Τρίξιμο κρεβατιού τέλος σε 3 απλά βήματα χάρη στο WD40!

Το τρίξιμο κρεβατιού είναι από τα πιο εκνευριστικά πράγματα – το γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά! Η σκουριά μπορεί να είναι κίνδυνος για μεταλλικά πράγματα αλλά τουλάχιστον δεν κάνει θόρυβο! Η αλυσίδα του ποδηλάτου μπορεί να θέλει καθαρισμό και λίπανση αλλά δεν περνάμε την ημέρα μας πάνω στο ποδήλατο. Το WD40 σας βοηθάει και σε αυτό.

Στο κρεβάτι! Ειδικά αν έχετε παιδιά, το τρίξιμο κρεβατιού, μπορεί να γίνει και το νούμερο 1 πρόβλημα της ημέρας!

Έχοντας επιστρέψει σπίτι από την δουλειά, είναι το τελευταίο πράγμα που θα θέλατε να αντιμετωπίσετε. Σε αντίθεση με όλα τα άλλα θέματα DIY που έχουμε ασχοληθεί στο blog μας, το τρίξιμο κρεβατιού είναι από τα πιο σοβαρά καθώς έχει άμεσες συνέπειες στον ίδιο τον άνθρωπο: αϋπνία, άγχος, κούραση. Συνεπώς μη το θεωρήσετε ως κάτι ασήμαντο που μπορεί να περιμένει. Καλό θα είναι όταν αρχίσετε να ενοχλήστε από κάποιο ήχο να ασχοληθείτε με αυτό για να μην καταλήξει ένα μεγάλο καθημερινό πρόβλημα.

Τι προκαλεί το τρίξιμο του κρεβατιού;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που μπορεί να δημιουργούν αυτόν τον τόσο ενοχλητικό θόρυβο. Σκεφτείτε μόνο από πόσα διαφορετικά μέρη αποτελείται ένα κρεβάτι: στρώμα, βίδες, τάβλες, μεταλλικές και ξύλινες επιφάνειες, πόδια. Όλα αυτά μπορεί να εμφανίσουν τα δικά τους προβλήματα. Ειδικά όταν συνδέονται και με τα υπόλοιπα μέρη είναι ακόμη πιο δύσκολο να βρεθεί τι δημιουργεί το τρίξιμο κρεβατιού. Αυτό που μπορούμε να σας πούμε, έχοντας μεγάλη εμπειρία σε μια μεγάλη γκάμα προβλημάτων DIY, είναι ότι συνήθως το τρίξιμο προκαλείται στον σκελετό του κρεβατιού. Συγκεκριμένα από την τριβή των ξύλινων ή μεταλλικών επιφανειών.

Τι να κάνω για το τρίξιμο κρεβατιού, και πώς το WD40 θα με βοηθήσει;

Αν αποφασίσετε να δώσετε τέλος στο τρίξιμο κρεβατιού για να ξεκινήσετε να κοιμάστε ήρεμα και πάλι, ιδού τι πρέπει να κάνετε:

Βήμα 1

Βγάλτε το στρώμα από το κρεβάτι. Ακουμπήστε το στο πάτωμα και ελέγξτε μήπως ο ήχος προκαλείται από το εσωτερικό του στρώματος. Συνήθως δεν προέρχεται από εκεί αλλά μιας και μπήκατε στην διαδικασία καλό θα είναι να αποκλείσουμε όλα τα ενδεχόμενα.

Βήμα 2

Πάρτε ένα WD40 High Performance Silicone Lubricant και ψεκάστε καλά τα μεταλλικά σημεία που συνδέονται με το ξύλο. Το σύστημα Smart Straw θα σας εξασφαλίσει ακριβή ψεκασμό, ακόμα και στα πιο δύσκολα σημεία. Είναι πολύ σημαντικό η λίπανση να είναι ολοκληρωμένη και αποτελεσματική, ώστε να μην χρειαστεί να ξαναμπείτε στην διαδικασία. Με το WD-40 όχι μόνο θα πετύχετε πολύ καλή λίπανση αλλά θα προστατεύσετε το μέταλλο και από την υγρασία. Σε περίπτωση που βλέπετε ότι οι βίδες έχουν βιδωθεί πολύ σφιχτά, ψεκάστε μία ακόμη φορά για σιγουριά.

Βήμα 3

Αφού αφήσετε 10 λεπτά, ώστε να απορροφηθεί καλά το προϊόν, ξαναβάλτε το στρώμα στην θέση του. Είναι πολύ πιθανό να μην ακούγεται πλέον ο ενοχλητικός ήχος.

Σε περίπτωση, όμως, που το τρίξιμο κρεβατιού εξακολουθεί να επιμένει, μπορείτε να δοκιμάσετε το εξής: Διαχωρίστε τις τάβλες του κρεβατιού και τα πλαϊνά του κρεβατιού. Πώς να το κάνετε αυτό; Οποιοδήποτε ύφασμα σας περισσεύει στο σπίτι – κατά προτίμηση χοντρό- μπορείτε να το αξιοποιήσετε για να διαχωρίσετε μία μία τις τάβλες μεταξύ τους και μεταξύ των πλαϊνών του κρεβατιού.

Εκτός από κορυφαίο αντισκωριακό το WD40 έχει  πάνω από 2000 χρήσεις, δείτε τις εδώ.

Ακολουθήστε μας στο facebook ώστε να μη χάνετε τις ενημερώσεις του αγαπημένου σας «πολυεργαλείου»