Το εξωτερικό μέρος του αυτοκινήτου είναι και το πιο αντιπροσωπευτικό του σημείο. Αρκετοί άνθρωποι μάλιστα επιλέγουν το αυτοκίνητο που θα αγοράσουν με γνώμονα την εμφάνισή του και όχι άλλα κριτήρια όπως πχ. η ταχύτητα. Ο κάθε κατασκευαστής αυτοκινήτων χρησιμοποιεί τις δικές του τεχνικές και μεθόδους βαφής με στόχο να διατηρηθεί η αρχική του εμφάνιση όσο γίνεται περισσότερο. Παρόλα αυτά υπάρχει ένας ενοχλητικός εχθρός, ο οποίος είναι η σκουριά. Η σκουριά στο αυτοκίνητο αμέσως χαλάει την εμφάνισή του και αν δεν δράσετε γρήγορα μόλις το αντιληφθείτε, αυτή θα εξαπλωθεί καταστρέφοντας την επιφάνεια του αγαπημένου σας αυτοκινήτου.

Η σκουριά στο αυτοκίνητο εμφανίζεται κυρίως σε σημεία που βρίσκονται κοντά στο έδαφος. Αυτά τα σημεία έρχονται συχνά σε επαφή με λάσπες και νερά και μαζεύουν πολλές ακαθαρσίες. Επιπλέον κατά την διάρκεια της οδήγησης εκτοξεύονται πετραδάκια και κλαδιά που μπορεί να φθείρουν το βερνίκι του αυτοκινήτου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την δημιουργία πρόσφορου εδάφους για την εμφάνιση της σκουριάς.

Πως πρέπει να δράσετε λοιπόν μόλις δείτε σκουριά στο αυτοκίνητό σας?

Με ποιον τρόπο την αντιμετωπίζετε?

Με σύμμαχο το WD40, η σκουριά θα γίνει παρελθόν!

Διαδικασία για να αφαιρέσετε τη σκουριά

Ανάλογα με το στάδιο της σκουριάς στο αυτοκίνητο ακολουθείται και διαφορετική διαδικασία. Σε κάθε περίπτωση το WD40 είναι must! Χάρη στην προηγμένη σύστασή του, εισχωρεί μέρα στην σκουριά και την εξολοθρεύει εύκολα και χωρίς κόπο. To WD40 έχει άλλες 2000+ χρήσεις, ανακαλύψτε τις εδώ!

Αν λοιπόν η σκουριά στο αυτοκίνητο βρίσκεται σε αρχικό στάδιο, δηλαδή έχει κάνει μόλις την εμφάνισή της, όλα είναι πιο απλά. Σε αυτήν  την περίπτωση το μόνο που θα χρειαστείτε ένα πανάκι και το WD40 Multi-Use. Αρχικά παίρνετε το πανάκι και το ψεκάζετε με το WD40 και αρχίζετε να τρίβετε το σημείο της σκουριάς. Στην συνέχεια, επαναλαμβάνετε την διαδικασία 2-3 φορές μέχρι να εξαφανιστεί η σκουριά. Μόλις τελειώσετε καλό είναι να απλώσετε στο σημείο εργασίας λίγο κερί αυτοκινήτου. Αν η σκουριά βρίσκεται σε πιο προχωρημένο στάδιο θα χρειαστεί μία πιο επαγγελματική προσέγγιση και ίσως χρειαστεί να το πάτε και σε κάποιο φανοποιείο.

Tips

Για να βρίσκεστε πάντα ένα βήμα μπροστά και να αποφύγετε την ανεπιθύμητη εμφάνιση της σκουριάς στο αυτοκίνητο υπάρχει τρόπος! Αρχικά είναι πολύ σημαντικό να πλένετε συχνά το αυτοκίνητό σας ώστε να αφαιρούνται βρωμιές και λάσπες που μπορούν να δημιουργήσουν διάβρωση. Όπως επίσης θα ήταν καλό να επιδιορθώνετε άμεσα γρατσουνιές που μπορεί να υπάρχουν στο αυτοκίνητο. Να θυμάστε ότι το χρώμα προστατεύει το αμάξι σας.

Στα σημεία που είναι πιο επιρρεπή στην εμφάνιση σκουριάς, ψεκάστε με WD40! Η λιπαντική του δράση εκτός του ότι εξαφανίζει την σκουριά, προλαμβάνει και την εμφάνισή της. Ταυτόχρονα το WD40 δημιουργεί και ένα στρώμα προστασίας στην επιφάνεια του αυτοκινήτου, προστατεύοντάς το από τα καιρικά φαινόμενα. Προσοχή όμως μην πάει στα λάστιχα γιατί θα έχει ως αποτέλεσμα να γλιστράνε επικίνδυνα.

 

Εκτός από κορυφαίο αντισκωριακό, το WD-40 έχει  πάνω από 2000 χρήσεις, δείτε τις εδώ.

Ακολουθήστε μας στο facebook ώστε να μη χάνετε τις ενημερώσεις του αγαπημένου σας «πολυεργαλείου»