Οι σφήγκες είναι από τα έντομα που μπορεί να γίνουν πολύ ενοχλητικά στο άνθρωπο. Επιπλέον πολλοί άνθρωποι έχουν αλλεργία στο τσίμπημα της σφήγκας αλλά ακόμη κι δεν υπάρχει ο φόβος της αλλεργίας, το τσίμπημα της σφήγκας προκαλεί έντονο τσούξιμο και πόνο, κάτι που δεν μάλλον δεν θέλετε να βιώσετε.

Κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες, προσπαθούμε να απαλλαγούμε από τις σφήγκες με διάφορους τρόπους αλλά πολλές φορές δεν έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Αν παρατηρήσουμε ότι έχουμε στο κήπο μας μεγάλο αριθμό σφηγκών, τότε είναι πολύ πιθανό να έχουν δημιουργήσει φωλιά, την οποία πρέπει άμεσα να απομακρύνουμε. Πως λοιπόν διώχνουμε τις σφήγκες?

Παρακάτω θα σας δώσουμε κάποιες αποτελεσματικές λύσεις για να απαλλαγείτε από τι σφήγκες.

1ος τρόπος

Ο καφές είναι μία οικονομική και φυσική λύση που μπορεί να κάνει θαύματα στην απομάκρυνση των σφηγκών.

Πως διώχνουμε τις σφήγκες χρησιμοποιώντας καφέ?

Το μόνο που χρειάζεται είναι να έχετε Ελληνικό/Κυπριακό καφέ ο οποίος δεν λείπει σχεδόν από κανένα σπίτι. Αν λοιπόν απολαμβάνετε ξέγνοιαστοι τον καφέ σας στην βεράντα και κάνουν την εμφάνισή τους οι σφήγκες, βάλτε σε ένα αλουμινόχαρτο 2 κουταλιές της σούπας Ελληνικό/Κυπριακό καφέ και κάψτε τον με έναν αναπτήρα. Η μυρωδιά του καπνού είναι εξαιρετικά ενοχλητική στις σφήγκες και τις απωθεί.

2ος τρόπος

Ένας άλλος αποτελεσματικός τρόπος για να εξαφανίσουμε τις σφήγκες είναι το μαγικό WD40 Multi Use.

Ναι και όμως πολύ καλά διαβάσατε!

Το συγκεκριμένο προϊόν είναι λιπαντικό, γνωστό για τις αντισκωριακές του ιδιότητες παρόλα αυτά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για να απομακρύνει τις σφήγκες.

Το WD40 έχει πάνω από 2000+ χρήσεις, και μπορείτε να τις ανακαλύψετε όλες εδώ!

Οπότε τώρα ήρθε η ώρα εκτός από την λίπανση των μεντεσέδων, να το χρησιμοποιήσετε και για να αποτρέψετε την επιστροφή σφηγκών σε σημεία που είχαν παλιά φωλιά.

Πως διώχνουμε τις σφήγκες με το WD40?

Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να αφαιρέστε τυχόν υπολείμματα της παλιάς σφηκοφωλιάς, ρίχνοντάς την με μια σκούπα. Μόλις πέσει κάτω, την τοποθετείτε σε μία σακούλα και την πετάτε. Μετέπειτα παίρνετε το WD40 και ψεκάζετε στο σημείο το οποίο ήταν η σφηκοφωλιά. Το συγκεκριμένο προϊόν μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε άφοβα κάτω από μαρκίζες οροφής, ξύλινα υπόστεγα, κεραμίδια και οπουδήποτε αλλού έχουν εντοπιστεί σφήγκες και είναι πιθανόν να χτίσουν φωλιά.

3ος  τρόπος

Μέντα και Βασιλικός. Η μυρωδιά κάποιων φυτών μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά στην απομάκρυνση της σφήγκας. Αυτά τα φυτά είναι η μέντα και ο βασιλικός. Εκτός λοιπόν από το να διακοσμούν την αυλή και τον κήπο σας μπορούν ταυτόχρονα να απωθούν και τις σφήγκες.

4ος τρόπος

Ένας ακόμη τρόπος για να απομακρύνετε τις σφήγκες από το σπίτι σας, είναι το απλό σαπουνόνερο.

Πως διώχνουμε τις σφήγκες με το σαπουνόνερο?

Η διαδικασία είναι πολύ απλή, το μόνο που χρειάζεται είναι ένα ψεκαστήρι στο οποίο θα προσθέσετε νερό και λίγο υγρό πιάτων. Όταν έχετε έτοιμο το «όπλο» σας μπορείτε να ψεκάσετε την σφηκοφωλιά αλλά και τις σφήγκε που κυκλοφορούν και αναστατώνουν την ηρεμία σας. Το σαπούνι είναι πολύ ενοχλητικό στις σφήγκες με αποτέλεσμα να τις εξαφανίζει στο άψε σβήσε!

 

Εκτός από κορυφαίο αντισκωριακό, το WD-40 έχει  πάνω από 2000 χρήσεις, δείτε τις εδώ.

Ακολουθήστε μας στο facebook ώστε να μη χάνετε τις ενημερώσεις του αγαπημένου σας «πολυεργαλείου»