Υπάρχουν κάποιοι λεκέδες οι οποίοι δεν είναι πάντα τόσο εύκολο να αφαιρεθούν, όπως και ο λεκές από τον μαρκαδόρο. Με αυτόν τον λεκέ συνήθως αντιμετοπίζουν πρόβλημα οι μαμάδες, όταν οι μικροί άγγελοι τους δεν περιορίζουν την έμπνευση τους στο μπλοκ ζωγραφικής; αλλά επεκτείνετε τόσο πάνω στους τοίχους του σπιτιού αλλά και στα ρούχα. Όταν λοιπόν ξαναβρεθείτε αντιμέτωποι με μία τέτοια κατάσταση δεν χρειάζεται να πανικοβληθείτε; υπάρχουν λύσεις και θα σας τις παρουσιάσουμε πιο κάτω.

Μπορείτε να κάνετε τον λεκέ να εξαφανιστεί με αρκετούς τρόπους; οι οποίοι περιλαμβάνουν σπιτικά υλικά, όπως μαγειρική σόδα, ξύδι, οινοπνευματώδης ποτό και οδοντόκρεμα αλλά και με καθαριστικά που μπορείτε να βρείτε στο εμπόριο, όπως και το WD40.

Οινόπνευμα ή οινοπνευματώδες ποτό

Η αφαίρεση λεκέ από μαρκαδόρο μπορεί να γίνει με οποιοδήποτε αλκοολούχο ποτό έχετε σπίτι σας και είναι υψηλό σε βαθμούς. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απλό οινόπνευμα για ακόμα πιο ισχυρή δράση. Η διαδικασία που θα ακολουθήσετε είναι απλή. Σε μία καθαρή πετσέτα βάλτε ακρετή ποσότητα από το οινόπνευμα και τρίψτε πάνω στο λεκέ. Για τους λεκέδες που αφορούν ρούχα, μπορείτε να βάλετε οινόπνευμα με ξύδι πάνω στο λεκέ και αφού τρίψετε καλά να το βάλετε στο πληντύριο

Οδοντόκρεμα- μαγειρική σόδα

Πως θα αφαιρέσω τον λεκέ από μαρκαδόρο με οδοντόκρεμα και μαγειρική σόδα; Αυτό που έχετε να κάνετε είναι να δημιουργήσετε ένα μείγμα αυτών των δύο υλικών, σε ίδιες ποσότητες μέσα σε ένα μπολ και ση συνέχεια να το απλώσετε πάνω στο λεκέ, αφήνοντας το να δράσει για περίπου 2 λεπτά. Στη συνέχεια με ένα καθαρό και ελαφρώς νωπό πανί τρίβετε στο λεκέ με κυκλικές κινήσεις. Αυτός ο τρόπος είναι η ιδανική λύση για να εξαφανίσετε τους λεκέδες μαρκαδόρου από τοίχους και ξύλινες επιφάνειες.

Αντηλιακό

Μπορεί να μην ακούγεται και πολύ φυσιολογικό αλλά το αντηλιακό μπορεί να αφαιρέσει αποτελεσματικά τον λεκέ από μαρκαδόρο όταν πρόκειται για κάποια πορώδη επιφάνεια. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ψεκάσετε στο λεκέ το αντηλιακό και στη συνέχεια να σκουπίσετε με ένα καθαρό πανί. Εάν ο λεκές δεν έχει φύγει επαναλάβετε την διαδικασία.

WD40

Tο WD40 είναι το Νο 1 αντισκωριακό σπρέι στο κόσμο με πολλαπλές χρήσεις. Χάρη στη σύνθεση του, το WD40 έχει την ικανότητα να εισχωρήσει στο λεκέ από τον μαρκαδόρο και να τον εξαφανίσει. To WD40 πέραν από το να κάνει τις πόρτες να μην τρίζουν και να προστατεύει-καθαρίζει τα μέταλλα από τη σκουριά, έχει 2000+ χρήσεις που μπορείς να βρεις εδώ! Πως μπορείς λοιπόν να αφαιρέσεις με το WD40 λεκέδες από μαρκαδόρο? Εάν υπάρχει λεκές στον τοίχο αυτό που έχετε να κάνετε είναι απλά να ψεκάσετε το σημείο και με ένα καθαρό πανί να τρίψετε την επιφάνεια. Μόλις καθαρίσει ο λεκές παίρνετε ένα άλλο πανί, το βρέχετε ελαφρά και σκουπίζετε για να μην μείνουν τυχόν υπολείμματα. Εάν ο λεκές του μαρκαδόρου βρίσκεται στα ρούχα, ψεκάζετε το σημείο και αφού το αφήσετε να δράσει για περίπου 3 λεπτά, τρίβετε και βάζετε το ρούχο κανονικά να πλυθεί. Ο λεκές θα έχει εξαφανηστεί!