Το καλοκαίρι άρχισε να ξεπροβάλλει σιγά σιγά και οι δροσερές βουτιές θα είναι η νέα μας καθημερινότητα. Μέσα σε όλα αυτά, το αγαπημένο μας hobby, το BBQ κάνει την εμφάνιση του!

Προτού όμως ξεκινήσουμε να ψήνουμε, σούβλες, σουβλάκια, μπιφτέκια και μαριναρισμένα στήθη κοτόπουλου για την οικογένεια και τους φίλους μας, πρέπει να αντιμετωπίσουμε ένα γνωστό πρόβλημα κάθε επίδοξου ψήστη.  Τη σκουριά που δημιουργήθηκε στο BBQ επειδή το αφήσαμε στο κήπο ή τη βεράντα όλο το χειμώνα.

Πέρυσι, με την είσοδο του χειμώνα, το BBQ καθαρίστηκε πρόχειρα και έμεινα ξεχασμένο, με αποτέλεσμα να σκουριάσει.

Τώρα, που ο καιρός του ήρθε πάλι, το BBQ είναι γεμάτο με σκουριά και αποξηραμένα λίπη.  Πώς, λοιπόν, καθαρίζουμε το BBQ μας ώστε να φαίνεται σα καινούργιο;

Το WD-40 έχει τη λύση και για το BBQ. 

Με αυτόν τον γρήγορο και εύκολο οδηγό, όχι μόνο θα μπορούμε να αφαιρέσουμε τις βρωμιές, αλλά θα μας βοηθήσει να προστατέψουμε το BBQ μας πριν το αποθηκεύσουμε ξανά όταν τελειώσει το καλοκαίρι.

Το μόνο που θα χρειαστούμε είναι το  WD-40 Smart Straw Multi-Use, λίγο ζεστό σαπουνόνερο και 2-3 καθαρά κουρέλια.

Πώς να καθαρίσετε τη σχάρα BBQ:

Βήμα 1: Αφαιρούμε τα ράφια από τη σχάρα.
Βήμα 2: Εφαρμόζουμε το WD-40 Smart Straw Multi-Use . Αναστρέφουμε το Smart Straw για εφαρμογή ακριβείας.
Βήμα 3: Αφήνουμε τη φόρμουλα ταχείας δράσης να καθίσει στα ράφια για 5 λεπτά.
Βήμα 4: Σκουπίζουμε με ένα καθαρό πανί.
Βήμα 5: Ξεπλένουμε όλα τα απομεινάρια του WD-40 με ζεστό, σαπουνόνερο.
Βήμα 6:
 Χρησιμοποιούμε ένα σωλήνα για να αφαιρέσουμε οποιοδήποτε σαπουνόνερο.
Βήμα 7:
 Στεγνώνουμε καλά με ένα άλλο, στεγνό καθαρό πανί.

Επαγγελματική συμβουλή: Για πραγματικά επίμονα σημεία με βρωμιά, μπορεί να χρησιμοποιηθεί μια συρματόβουρτσα. Ωστόσο, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί, καθώς αυτό μπορεί να χαράξει τη σχάρα και να χαλαρώσει τα στρώματα λάκας που μπορούν στη συνέχεια να διαλυθούν σε επιβλαβείς ατμούς την επόμενη φορά που ψήνετε στη σχάρα.

Στη Κύπρο έχουμε τη πολυτέλεια να απολαμβάνουμε πολλές ηλιόλουστες μέρες και κατά συνέπεια, πολλές φανταστικές οικογενειακές στιγμές γύρω από το τραπέζι. Με το WD-40 Smart Straw Multi-Use , το τέλειο πολυεργαλέιο αφαίρεσης σκουριάς και προστασίας του BBQ σας, είμαστε πάντα έτοιμοι για αυτές καθαρίζοντας και προστατεύοντας το BBQ μας μετά από κάθε χρήση!

Εκτός από κορυφαίο αντισκωριακό το WD-40 πάνω από 2000 χρήσεις, δείτε τις εδώ.

Ακολουθήστε μας στο facebook ώστε να μη χάνετε τις ενημερώσεις του αγαπημένου σας «πολυεργαλείου»