Το τρίξιμο στις πόρτες είναι ένα φαινόμενο που όλοι θα αντιμετωπίσουμε κάποια στιγμή. Το τρίξιμο μπορεί να εμφανιστεί σε πόρτες του σπιτιού σας αλλά και του αυτοκινήτου σας. Παρακάτω όμως θα εστιάσουμε στο τρίξιμο της πόρτας του αυτοκινήτου και πως να απαλλαγούμε από αυτόν τον ενοχλητικό ήχο. Συνήθως οι πόρτες του αυτοκινήτου τρίζουν επειδή μπορεί να έχει μαζευτεί πολύ σκόνη ή γιατί έχουν χάσει την λίπανσή τους. Η πηγή του προβλήματος σε κάθε περίπτωση είναι οι μεντεσέδες οι οποίοι είναι αυτοί που συνδέουν την πόρτα με το υπόλοιπο αυτοκίνητο. Καλό θα είναι μόλις ανακαλύπτετε ότι τρίζει η πόρτα του αυτοκινήτου σας να δράτε άμεσα. Αν αφήσετε το πρόβλημα, θα δημιουργήσει άλλα μεγαλύτερα προβλήματα στους μεντεσέδες.

Για να μην υπάρχει το τρίξιμο στην πόρτα αυτοκινήτου, το σημαντικό είναι η καλή συντήρηση των μεντεσέδων της. Μην πανικοβάλλεστε, η συντήρηση τους είναι πιο εύκολη απ’ ότι νομίζετε και μπορείτε να την κάνετε μόνοι σας εξοικονομώντας χρόνο και χρήματα. Παρακάτω είναι η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε για να γίνει το τρίξιμο της πόρτας του αυτοκινήτου παρελθόν.

Συντήρηση μεντεσέδων

  1. Αρχικά πριν ξεκινήσετε να κάνετε το οτιδήποτε, θα ήταν καλό να πάρετε ένα καθαρό πανάκι και να σκουπίσετε όλες τις ενώσεις ώστε να απομακρυνθεί το γράσο, η σκόνη και τα υπολείμματα βρωμιάς που μπορεί να είναι συσσωρευμένα. Ανάλογα με το πόσο βρώμικο είναι το σημείο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πανάκι ελαφρώς βρεγμένο.
  2. Στην συνέχεια χρειάζεται να ψεκάσετε όλη την περιοχή με ένα αντισκωριακό σπρέι. Το WD40 ως το Νο. 1 αντισκωριακό είναι ιδανικό για την συγκεκριμένη δουλειά και όχι μόνο, αφού έχει άλλες 2000+ χρήσεις. Αφήνετε, λοιπόν, να δράσει η σύσταση του WD40 και να απορροφηθεί το υγρό.
  3. Θα χρειαστεί να βάλετε ειδικό γράσο λιθίου σε όλες τις αρθρώσεις του μεντεσέ της πόρτας. Συνήθως τα γράσα λιθίου θέλουν προσοχή στην εφαρμογή τους καθώς μπορεί να στάξουν ή με την υψηλή θερμοκρασία να λερώσουν και άλλες περιοχές της πόρτας. Για να το αποφύγετε αυτό χρησιμοποιήστε τοΓράσο High Performance White Lithium Grease.Το συγκεκριμένο προϊόν είναι ειδικό στο να αντέχει σε υψηλές θερμοκρασίες, να παρέχει μακροχρόνια λίπανση και να μην στάζει κατά την εφαρμογή του.
  4. Τέλος, αφήνετε το γράσο να πάει παντού και στην συνέχεια ανοιγοκλείνετε την πόρτα 3-4 φορές για να δείτε τα αποτελέσματα. Το τρίξιμο στη πόρτα αυτοκινήτου έχει γίνει παρελθόν εύκολα και γρήγορα!

 

Εκτός από κορυφαίο αντισκωριακό, το WD-40 έχει  πάνω από 2000 χρήσεις, δείτε τις εδώ.

Ακολουθήστε μας στο facebook ώστε να μη χάνετε τις ενημερώσεις του αγαπημένου σας «πολυεργαλείου»