Οι οδηγίες WD-40

Ανεξάρτητα από το τι αγοράζετε, οι ετικέτες με τιμές και γραμμικούς κώδικες είναι πάντα εκεί. Στα βάζα μαρμελάδας που μπορούμε να επαναχρησιμοποιησουμε, πρέπει πρώτα να αφαιρέσουμε προσεκτικά τις ετικέτες. Το ίδιο ισχύει και για γυάλινες φιάλες, παπούτσια και πολλά άλλα πράγματα.

Με την πάροδο του χρόνου, τα αυτοκόλλητα θα αρχίσουν να αποσυντίθενται από τις περιβαλλοντικές συνθήκες, και τότε θα πρέπει οπωσδήποτε να τα αφαιρέσετε.

Υπάρχουν σίγουρα διάφορες οικιακές λύσεις. Ωστόσο, αυτές συνήθως δεν είναι πολύ αποτελεσματικές.

Ένας στεγνωτήρας μαλλιών είναι κατάλληλος μόνο εάν υπάρχει μια πρίζα κοντά και έχετε αρκετό χρόνο. Ανάλογα με το υλικό και το μέγεθος του αυτοκόλλητου, εξαρτάται και η διάρκεια που απαιτείται να θερμάνετε τη κόλλα.

Ακόμη, η αφαίρεση του αυτοκόλλητου με ελαιόλαδο μπορεί, υπό ορισμένες συνθήκες, να κάνει την αφαίρεση ακόμη πιο δύσκολη και στη χειρότερη περίπτωση να λερώσει την επιφάνεια.

Η αφαίρεση αυτοκόλλητων είναι πολύ πιο εύκολη με το πολυλειτουργικό προϊόν WD-40. Στην ακόλουθη ανάρτηση θα βρείτε πώς να το κάνετε.

Πώς μπορείτε να αφαιρέσετε αυτοκόλλητα; Οι οδηγίες WD-40

Τι χρειάζεστε για να αφαιρέσετε αυτοκόλλητα;

  • πανί μικροϊνών
  • σφουγγάρι
  • ξύστρα
  • Πολυλειτουργικό προϊόν WD-40
  • Σαπούνι και νερό

Πώς να αφαιρέσετε αυτοκόλλητα

  1. Ψεκάστε το αυτοκόλλητο με το πολυλειτουργικό προϊόν WD-40
  2. Αφήστε να απορροφηθεί
  3. Ξεφλουδίστε την ετικέτα
  4. Αφαιρέστε τα υπολείμματα και καθαρίστε την επιφάνεια

Αναλυτικότερα:

Βήμα 1: ψεκάστε το αυτοκόλλητο με το πολυλειτουργικό προϊόν WD-40

Συγκεντρώστε δίπλα σας όλα τα υλικά εκ των προτέρων, ώστε να διευκολύνετε την αφαίρεση του αυτοκόλλητου αργότερα. Αρχικά παίρνετε ένα καθαρό, στεγνό πανί και το πολυλειτουργικό προϊόν WD-40. Το δοχείο πρέπει να ανακινείται καλά πριν από τη χρήση, έτσι ώστε τα συστατικά να αναμιγνύονται. Για να αφαιρέσετε το αυτοκόλλητο, θα πρέπει στη συνέχεια να εφαρμόσετε γενναιόδωρα το πολυλειτουργικό προϊόν WD-40. Με μικρά αυτοκόλλητα ή επίμονα υπολείμματα, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τον σωλήνα επέκτασης. Με το καθαρό πανί μπορείτε στη συνέχεια να απλώσετε το πολυλειτουργικό προϊόν στην επιφάνεια ή στο αυτοκόλλητο.

Βήμα 2: Αφήστε το να λειτουργήσει

Για να μπορέσετε να αφαιρέσετε το αυτοκόλλητο καλά, πρέπει να αφήσετε το πολυλειτουργικό προϊόν WD-40 να λειτουργεί για λίγα λεπτά μετά τον ψεκασμό. Έτσι το πολυλειτουργικό προϊόν WD-40 μπορεί να λειτουργήσει κάτω από την ετικέτα και στην κόλλα ώστε να επιτρέψει την εύκολη αφαίρεση. Στο μεταξύ μπορείτε να ελέγξετε στην άκρη του αυτοκόλλητου εάν μπορείτε να το αφαιρέσετε ήδη.

Βήμα 3: Ξεκολλήστε την ετικέτα

Μόλις παρατηρήσετε ότι το αυτοκόλλητο μπορεί να αφαιρεθεί, θα μπορείτε να το τραβήξετε και να το αφαιρέσετε εντελώς. Απλά πρέπει να τραβήξετε μια γωνία της ετικέτας. Στην καλύτερη περίπτωση, το αυτοκόλλητο μπορεί τώρα να αφαιρεθεί σε ένα κομμάτι από την επιφάνεια. Εάν το αυτοκόλλητο είναι ανθεκτικό, ξύστε το υπόλειμμα με την ξύστρα (ή με παρόμοιο εργαλείο). Με την επίδραση του πολυλειτουργικού προϊόντος WD-40, τα υπολείμματα αφαιρούνται ευκολότερα. Εάν δεν υπάρχουν υπολείμματα, το προϊόν μπορεί να ψεκαστεί ξανά. Τότε ακόμη και τα τελευταία υπολείμματα θα είναι ευκολότερο να αφαιρεθούν.

Βήμα 4: Αφαιρέστε τα υπολείμματα και καθαρίστε τις επιφάνειες

Έχετε καταφέρει να αφαιρέσετε το αυτοκόλλητο. Στη συνέχεια, για να λάμψει ξανά η επιφάνεια, πρέπει να την καθαρίσετε καλά. Ένα σφουγγάρι, νερό και σαπούνι αρκούν για αυτό. Τώρα σκουπίστε σχολαστικά το μέρος όπου ήταν το αυτοκόλλητο. Έτσι μπορείτε εύκολα να αφαιρέσετε τα υπολείμματα του προϊόντος πολλαπλών λειτουργιών WD-40. Ακόμα και οι μικρές μπαλίτσες που έχουν σχηματιστεί κατά το τρίψιμο της κόλλας, μπορούν να αφαιρεθούν από την επιφάνεια. Παράθυρα, γυαλιά, καθρέφτες και οτιδήποτε άλλο μπορεί να λάμψει ξανά και να μην ξαναενοχληθείτε από παλιά αυτοκόλλητα.

Πώς μπορείτε να αφαιρέσετε αυτοκόλλητα; Οι οδηγίες WD-40

Εκτός από κορυφαίο αντισκωριακό, το WD-40 έχει  πάνω από 2000 χρήσεις, δείτε τις εδώ.

Ακολουθήστε μας στο facebook ώστε να μη χάνετε τις ενημερώσεις του αγαπημένου σας «πολυεργαλείου»