς από μεντεσέδες πόρτας

Για να μπορέσετε να καθαρίσετε σωστά τη σκουριά, χρειάζεται να απομονωθούν οι μεντεσέδες. Αρχικά ανοίξτε τη πόρτα σε ορθή γωνία και προσεκτικά σηκώστε τη προς τα πάνω. Σε μερικές περιπτώσεις υπάρχει και ένα πείρος που χρειάζεται να βγει, το οποίο μπορείτε να κάνετε με τη βοήθεια ενός σφυριού και καρφιού. Μόλις τραβηχτεί η πόρτα από τη βάση της, χρειάζεται προσοχή, καθώς δεν στηρίζεται κάπου. Στηρίξτε τη πόρτα σε ένα τοίχο μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Τώρα ξεβιδώστε τις βίδες από τους μεντεσέδες της πόρτας και είμαστε έτοιμοι για την αφαίρεση της σκουριάς. Αυτό που έχετε να κάνετε είναι να ψεκάσετε πολύ καλά τόσο τους μεντεσέδες αλλά και τις βίδες με WD-40 Multi-Use Product. Το πιστεύατε ότι θα μπορούσε να είναι τόσο απλό; Αφήστε το προϊόν να δράσει για περίπου 10 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρέστε τη σκουριά με ένα σφουγγαράκι. Αυτό ήταν, μπορείτε να επαναφέρετε στη θέση τους τους μεντεσέδες και να επανατοποθετήσετε τη πόρτα. Είναι σίγουρο πλέον πως το τρίξιμο της πόρτας δεν θα σας απασχολήσει ξανά σύντομα.

Extra Tip:

Μία με δύο φορές το χρόνο μπορείτε να ψεκάζετε τους μεντεσέδες την πόρτας ή των ντουλαπιών σας με WD-40 Multi-Use Product. Όχι μόνο λιπαίνει τις μεταλλικές επιφάνειες, αλλά ταυτόχρονα προστατεύει από τη διάβρωση και τη σκουριά. Έτσι, θα τα διατηρείτε για πάντα σαν καινούργια.

Το WD-40 Multi-Use Product δίνει λύση σε περισσότερα από 2000 προβλήματα. Δείτε όλες τις χρήσεις εδώ!