Τα δύσκολα φερμουάρ καθιστούν δύσκολο για εμάς να ντυθούμε στον χρόνο μας και να ετοιμάσουμε τις τσάντες μας – σαν να μην ήταν ήδη ενοχλητική αυτή η δουλειά από μόνη της. Λοιπόν, δεν πρέπει απλά να στέκεστε  και να περιμένετε το ζιπ ξαφνικά να ξεκινήσει να  συνεργαστείτε αν ήδη το έχετε προσπαθήσει ήδη για κάποια λίγα λεπτά. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να μάθετε πώς να λιπαίνετε τα φερμουάρ και να τα διατηρείτε κατά διαστήματα.

Πως λιπάνεις τα φερμουάρ χρησιμοποιώντας σκευάσματα κεριού

Μπορείτε να πιστεύετε ότι το κερί από λευκά κεριά μπορεί να ξεκολλήσει τα κολλημένα φερμουάρ των αποσκευών σας; Το καλύτερο πράγμα για με χρήση κεριών για τη λίπανση είναι ότι προκαλούν τη λιγότερη ανακατωσούρα σε αντίθεση με τις εναλλακτικές λύσεις για να κερί.

Τι περιμένεις λοιπόν; Ξεκίνα και πάρε στα χέρια σου ένα κερί γενεθλίων ή ακόμα και ένα κανονικό από το κηροπήγιο του. Στη συνέχεια, θα πρέπει να τρίψετε το κερί στα δόντια του φερμουάρ οπουδήποτε είναι κολλημένο και στη συνέχεια αρχίστε να τσαλακώνετε το ζίπ για να το κάνετε να κινείται κατά μήκος του μονοπατιού.

Μπορείτε επίσης να προχωρήσετε και να τρίψετε το κερί κατά μήκος ολόκληρης της διαδρομής του φερμουάρ για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα κολλάει πουθενά το φερμουάρ. Μόλις εφαρμοστεί το κερί, σιγουρευτείτε ότι δουλεύει κανονικά το ζίπ κατά μήκος της διαδρομής ανοιγοκλείνοντας το και βοηθώντας με αυτόν τον τρόπο να απλωθεί και πιο σωστά.

How to Lubricate Luggage Zippers Using WD-40

Τώρα, υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να λιπαίνετε τα φερμουάρ των αποσκευών σας. λευκό κερί, βάλσαμο για τα χείλη, ελαιόλαδο, μολύβια γραφίτη (για ευαίσθητα φερμουάρ) και Famozo. Ενώ όλες αυτές οι στρατηγικές μπορεί να λειτουργούν καλά, δεν μπορεί καμία να συγκριθεί με το WD-40.

Το WD-40 όχι μόνο θα λιπαίνει τα φερμουάρ των αποσκευών σας; αλλά θα φροντίσει επίσης να είναι προστατευμένα από σκουριά και διάβρωση. Αυτό το προϊόν απορροφά την υγρασία και το νερό από οποιαδήποτε επιφάνεια εφαρμόζεται. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τυχόν ζημιά στα ζίπ σας; που θα μπορούσε να συμβεί κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας, θα ήταν ακίνδυνη.

Την εφαρμογή του WD-40 στα φερμουάρ των αποσκευών, την κάνετε όταν είναι κλειστά. Στη συνέχεια, πάρετε μια καθαρή πετσέτα ή πανί χωρίς χνούδι. Σε μια γωνία αυτού του υφάσματος, θα ψεκάσετε το WD-40 με τη βοήθεια του ακροφυσίου; και βεβαιωθείτε ότι δεν εφαρμόζετε πάρα πολύ.

Στη συνέχεια, θα κρατήσετε από τη μία πλευρά το φερμουάρ; και με το  υγρό πανί θα περάσετε κατά μήκος όλου του ζίπ. Αυτό το βήμα πρέπει να επαναληφθεί και από την άλλη πλευρά των διαδρομών φερμουάρ. Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχει εφαρμοστεί σε όλα τα σημεία χωρίς να τρέχει από κάπου επιπλέον υγρό.

Εκτός από κορυφαίο αντισκωριακό το WD-40 έχει  πάνω από 2000 χρήσεις, δείτε τις εδώ.

Ακολουθήστε μας στο facebook ώστε να μη χάνετε τις ενημερώσεις του αγαπημένου σας «πολυεργαλείου»