Πόσες φορές σας έχει τύχει να πέσει κερί πάνω στα παπούτσια σας και να νομίζετε ότι δεν υπάρχει τρόπος να το αφαιρέσετε; Και όμως, σε περίπτωση που στάξει στα αγαπημένα σας δερμάτινα ή υφασμάτινα παπούτσια, υπάρχει τρόπος να αφαιρεθεί.

Η διαδικασία αφαίρεσης του κεριού από τα παπούτσια δεν είναι πάντα η ίδια. Βασικότερο κριτήριο για το πως βγαίνει το κερί από τα παπούτσια είναι εάν είναι ακόμα υγρό ή εάν έχει στεγνώσει. Οπότε πριν πανικοβληθείτε και δεν ξέρετε τι να κάνετε όταν στάξει στα παπούτσια σας, διαβάστε πιο κάτω συμβουλές.

Πως βγαίνει το κερί εάν είναι ακόμα υγρό.

Πάρτε λίγο χαρτί κουζίνας και με προσεκτικές κινήσεις προσπαθήστε να απορροφήσετε το λιωμένο κερί. Προσοχή, ξεκινήστε από τις άκρες του λεκέ προς τα μέσα για να αποφύγετε να απλωθεί. Οι κινήσεις δεν πρέπει να είναι έντονες και να βάλετε πίεση για να μην εισχωρήσει στο παπούτσι.

Όταν το κερί έχει απορροφηθεί από το χαρτί κουζίνας, παίρνουμε ένα καθαρό πανί και με ένα ειδικό συντηρητικό τρίβουμε ελαφρά την επιφάνεια που είχε στάξει.

Πως βγαίνει το κερί από τα παπούτσια εάν έχει στεγνώσει.

Η διαδικασία αφαίρεσης του κεριού από τα παπούτσια αλλάζει εάν δεν το έχουμε καταλάβει έγκαιρα και έχει στεγνώσει, αλλά και πάλι υπάρχουν δύο εύκολες λύσεις για να το βγάλετε.

  1. Με ένα μαχαιράκι του βουτύρου ή ακόμα και με ένα κουταλάκι, ξεκινήστε να ξύνετε προσεκτικά το κερί για να αφαιρεθεί. Χρειάζεται προσοχή ειδικά στα δερμάτινα παπούτσια για να μην γδαρθούν. Μόλις βγάλετε το κερί, με ένα καθαρό πανί, εφαρμόστε προστατευτικό δερμάτων ή κάποιο καθαριστικό υφασμάτων.
  2. Ένας πολύ εύκολος τρόπος για να βγει το κερί από τα παπούτσια είναι η χρήση του WD-40 Multi-Use Product, με πάνω από 2000+ χρήσεις, ανακαλύψτε τες εδώ! Απλά ψεκάστε στις άκρες του λεκέ από κερί και αφήστε το να δράσει για λίγο, θα δείτε ότι θα αρχίσει να αφαιρείται με το χέρι. Όσο προχωράτε προς το κέντρο του λεκέ, ψεκάστε και πάλι για να γίνει πιο εύκολη η αφαίρεση.

 

Εκτός από κορυφαίο αντισκωριακό, το WD-40 έχει  πάνω από 2000 χρήσεις, δείτε τις εδώ.

 

Ακολουθήστε μας στο facebook ώστε να μη χάνετε τις ενημερώσεις του αγαπημένου σας «πολυεργαλείου»