Προστατέψετε τα δερμάτινα αντικείμενα

Τα δερμάτινα έπιπλα είναι συνήθως ακριβά και η επισκευή τους σίγουρα κοστίζει αρκετά. Σίγουρα για να μην σας καταστραφούν σε σύντομο χρονικό διάστημα πρέπει να ξέρετε ότι χρειάζονται ειδική περιποίηση. Μόνο με σωστή συντήρηση και καθάρισμα θα τα χαρείτε για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε μερικούς τρόπους για την προστασία δέρματος:

Προστασία δέρματος

Θα χρειαστείτε 2 ασπράδια αυγού. Αφού τα χτυπήσετε αρκετά δημιουργώντας αφρό, τρίψτε τα με ένα μαλακό πανάκι πάνω στα δερμάτινα έπιπλα. Στην συνέχεια όταν το δέρμα στεγνώσει τελείως γυαλίστε με κερί ή ειδική πάστα. Αυτός είναι ένας παλιός τρόπος προστασίας που χρησιμοποιούσαν οι παππούδες μας με εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα μπορεί να προσφέρει το WD40. Ψεκάστε τα δερμάτινα έπιπλα με το σπρέι και σκουπίστε με ένα μαλακό πανί. Με αυτό τον τρόπο όχι μόνο θα τα καθαρίσετε, αλλά και τα προστατέψετε από γρατσουνίσματα λόγω του προστατευτικού στρώματος που δημιουργείται.

Αποχρωματισμός και γρατσουνιές

Τα παλιά δερμάτινα έπιπλα τα καταλαβαίνουμε από τα σημάδια και τις γρατσουνιές που έχουν, ειδικά αν δεν έχει γίνει σωστή συντήρηση. Εάν δείτε γρατσουνιές και απώλεια χρώματος σε μερικά σημεία τότε χρησιμοποιήστε αντίστοιχου χρώματος μπογιές για να καλύψετε το ξέβαμμα και στην συνέχεια γυαλίστε το σημείο με κερί.

Ακαμψία

Τα καλοδιατηρημένα δέρματα είναι ελαστικά και μαλακά. Εάν όμως δεν συντηρούνται ,τότε γίνονται σκληρά και γρατζουνάνε. Για την επαναφορά στην αρχική τους κατάσταση, ετοιμάστε ένα μείγμα από 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, 1 κουταλιά ξύδι, 3 κουταλιές αποβουτυρωμένο γάλα και 3 κουταλιές νέφτι. Τα συστατικά πρέπει να ανακατευθούν αρκετά για να ομογενοποιηθούν. Τρίψτε το μείγμα πάνω στο δέρμα μέχρι να απορροφηθεί τελείως. Όταν, στην συνέχεια, η επιφάνεια στεγνώσει, γυαλίστε την με κερί.

Καθημερινή φροντίδα

Όπως και σε άλλη επιφάνεια, έτσι και στα δερμάτινα έπιπλα μαζεύεται σκόνη. Ο καθαρισμός πρέπει να γίνεται συχνά με στεγνό πανάκι και πολύ απαλά, μιας και το δέρμα είναι ευαίσθητο και μπορεί να καταστραφεί.

Επειδή τα δέρματα δεν συμπαθούν το νερό, αν σας πέσει νερό, ποτό ή λεκέδες φαγητού, αφαιρέστε τους απευθείας με όσο το δυνατόν λιγότερο νερό. Στην συνέχεια, με μία πετσέτα σκουπίστε καλά για να αφαιρεθεί η υγρασία. Εάν έχετε τετράποδο κατοικίδιο θα σας συμβουλεύαμε να σκεπάσετε τα δερμάτινα έπιπλα με ριχτάρια ή καλύμματα.

 

Εκτός από κορυφαίο αντισκωριακό το WD-40 έχει  πάνω από 2000 χρήσεις, δείτε τις εδώ.

 

Ακολουθήστε μας στο facebook ώστε να μη χάνετε τις ενημερώσεις του αγαπημένου σας «πολυεργαλείου»