Πόσες φορές στην προσπάθεια σας να κολλήσετε κάτι σπασμένο έχετε καταλήξει με κολλημένα χέρια; Η κόλλα στιγμής μπορεί να είναι η τέλεια λύση σε πολλές περιπτώσεις, καθώς κολλάει πλαστικό, δέρμα και άλλα. Η ρευστή και η δυνατή σύνθεση της μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα αν δεν είστε προσεκτικοί να στάξει στα χέρια σας και να κολλήσουν. Πιο κάτω μπορείτε να δείτε απλούς και έξυπνους τρόπους με τους οποίους μπορεί να αφαιρεθεί.

Με Ακετόνη

Σε κάθε σπίτι που υπάρχει γυναίκα το πιθανότερο είναι να υπάρχει και ένα μπουκαλάκι ακετόνης, αλλιώς ασετόν, το οποίο χρησιμοποιείται για να ξεβάφουν οι γυναίκες τα νύχια τους. Σε περίπτωση όμως που δεν έχετε στο σπίτι σας, μπορείτε να το βρείτε σε πολύ οικονομική τιμή στις περισσότερες υπεραγορές και σε φαρμακεία. Πως οπότε αφαιρείται  η κόλλα στιγμής από τα χέρια χρησιμοποιώντας ακετόνη?

  • Αρχικά βάζετε σε ένα βαμβάκι αρκετό ασετόν. Χρειάζεται όμως προσοχή για να μην πέσει πάνω στα επιπλά σας καθώς μπορεί να προκαλέσει ζημιά, οπότε καλό θα ήταν να βάλετε ένα προστατευτικό κάλυμμα στο τραπέζι που θα κάθεστε. Στη συνέχεια βάζετε στο σημείο που έχετε κολλήσει το βαμβάκι που έχετε μουλιάσει με το ασετόν.
  • Μέσα σε λίγα λετά θα δείτε ότι η κόλλα έχει ξεκινήσει να ασπρίζει και να ξεκολλάει από το δέρμα σας. Πλέον είναι εύκολο να ξεφλουδίσετε με το χέρι σας την κόλλα που έχετε πάνω σας.
  • Σε περίπτωση που δεν είναι εύκολη η αφαίρεση της μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μία λίμα. Τρίβετε ελαφρά το σημείο με την λίμα, προσέχοντας να μην τραυματίσετε το δέρμα σας.

Με βαζελίνη

Πως μπορεί κανείς να αφαιρέσει την κόλλα στιγμής με βαζελίνη; Απλά κάνοντας μασάζ στο σημείο που έχετε κόλλα με βαζελίνη. Σε περίπτωση που δεν έχετε βαζελίνη στο σπίτι σας, μπορείτε να δείτε και στο βάλσαμο για τα χείλι, καθώς τα περισσότερα περιέχουν βαζελίνη, οπότε μπορείτε να χρησιμοποιείσετε εκείνο στην θέση του. Η διαδικασία που ακολουθεί κανείς είναι η ακόλουθη:

  • Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βάλετε βαζελίνη στο σημείο με την κόλλα και να κάνετε μασάζ για να μαλακώσει. Στη συνέχεια ξεπλένετε καλά τα χέρια σας για να απομακρύνετε υπολείμματα βαζελίνης και κόλλας.

Με WD-40

Το WD-40 είναι ένα λιπαντικό σπρέι με περισσότερες από 2000 χρήσεις. Πως βγαίνει η κόλλα στιγμής από τα χέρια σας με το WD-40? Χάρης την σύνθεση του μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εύκολη και γρήγορη αφαίρεση της κόλλας από το δέρμα σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ψεκάσετε πάνω σε μία χαρτοπετσέτα WD-40 και να το βάλετε στο κολλημένο σημείο και για λίγα λετά να το τρίψετε. Στη συνέχεια βγάζοντας την ζαρτοπετσέτα, θα δείτε ότι μπορεί να αφαιρεθεί η κόλλα στιγμής με το χέρι σας.

Το WD-40 έχει άλλες 2000+ χρήσεις, δείτε τις εδώ!