Από τα ηλεκτρικά καλώδια μέχρι τα τροφοδοτικά των τηλεοράσεων; τα καλώδια ρεύματος καταλήγουν να είναι οι τα παρατημένα μέρη των περισσότερων ηλεκτρικών ειδών εκεί έξω. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι αυτά τα καλώδια ρεύματος βρίσκονται πάντα στη γωνία των δωματίων όπου αρχίζουν να συλλέγουν αρκετές ακαθαρσίες.

Εάν βρίσκεστε εδώ επειδή τα καλώδια ρεύματος και βύσματα σας φαίνονται αρκετά άσχημα ή έχουν χάσει την ικανότητά τους να μεταδίδουν ή να λαμβάνουν ισχύ, τότε βρίσκεστε στη σωστή θέση. Εδώ θα σας μάθουμε πώς να καθαρίσετε τα βρώμικα καλώδια ρεύματος σε μόλις 6 βήματα.

Βήμα 1: Γενικός Καθαρισμός

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να σκουπίσετε τα καλώδια με τη βοήθεια ενός στεγνού πανιού για να απομακρύνετε όλα τα μαλλιά και τη σκόνη των κατοικίδιων ζώων μαζί με τυχόν ακαθαρσίες. Εάν δείτε τυχόν μασημένα, σχισμένα, ξεφλουδισμένα ή φθαρμένα καλώδια τροφοδοσίας, τότε θα πρέπει να τα αντικαταστήσετε με νέα.

Βήμα 2: Μην χρησιμοποιείτε καθαριστικά με διαλύτες ή αλκοόλ

Τώρα θα πρέπει να δημιουργήσετε μία λύση που αυτή είναι ένα μείγμα από σαπούνι πιάτων και ζεστό νερό. Αφού το φτιάξετε, βυθίστε σε αυτό ένα στεγνό σφουγγάρι και αρχίστε να σκουπίζετε τα καλώδια ρεύματος. Αυτό μπορεί να γίνει με αναδίπλωση του σφουγγαριού γύρω από το καλώδιο τροφοδοσίας και σκούπισμα κατά μήκος του.

Βήμα 3: Χρησιμοποιείστε κουτάλι ή σπάτουλα

Μόλις τα καλώδια τροφοδοσίας είναι καθαρά, πρέπει να χρησιμοποιήσετε μία σπάτουλα στόκου ή ένα κουτάλι για να αφαιρέσετε τα αποξηραμένα πιτσιλίσματα από τα καλώδια τροφοδοσίας. Αν δεν βγουν αμέσως, τότε θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια χαρτοπετσέτα για να αφαιρέσετε τους λεκέδες με ζεστό ξύδι ή καθαριστικό από εσπεριδοειδή. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το στεγνωτήρα μαλλιών σας για να μαλακώσετε ή να θερμάνετε τις πιτσιλιές που επιμένουν.

Βήμα 4: Πάστα φτιαγμένη από νερό και μαγειρική σόδα

Αν δείτε ότι τα αρχικά λευκά σας καλώδια ρεύματος έχουν κιτρινίσει, τότε θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα μείγμα σόδας και νερού και να το εφαρμόσετε χρησιμοποιώντας μια οδοντόβουρτσα. Μόλις η πάστα ξεκινήσει να στεγνώσει ή να κρυώσει, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα υγρό σφουγγαράκι για να την αφαιρέσετε και να αντικρίσετε τα λευκά σας καλώδια.

Βήμα 5: Χρήση συμπιεσμένου αέρα

Αν νομίζετε ότι κάτι κολλημένο μέσα στις θηλυκές υποδοχές των καλωδίων επέκτασης; τότε η πρώτη σας λύση είναι ξύλινες οδοντογλυφίδες. Αν αυτό δεν φαίνεται να κάνει τη δουλειά, τότε είμαστε σίγουροι ότι ο συμπιεσμένος αέρας θα λειτουργήσει σαν μαγικό. Βάλτε συμπιεσμένο αέρα στις εισόδους για να καθαρίσετε τα βρώμικα καλώδια τροφοδοσίας.

Βήμα 6: Χρησιμοποιείστε WD-40 για προληπτική συντήρηση.

Μόλις καθαριστούν τα καλώδια ρεύματος, πρέπει να χρησιμοποιήσετε σφουγγάρι για να αφαιρέσετε τυχόν υπολείμματα που έχουν απομείνει από τη σόδα. Μετά από αυτό, μπορείτε να εφαρμόσετε WD-40 σε ένα καθαρό πανί; να σκουπίσετε τα καλώδια ρεύματος για να απωθήσετε ακαθαρσίες και την υγρασία παράλληλα με την προστασία τους από τη σκουριά ή τη διάβρωση.

Ενώ αυτά τα 6 βήματα θα σας πάρουν περίπου μία ώρα το μέγιστο; πόσα καλώδια ρεύματος στο σπίτι σας, κατά την κρίση σας, χρειάζονται καθαρισμό; Αυτός είναι ακριβώς ο λόγος για τον οποίο η προληπτική συντήρηση είναι καλύτερη από τη συντήρηση μετά την καταστροφή!

Εκτός από κορυφαίο αντισκωριακό το WD-40 έχει  πάνω από 2000 χρήσεις, δείτε τις εδώ.

Ακολουθήστε μας στο facebook ώστε να μη χάνετε τις ενημερώσεις του αγαπημένου σας «πολυεργαλείου»