Έχετε έρθει αντιμέτωποί με το πρόβλημα του πως να ξεκλειδώσετε σκουριασμένο λουκέτο; Μπορεί να σας έχει τύχει να προσπαθείτε μάταια να ανοίξετε ένα λουκέτο ή να μαγκώνει  το κλειδί από την σκουριά που έχει μαζευτεί. Όταν το κλειδί δεν γυρίζει εύκολα, είναι σημάδι ό,τι σιγά σιγά η διάβρωση έχει κάνει την εμφάνιση της. Ακόμα και να μην σας έχει τύχει κάτι τέτοιο, εμείς σας έχουμε τον τρόπο να το αντιμετωπίσετε σε περίπτωση που σας προκύψει το πρόβλημα. Επίσης θα δείτε πως μπορείτε απλά και εύκολα να μειώσετε τις πιθανότητες να σας ταλαιπωρήσει το σκουριασμένο λουκέτο. Έτσι, όχι μόνο θα γλυτώσετε χρήματα για κλειδαράδες και αλλαγή λουκέτων, αλλά θα γλιτώσετε και πολύ κόπο. 

Πριν προχωρήσουμε στο πως να ξεκλειδώσετε σκουριασμένο λουκέτο, εάν αντιληφθείτε πως το κλειδί μαγκώνει, μην το πιέσετε και προσπαθείτε επίμονα να το ανοίξετε. Υπάρχει ο κίνδυνος να σπάσει και ο κλειδαράς να είναι μονόδρομος.

Πιο κάτω έχουμε τα σενάρια που μπορεί να ισχύουν στην περίπτωση σας και πως μπορείτε να τα αντιμετωπίσετε. 

Πως να ξεκλειδώσετε σκουριασμένο λουκέτο όταν η κλειδαριά είναι παλιά.

Όπως και κάθε τι άλλο, έτσι και οι κλειδαριά χρειάζεται και την ανάλογη περιποίηση και συντήρηση. Για να καταλάβουμε αρχικά πως λειτουργεί μία κλειδαριά, ας δούμε από τι αποτελείται. Έχουμε τον κύλινδρο και τον μηχανισμό. Όταν μπαίνει το κλειδί στον κύλινδρο και δεν γυρίζει, τότε το πιθανότερο είναι να φταίει αυτός. Σε αυτή τη περίπτωση, ο λόγος μπορεί να είναι η συσσώρευση σκόνης και βρωμιάς. Ευτυχώς η λύση είναι πιο απλή απ΄όσο νομίζετε. Ρίξτε λίγο WD-40 Multi-Use Product στον κύλινδρο και στο κλειδί και περιμένετε λίγα δεύτερα. Θα δείτε πως το πιθανότερο σενάριο είναι να δείτε την κλειδαριά να ανοίγει. Εάν δεν δόθηκε η λύση στο πως να ξεκλειδώσετε σκουριασμένο λουκέτο, τότε οφείλεται σε κάτι άλλο και θα χρειαστεί να συμβουλευτείτε κάποιον επαγγελματία.

Τι μπορούμε να κάνουμε όταν η κλειδαριά είναι καινούργια; 

Το συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες το ξέρετε; Έτσι και στην περίπτωση μας, συμβαίνει ακόμα και σε καινούργιες κλειδαριές. Σίγουρα τώρα δεν έχουμε να κάνουμε με φθορά και σκουριά καθώς απλά η κλειδαριά είναι καινούργια. Οπότε τι φταίει; Η κλειδαριά το πιθανότερο είναι ελαττωματική και κολλάει. 

Οπότε δεν χρειάζεται να προσπαθείτε επίμονα να την ανοίξετε γιατί το πιο πιθανό σενάριο είναι να σπάσετε και το κλειδί. Επικοινωνήστε με το κατάστημα που αγοράσατε την κλειδαριά για να την αλλάξετε με μία νέα.

Πιο πάνω είδατε πως να ξεκλειδώσετε σκουριασμένο λουκέτο. Τώρα είναι η ώρα να δούμε πως μπορεί να μην έχουμε την εμφάνιση της σκουριάς στο λουκέτο.

Σωστή συντήρηση κλειδαριάς.

Η καλύτερη αντιμετώπιση είναι η πρόληψη και το καλύτερο προϊόν για αυτό είναι το  WD-40 Multi-Use Product. Αποτελεί το κορυφαίο αντισκωριακό και λιπαντικό σπρέι που δίνει λύση σε περισσότερα από 2000 προβλήματα! Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ψεκάζετε ανά τακτά διαστήματα την κλειδαριά και τα κλειδιά σας. Ειδικά όταν οι κλειδαριές είναι λίγο πιο παλιές ή είναι εκτεθειμένες σε βροχή, τότε χρειάζεται μεγαλύτερη προσοχή. Τόσο απλά μπορείτε να αποφύγετε την αναζήτηση λύσης στο  πως να ξεκλειδώσετε σκουριασμένο λουκέτο. 

Το WD-40® Multi-Use Product είναι χωρίς καμία αμφιβολία ένα πολύτιμο εργαλείο για κάθε σπίτι και κάθε επαγγελματία. Τα οφέλη που προσφέρει θα σας λύσουν πραγματικά τα χέρια. Πέραν από την ισχυρή λίπανση που προσφέρει, απομακρύνει και την υγρασία συμβάλλοντας στην αποτροπή εμφάνισης σκουριάς.

Εδώ μπορείτε να βρείτε τα πλεονεκτήματα που προσφέρει και γιατί βρίσκεται στην πρώτη θέση των προτιμήσεων μας.