Το βάψιμο των τοίχων στο σπίτι είναι μία εύκολη και εντυπωσιακή αλλαγή, την οποία κατά καιρούς αναλαμβάνουμε να κάνουμε είτε μόνοι μας ή με την βοήθεια κάποιου επαγγελματία. Και στις δύο περιπτώσεις είναι πολύ πιθανό να πέσουν μπογιές σε πατώματα και πλακάκια, δημιουργώντας λεκέδες, ασχέτως του πόσο προσεκτικός είναι κάποιος. Η πρώτη σκέψη που μας έρχεται στο μυαλό είναι «Πως καθαρίζω τα πλακάκια από την μπογιά? ». Βασικό σε αυτό το σημείο είναι να δράσετε όσο πιο άμεσα μπορείτε χωρίς να πανικοβληθείτε, καθώς όσο πιο φρέσκια είναι η μπογιά, τόσο πιο εύκολη είναι και η αφαίρεση της. Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που δεν το αντιληφθείτε άμεσα και η μπογιά έχει στεγνώσει; Πιο κάτω σας έχουμε όλες τις λύσεις για να καθαρίσετε την μπογιά από τα πλακάκια σας, όσο παλιός και αν είναι ο λεκές.
Η μέθοδος που θα επιλεχθεί για τον καθαρισμό του λεκέ εξαρτάται από τον πόσο καιρό βρίσκεται εκεί η μπογιά. Εάν είναι ο λεκές έως δύο βδομάδων, μπορεί να αφαιρεθεί απλά με νερό και ένα σφουγγάρι. Πως καθαρίζονται όμως οι πιο δύσκολοι λεκέδες μπογίας που έχει ξεραθεί από τα πλακάκια;

Υγρό πιάτων

Πως καθαρίζω από πλακάκια λεκέ μπογιάς που έχει μείνει ξεραμένη για μήνες; Συνήθως αυτό που χρειάζεστε είναι σαπουνόνερο και ένα ξυραφάκι. Βάλτε σε ένα μπολ νερό με σαπούνι και στη συνέχεια απλώστε το σαπουνόνερο στο λεκέ μπογιάς. Αφήστε για λίγη ώρα να μαλακώσι η μπογιά και στη συνέχεια τρίψτε με προσοχή χρησιμοποιώντας το ξυραφάκι.Εάν θέλετε, μπορείτε να προμηθευτείτε ειδική ξύστρα από κάποιο κατάστημα υλικών οικοδομής, η οποία στην άκρη έχει αιχμηρό πλαστικό. Εάν ο λεκές δείτε ότι επιμένει, μπορείτε να προσθέσετε στο σαπουνόνερο λίγο οινόπνευμα για να ενισχύσετε τη δράση του.

Πιστολάκι μαλλιών

Πως να καθαρλισω δύσκολους λεκέδες από πλακάκια; Εάν έχετε να κάνετε με έναν πολύ παλιό λεκέ που δεν φεύγει, μπορείτε να τον βοηθήσετε να μαλακώσει χρησιμοποιώντας πιστολάκι μαλλιών. Βάλτε το πιστολάκι στη μέγιστη θερμοκρασία και κρατήστε το σε απόσταση 10 εκατοστών για περίπου 20 δευτερόλεπτα. Το πιστολάκι αποτελεί την τέλεια λύση για λαδομπογιές, καθώς

Αμμωνία ή Οινόπνευμα

Τι κάνουμε όταν έχουμε να καθαρίσουμε μπογιά λάτεξ; Για την αφαίρεση λεκέ από μπογιά λάτεξ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αμμωνία ή οινόπνευμα. Το οινόπνευμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως λύση και στην αφαίρεση λεκέδων ακρυλικής μπογιάς. Αυτό που έχετε να κάνετε είναι να μουσκέψετε καλά ένα βαμβακερό πανί με οινόπνευμα και να το τοποθετήσετε πάνω στο λεκέ, αφήνοντας το να δράσει για ένα λετό. Στη συνέχεια, με τη χρήση ενός μαχαιριού ή της ειδικής ξύστρας, ξύνετε το λεκέ.

WD40

Εάν τίποτα από τα παραπάνω δεν κατάφερε να δώσει τη λύση στο πρόβλημα σας, ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε το WD40 Multi Use. Είναι ένα προϊόν με πάρα πολλές χρήσεις που δεν μπορεί να λείπει από κανένα σπίτι. Σίγουρα όλοι το έχουν χρειαστεί για να λιπάνουν μεντεσέδες από πόρτες και να καθαρίσουν την σκουριά από επιφάνειες. Το WD40 Multi Use έχει πάνω από 2000 χρήσεις τις οποίες μπορείτε να δείτε εδώ , μία από τις οποίες είναι και η αφαίρεση μπογιάς από πλακάκια.

Πως καθαρίζω την μπογιά από πλακάκια με το WD40; Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι απλά να ψεκάσετε στο λεκέ μπογιάς με το WD40 και να το αφήσετε για περίπου 10 λεπτά να δράσει. Το WD40 έχειι τη δυνατότητα να εισχωρεί στο λεκέ σε βάθος και να το λιπάνει. Στη συνέχεια με μία βούρτσα τρίψτε απαλά στο λεκέ μπογιάς και θα δείτε ότι εξαφανίζεται. Σε περίπτωση που έχει μείνει κάποιο υπόλειμμα, απλά επαναλάβετε την διαδικασία.

Το WD-40 έχει άλλες 1999 χρήσεις. Ανακαλύψτε τες όλες!

Ακολουθήστε μας στο facebook ώστε να μη χάνετε τις ενημερώσεις του αγαπημένου σας «πολυεργαλείου»