Είτε επειδή έχετε αφήσει τα φώτα αναμμένα είτε επειδή η μπαταρία σας γέρασε ή επειδή δεν είστε προσεκτικοί στη συντήρηση του οχήματός σας, είναι πιθανό κάποια στιγμή να βρεθείτε αντιμέτωποι με νεκρή μπαταρία αυτοκινήτου.

Ευτυχώς, εάν υπάρχει άλλο αυτοκίνητο κοντά, μπορείτε εύκολα να ξεκινήσετε το αυτοκίνητο σας.

Εκκίνηση με άλλο αυτοκίνητο

Μόλις ανοίξετε την καπό του αυτοκινήτου σας και εντοπίσετε την μπαταρία (ανατρέξτε στο εγχειρίδιο κατόχου για την τοποθεσία της μπαταρίας), σταθμεύστε το δεύτερο αυτοκίνητο κοντά στο αυτοκίνητο σας και απενεργοποιήστε το. Πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία, συνιστάτε να ελέγχετε τις μπαταρίες για τυχόν ρωγμές, διαρροές ή άλλες ζημιές. Εάν βρείτε κάποιο από αυτά τα πράγματα, μην ξεκινήσετε το αυτοκίνητο – καλέστε ένα ρυμουλκό για να αντικαταστήσετε την μπαταρία.

Πιάστε το καλώδιο εκκίνησης και βεβαιωθείτε ότι δεν είναι μπλεγμένο. Τα καλώδια του βραχυκυκλωτήρα σας θα έχουν πιθανώς κόκκινα και μαύρα καλώδια και σφιγκτήρες για σύνδεση στα τερματικά της μπαταρίας. Είναι σημαντικό να διασφαλίσετε ότι τα κόκκινα και μαύρα άκρα των καλωδίων βραχυκυκλώματος δεν αγγίζουν ποτέ το ένα το άλλο όταν είναι συνδεδεμένα στις μπαταρίες.

Συνδέστε τα καλώδια: Συνδέστε τον κόκκινο σφιγκτήρα στον θετικό (+) ακροδέκτη της νεκρής μπαταρίας και συνδέστε τον άλλο σφιγκτήρα στον θετικό (+) ακροδέκτη της καλής μπαταρίας. Στη συνέχεια, συνδέστε τον μαύρο σφιγκτήρα στον αρνητικό (-) ακροδέκτη της καλής μπαταρίας. Αφού γίνει αυτό, συνδέστε τον άλλο μαύρο σφιγκτήρα σε ένα κομμάτι γειωμένου μετάλλου στο νεκρό αυτοκίνητο; κατά προτίμηση το μπουλόνι όπου το παχύ αρνητικό καλώδιο από την μπαταρία συνδέεται με το σασί.

Έναρξη εργασίας αυτοκινήτου:

Μόλις ξεκινήσετε το δεύτερο αυτοκίνητο, αφήσετε το σε αδράνεια για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια, περιστρέψτε τον κινητήρα για 30-60 δευτερόλεπτα για να φορτίσετε το απενεργοποιημένο όχημα. Εάν δεν ανάψει, πρέπει να επανασυνδέσετε τα καλώδια; εάν εξακολουθεί να μην λειτουργεί μετά από μερικές προσπάθειες, ίσως χρειαστεί να τραβήξετε το αυτοκίνητο ή να αντικαταστήσετε την μπαταρία.

Αφαιρέστε τα καλώδια βραχυκυκλωτήρων: Κατά την αφαίρεση των καλωδίων βραχυκυκλωτήρα, είναι σημαντικό να τα αφαιρέσετε με την αντίστροφη σειρά με την οποία ήταν προσαρτημένα και να μην αφήσετε τα καλώδια ή τους σφιγκτήρες να αγγίζουν το ένα το άλλο.

Κρατήστε τον κινητήρα του αυτοκινήτου που απενεργοποιήθηκε πρόσφατα: Θέστε το αυτοκίνητο σε αδράνεια ή οδηγήστε για περίπου 20 λεπτά πριν το απενεργοποιήσετε. Αυτό θα δώσει αρκετό φορτίο στη μπαταρία για να ξεκινήσει ξανά το αυτοκίνητο.

TIP

Εκτός από κορυφαίο αντισκωριακό, το WD-40 έχει  πάνω από 2000 χρήσεις, δείτε τις εδώ.

Ακολουθήστε μας στο facebook ώστε να μη χάνετε τις ενημερώσεις του αγαπημένου σας «πολυεργαλείου»