Τα άλατα είναι ένας εχθρός, ο οποίος δεν αντιμετωπίζεται εύκολα και μπορεί να αλλοιώσει την εικόνα του μπάνιου μας αλλά και άλλων αντικειμένων που έρχονται σε συχνή επαφή με το νερό.

H αφαίρεση των αλάτων από διάφορες επιφάνειες δημιουργεί άγχος σε όλες τις νοικοκυρές. Βέβαια υπάρχουν προϊόντα που είναι ειδικά στην αφαίρεση των αλάτων αλλά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και υλικά που υπάρχουν στην κουζίνα μας τα οποία είναι πιο οικονομικά και πιο υγιεινά.

Παρακάτω λοιπόν θα σας δώσουμε κάποιες λύσεις για το πως φεύγουν τα άλατα από το πλαστικό και όχι μόνο.

Κόκα κόλα

Ένα αποτελεσματικό υλικό που διαθέτουμε οι περισσότεροι στην κουζίνα μας και μπορεί να αφαιρέσει άλατα είναι αναψυκτικά τύπου κόκα κόλα. Πως φεύγουν τα άλατα από το πλαστικό χρησιμοποιώντας κόκα κόλα? Αν λοιπόν έχετε πλαστικά αντικείμενα όπως βάζα ή ποτήρια, μπορείτε να τα γεμίσετε με κόκα κόλα και να το αφήσετε να δράσει για 24 ώρες. Μετέπειτα το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να τα ξεπλύνετε καλά με ζεστό νερό και να τα σαπουνίσετε. Αν δεν έχετε κάποιο αναψυκτικό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα διάλυμα με νερό και χυμό λεμόνι ή ξύδι. Το λεμόνι και το ξύδι κάνουν εξίσου δυνατή την αφαίρεση αλάτων από πλαστικό και είναι δύο υλικά που δεν λείπουν από καμία κουζίνα.

Αλάτι, Μαγειρική Σόδα

Κάποια άλλα σπιτικά υλικά που μπορούν να εξαφανίσουν εύκολα και γρήγορα τα άλατα είναι το αλάτι και η μαγειρική σόδα. Πως φεύγουν τα άλατα από το πλαστικό με το αλάτι και την σόδα? Το μόνο που χρειάζεστε είναι να φτιάξετε μία πάστα από τα δύο αυτά υλικά σε συνδυασμό με υγρό πιάτων. Για την δημιουργία της πάστας πρέπει να αναμίξετε μισό φλιτζάνι αλάτι, μισό φλιτζάνι μαγειρική σόδα και ¼ φλιτζανιού υγρό πιάτων. Μόλις γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα το απλώνετε πάνω στο πλαστικό αντικείμενο. Στην συνέχεια το αφήνετε να δράσει για λίγα λεπτά και μετέπειτα το τρίβετε με ένα σφουγγαράκι. Τέλος το ξεπλένετε καλά με ζεστό νερό και τα άλατα γίνονται παρελθόν!

WD40

Αν με τις παραπάνω λύσεις δεν είχατε το επιθυμητό αποτέλεσμα τότε ήρθε η σειρά του WD40 Multi Use. Το συγκεκριμένο προϊόν είναι πολλαπλών χρήσεων και σίγουρα θα το έχετε χρησιμοποιήσει για να ξεκολλήσετε κάποιο αυτοκόλλητο ή για να εξαφανίσετε την σκουριά από διάφορα σημεία. Ήρθε η ώρα λοιπόν να δοκιμάσετε να το χρησιμοποιήσετε και για να αφαιρέσετε άλατα.

Πως φεύγουν τα άλατα από το πλαστικό με το WD40? Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ψεκάσετε απευθείας πάνω στα άλατα. Μετέπειτα το αφήνετε να δράσει για 2 λεπτά και στην συνέχεια και το τρίψετε με ένα πανάκι, τόσο απλά!

Επιπλέον το WD40 μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και για να αποτρέψετε την επανεμφάνιση των αλάτων. Η ιδιαίτερη χημική του σύσταση προστατεύει τις επιφάνειες γιατί δεν αφήνει το νερό να παραμείνει για πολύ ώρα πάνω τους. Όσο σημαντικός είναι ο σωστός καθαρισμός των αλάτων άλλο τόσο σημαντικό είναι και η σωστή πρόληψη ώστε να μην εμφανιστούν ξανά. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι 2 φορές την εβδομάδα να περνάτε με WD40 τις επιφάνειες που πλήττονται συχνά από τα άλατα.

Εκτός από κορυφαίο αντισκωριακό, το WD-40 έχει  πάνω από 2000 χρήσεις, δείτε τις εδώ.

 

Ακολουθήστε μας στο facebook ώστε να μη χάνετε τις ενημερώσεις του αγαπημένου σας «πολυεργαλείου»