Ποιος δεν θέλει το μπάνιο του σπιτιού του να είναι πεντακάθαρο; Όσο καθαρό όμως και να προσπαθούμε να το διατηρούμε, η σκουριά κάποια στιγμή κάνει την εμφάνιση της. Τα σημεία που η σκουριά εμφανίζεται συχνότερα είναι εκείνα που έρχονται σε επαφή με μέταλλα, όπως είναι η μπανιέρα, ο νιπτήρας και η λεκάνη της τουαλέτας. Ουσιαστικά η σκουριά είναι αποτέλεσμα οξείδωσης του σιδήρου, όπου συμβαίνει καθώς έρχεται σε επαφή το μέταλλο με την υγρασία του μπάνιου. Πιο κάτω θα δούμε με ποιους τρόπους μπορούμε να απομακρύνουμε τη σκουριά από το μπάνιο μας.

Η αντιμετώπιση της σκουριάς δεν είναι πάντα η ευκολότερη υπόθεση, καθώς αν η δράση μας δεν είναι άμεση και δεν προλάβουμε την εξάπλωση της, τότε η ζημιά που προκαλεί είναι ακόμα μεγαλύτερη. Μην προσπαθήσετε απλά να την τρίψετε καθώς θα είναι σπατάλη χρόνου και θα επανέλθει αμέσως. Παρακάτω σας έχουμε οικονομικές λύσεις με προϊόντα που όλοι μας έχουμε σπίτι και μπορούν να κάνουν την σκουριά παρελθόν!

Ξύδι & μαγειρική σόδα

Ο συνδυασμός ξυδιού και μαγειρικής σόδας μπορεί να έχει πολύ καλά αποτελέσματα ενάντια στη σκουριά. Τα υλικά αυτά είναι πολύ οικονομικά και βρίσκονται στα ντουλάπια των περισσότερων σπιτιών. Ας δούμε την διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί

  • Βάζετε μαζί σε ένα άδειο μπουκάλι σπρέι (απλικατέρ) ίδια ποσότητα νερού και ξυδιού.
  • Ψεκάζετε το σημείο της μπανιέρας που έχει εμφανιστεί η σκουριά με το μείγμα που φτιάξαμε και το αγήνετε να δράσει για περίπου 15 λεπτά.
  • Όταν περάσουν τα 15 λεπτά, βάλτε σε ένα σφουγγαράκι μαγειρική σόδα και τρίψτε το σημείο που ψεκάσατε το ξύδι και θα δείτε αμέσως την διαφορά, κάνοντας την σκουριά παρελθόν.
  • Μόλις καθαρίσει η μπανιέρα από την σκουριά, ξεπλένετε με ζεστό νερό και είστε έτοιμοι.

Το συγκεκριμένο μείγμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως καθαριστικό για όλη την μπανιέρα, προκειμένου να έχετε ένα  λαμπερό αποτέλεσμα.

Πατάτα και σαπούνι πιάτων

Η πατάτα με το σαπούνι είναι μία πολύ απλή και έξυπνη λύση για να δείτε την σκουριά να φεύγει. Απλά κόψτε μία πατάτα στη μέση και στην κομμένη επιφάνεια βάλτε σαπούνι και τρίψτε πάνω στο σημείο που έχετε πρόβλημα με τη  σκουριά. Σε λίγη ώρα θα την δείτε να εξαφανίζεται. Μπορείτε επίσης  αντί για σαπούνι πιάτων να βάλετε στην πατάτα και μαγειρική σόδα.

Αντισκωριακό σπρέι WD40

Ένας άλλος εύκολος και σίγουρος τρόπος να γίνει η σκουριά παρελθόν με απίστευτα ισχυρά αποτελέσματα είναι το WD40 Multi-Use. Με το WD40 ακόμα και αν η σκουριά δεν βρίσκεται στο αρχικό της στάδιο θα δείτε αποτελέσματα. Το συγκεκριμένο προϊόν είναι το Νο. 1 στην αντιμετώπιση της σκουριάς με πολύ προσιτή τιμή αγοράς εάν ήδη δεν βρίσκεται σε κάποιο ντουλάπι του σπιτιού σας. Το WD40 έχει άλλες 1999+ χρήσεις, ανακαλύψτε τις εδώ! Το WD40 Multi-Use έχει μία μοναδική σύσταση που διεισδύει μέσα στην σκουριά και την κάνει παρελθόν.  Το πλεονέκτημα του WD40 βρισκεταί στην ιδιότητα εκτοπισμού της υγρασίας και την προστασία που προσφέρει στα μέταλλα από την επανεμφάνιση της σκουριάς. Πως φεύγει η σκουριά από την μπανιέρα με το WD40 Multi-Use? Η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε είναι η εξής:

  • Πρώτα ψεκάζετε με το WD40 Multi-Use  όλη την επιφάνεια της σκουριάς στην μπανιέρα.
  • Αφήνετε να δράσει στο σημείο για 10 λεπτά
  • Στη συνέχεια με ένα σφουγγάρι τρίβετε την σκουριασμένη επιφάνεια και η μπανιέρα σας δεν θα έχει ίχνος σκουριάς.

Σε περίπτωση που η σκουριά έχει προχωρήσει μπορεί να χρειαστεί να επαναλάβετε την διαδικασία για μέγιστο αποτέλεσμα!

Tips

  1. Με αφρό ξυρίσματος και προσθήκη μανό, μπορείτε να φτιάξετε ένα μείγμα για την προστασία των μεταλλικών επιφανειών της μπανιέρας. Με αυτό το μείγμα απλά καλύπτετε από πάνω την επιφάνεια που θέλετε να προστατέψετε.
  2. Για να μην κάνει την εμφάνιση της η σκουριά, καλό θα ήταν να διατηρείτε στεγνή την μπανιέρα μετά από κάθε μπάνιο, σκουπίζοντας την με μία πετσέτα ή αφήνοντας τον ανεμιστήρα του μπάνιου ανοιχτό για λίγη ωρα, προκειμένου να τραβήξει την υγρασία.

Αποποίηση Ευθυνών

Οι χρήσεις που αναφέρονται έχουν δοθεί από χρήστες του προϊόντος και δεν αποτελούν υπόδειξη από την εταιρεία WD-40. Οι καταναλωτές πρέπει να χρησιμοποιούν την κοινή λογική, με τη χρήση του WD-40. Πριν την χρήση να διαβάζονται πάντα οι οδηγίες και οι προειδοποιήσεις  που αναφράφονται στη συσκευασία