Πως να Λιπάνεις τους Μεντεσέδες της Πόρτας

Μια πόρτα που τρίζει δεν είναι απλά ένα κλισέ από ταινίες θρίλερ – είναι πραγματικότητα, όπως και ο φόβος που προκαλούν χάρη σε αυτές τις ταινίες! Επομένως, προτού να προκαλέσετε σε εσάς και την οικογένειά σας καρδιακή προσβολή, θα πρέπει να βρείτε μια λύση.  Λοιπόν, είστε τυχεροί – μπορούμε να σας μάθουμε πώς να λύσετε το πρόβλημά σας χωρίς να χρειάζεται να καλέσετε μάστορα.

Πως να Λιπάνεις τους Μεντεσέδες της Πόρτας χωρίς Επαγγελματική Βοήθεια|

Η λύση στο πρόβλημά σας είναι τόσο απλή όσο η αφαίρεση του προβληματικου μεντεσέ της πόρτας και η επικάλυψή του με κάποιο λιπαντικό. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο μεντεσές αυτής της πόρτας μπορεί να έχει καλυφθεί από σκουριά – η οποία θα περιλαμβάνει και μικρή ποσότητα γράσου. Αλλά ας μην βιαζόμαστε να προχωρήσουμε και ας τα πιάσουμε βήμα προς βήμα.

Βήμα 1: Αφαιρέστε τον πείρο του μεντεσέ χρησιμοποιώντας ένα σφυρί και ένα ζουμπά

Εδώ θα πρέπει να τοποθετήσετε ένα καρφί (ή ζουμπά) στο κάτω μέρος του μεντεσέ και να χτυπήσετε ελαφρά την άκρη με το σφυρί σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα έχετε χαλαρώσει τον προβληματικό μεντεσέ αρκετά ώστε να μπορείτε να τον τραβήξετε έξω με γυμνά χέρια. Αν δεν βγει, μπορείτε ακόμη να χρησιμοποιήσετε το πίσω άκρο του σφυριού σας για να το τραβήξετε έξω.

Βήμα 2: Κάλυψη που πείρου από τον μεντεσέ με λιπαντικό της αρεσκείας σας

Ένα λιπαντικό μπορεί να βοηθήσει στην επικάλυψη του πείρου του μεντεσέ της πόρτα για να διευκολύνει τη χρήση του στη διαδικασία περιστροφής και επίσης για να αποφύγει τη σκουριά – κάτι που προκάλεσε πιθανώς το πρόβλημα εξ αρχής. Το λιπαντικό θα κρατήσει για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα τον μεντεσέ χωρίς να στεγνώσει.

Βήμα 3: Τοποθετήστε τον πείρο από τον μεντεσέ πίσω στην θέση του

Μόλις ο πείρος έχει λιπανθεί, θα πρέπει να το τοποθετήσετε ξανά στη θέση του. Αυτό μπορεί να γίνει με τη μετακίνηση του με γυμνό χέρι στο σημείο που τον αφαιρέσατε και στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας το σφυρί να χρησιμοποιήσετε την ίδια διαδικασία με αυτήν της αφαίρεσης του

Τώρα που ο πείρος είναι πίσω στη θέση του; θα πρέπει να ανοίξετε και να κλείσετε την πόρτα σας μερικές φορές για να βεβαιωθείτε ότι το πρόβλημα έχει εξαφανιστεί τελείως. Εάν ωστόσο, διαπιστώσετε ότι η πόρτα εξακολουθεί να κάνει τον ίδιο ανατριχιαστικό θόρυβο, μπορείτε να επαναλάβετε την διαδικασία και να βεβαιωθείτε ότι έχει λιπανθεί σωστά ο πείρος.

Βήμα 4: Wipe Down Any of the Excess Oil

Πολλές φορές, θα διαπιστώσετε ότι το πλεονάζον λιπαντικό; μπορεί να προκαλέσει κάποια λιπαρά κατάλοιπα έξω από τους μεντεσέδες των θυρών σας. Δεν είναι μόνο αντιαισθητικό, αλλά αυτό μπορεί να προκαλέσει και λέκιασμα της πόρτας; γι αυτό πρέπει να χρησιμοποιήσετε κάποιο παλιό πανί για να καθαρίσετε τα υπολείμματα.

WD-40: Μία λύση για να  Λιπάνετε τους Μεντεσέδες της Πόρτας σας

Με τη βοήθεια του Smart Straw σε αυτό το προϊόν, μπορείτε εύκολα να λιπαίνετε και να προστατεύετε τους μεντεσέδες της; πόρτες και τους πείρους του από τη σκουριά και τη διάβρωση. Το μόνο που θα πρέπει να κάνετε είναι να ψεκάσετε τον μεντεσέ με το WD-40; και καθαρίστε τα υπολείμματα με ένα πανί μικροϊνών. Είναι τόσο εύκολο! Έτσι, εκεί εσείς το έχετε κυρίες και κύριοι. Η ζωή σας δεν μετατρέπεται πλέον σε μια σκηνή από μια ταινία θρίλερ κάθε φορά που κάποιος ανοίγει μια πόρτα. Μια καλά λιπασμένη πόρτα σημαίνει ότι είναι πιο ασφαλής και λιγότερο θορυβώδες, δίνοντάς σας την ηρεμία που θέλετε.

Εκτός από κορυφαίο αντισκωριακό το WD-40 έχει  πάνω από 2000 χρήσεις, δείτε τις εδώ.

Ακολουθήστε μας στο facebook ώστε να μη χάνετε τις ενημερώσεις του αγαπημένου σας «πολυεργαλείου»