Σίγουρα όλοι γνωρίζετε πως να ξεβιδώσετε μία βίδα, είναι κάτι πολύ απλό και εύκολο. Τι συμβαίνει όμως όταν η βίδα έχει χαλάσει ή μπορεί να έχει πιάσει σκουριά? Αναμφίβολα με τον παραδοσιακό τρόπο δεν θα βγει μία χαλασμένη βίδα. Σε αυτήν την περίπτωση θα χρειαστούν άλλες μέθοδοι αφαίρεσης τις οποίες θα δούμε παρακάτω! Εξοπλιστείτε λοιπόν με υπομονή και θα έχετε το αποτέλεσμα που επιθυμείτε.

Πως μπορώ λοιπόν να ξεβιδώσω μία χαλασμένη βίδα?

Με λαστιχένια ταινία ή συρματένιο βουρτσάκι

Πως θα ξεβιδώσω μία χαλασμένη βίδα με λαστιχένια ταινία?

Αν έχει χαλάσει η κεφαλή της βίδας που θέλετε να αφαιρέσετε και θέλετε να διορθώσετε την λαβή, το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα κομματάκι λαστιχένιας ταινίας. Αρχικά τοποθετείτε την λαστιχένια ταινία ανάμεσα στο κατσαβίδι και την κεφαλή της χαλασμένης βίδας. Μόλις τοποθετήσετε το λάστιχο βάζετε το κατσαβίδι από πάνω και αρχίζετε να το στρίβετε αργά μέχρι να ξεβιδωθεί η βίδα.

Στην περίπτωση που δεν διαθέτετε λαστιχένια ταινία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε συρματένιο σφουγγαράκι με εξίσου καλά αποτελέσματα. Η διαδικασία που ακολουθείτε είναι ίδια. Τοποθετείτε το συρματένιο σφουγγάρι πάνω στην κεφαλή της βίδας και από πάνω του τοποθετείτε το κατσαβίδι μέσα στην υποδοχή της βίδας. Περιστρέφετε αργά το κατσαβίδι μέχρι να αφαιρεθεί η βίδα.

Παξιμάδι και κόλλα

Πως θα ξεβιδώσω χαλασμένη βίδα με κόλλα και παξιμάδι?

Ένας άλλος τρόπος να αφαιρέσετε μία χαλασμένη βίδα είναι να πάρετε ένα παξιμάδι με την ίδια διάμετρο της κεφαλής της βίδας. Στην συνέχεια, τοποθετείτε το παξιμάδι στην κεφαλή της βίδας με προσοχή  ώστε να είναι κεντραρισμένο. Έπειτα γεμίζετε με κόλλα συγκόλλησης το παξιμάδι και περιμένετε να στεγνώσει σύμφωνα με τις οδηγίες. Μόλις περάσει η ώρα είστε έτοιμοι να αφαιρέσετε την βίδα. Αρχικά ελέγχετε αν έχει κολλήσει καλά το παξιμάδι στην βίδα. Μόλις ελέγξετε, παίρνετε ένα κλειδί και το τοποθετείτε στο παξιμάδι. Περιστρέψτε το κλειδί και αφαιρέστε την χαλασμένη βίδα.

Σφυρί

Πως να ξεβιδώσω μία χαλασμένη βίδα με τη χρήση σφυριού?

Όσο περίεργο και αν σας φαίνεται, το σφυρί μπορεί να βοηθήσει στην αφαίρεση μίας χαλασμένης βίδας. Αυτό που χρειάζεται να κάνετε είναι να τοποθετήσετε το κατσαβίδι στην υποδοχή της και να χτυπήσετε με το σφυρί ελαφρά τα κατσαβίδι. Αυτό θα βοηθήσει το κατσαβίδι να πάρει καλύτερη πρόσφυση στην κεφαλή της βίδας. Η συγκεκριμένη τεχνική λειτουργεί καλύτερα σε βίδες από μαλακό μέταλλο και σίγουρα δεν συνιστάται σε εύθραυστα αντικείμενα.

WD40

Μια από τις λύσεις, για να αφαιρέσετε μία σκουριασμένη βίδα ή μιά που είναι σταθερή σε ένα σημείο για μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι η χρήση λιπαντικού. Ειδικότερα όταν η βίδα είναι στερεωμένη σε μέταλλο, το λιπαντικό σπρέι είναι υποχρεωτικό! Οπότε το μόνο που χρειάζεστε είναι το WD-40® Multi-Use Product. Η διαδικασία που ακολουθείτε είναι απλή! Ψεκάζετε με το WD40 Specialist Penetrant και το αφήνετε να δράσει για 15 λεπτά περίπου. Χάρη στην προηγμένη σύστασή του θα εισχωρήσει στα σπειρώματα της βίδας. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να χαλαρώσει και να αφαιρεθεί πιο εύκολα με την βοήθεια ενός κατσαβιδιού.  Οπότε μόλις περάσουν τα 15 λεπτά παίρνετε ένα κατσαβίδι και τη ξεβιδώνετε εύκολα και γρήγορα!.

 

Εκτός από κορυφαίο αντισκωριακό, το WD-40 έχει  πάνω από 2000 χρήσεις, δείτε τις εδώ.

Ακολουθήστε μας στο facebook ώστε να μη χάνετε τις ενημερώσεις του αγαπημένου σας «πολυεργαλείου»