Αφαίρεση σημαδιών από παρκέ

Η αφαίρεση σημαδιών από παρκέ, ιδιαίτερα εκείνων που δεν καθαρίζουν με τα κοινά καθαριστικά, γίνεται παιχνίδι με το WD-40. Το προϊόν με τις 2000 χρήσεις θα σας βοηθήσει όχι μόνο να κάνετε σαν καινούργιο το ξύλινο πάτωμα σας αλλά και να το διατηρήσετε σε άριστη κατάσταση! Ιδιαίτερα αν έχετε μικρά παιδιά στο σπίτι το παρκέ σας κινδυνεύει διαρκώς από προσωρινά και μόνιμα σημάδια αφού το ξύλινο πάτωμα είναι συνήθως η αγαπημένη τους επιφάνεια για να παίζουν. Την επόμενη φορά που θα δείτε σημάδια από μαρκαδόρους απλά εφοδιαστείτε με ένα WD-40!

Η χρήση του είναι απόλυτα ασφαλής για τo παρκέ σας αρκεί, μετά την εφαρμογή του, να καθαρίσετε τα σημεία στα οποία το χρησιμοποιήσατε για να αποφευχθεί η δημιουργία δυσχρωμιών.

Ακολουθήστε 5 απλά βήματα για την άμεση αφαίρεση σημαδιών από παρκέ.

Βήμα 1

Για την αφαίρεση σημαδιών από παρκέ, ξεκινήστε καθαρίζοντας καλά τις συγκεκριμένες επιφάνειες του ξύλινου πατώματος από σκόνη, χνούδια κλπ. Αν μόλις έχετε σφουγγαρίσει, περιμένετε να στεγνώσει.

Βήμα 2

Ψεκάστε μία μικρή ποσότητα WD-40 σε ένα πανί (επιλέξτε κάποιο που δεν αφήνει χνούδια). Δύο με τέσσερα δευτερόλεπτα ψεκάσματος είναι αρκετά για να σας εξασφαλίσουν την ποσότητα που απαιτείται για την αφαίρεση σημαδιών από παρκέ όπως μπογιές, κόλλα, μελάνι, ανεξίτηλος μαρκαδόρος, βερνίκια νυχιών και μαύρες γρατζουνιές.

Βήμα 3

Τρίψτε καλά την περιοχή του λεκέ με την εμποτισμένη πλευρά του πανιού. Κάντε κυκλικές κινήσεις και γυρίζετε τη λερωμένη πλευρά του πανιού όσο ο λεκές αφαιρείται.

Βήμα 4

Επαναλάβετε τη διαδικασία για αφαίρεση σημαδιών από παρκέ εάν υπάρχουν ακόμα υπολείμματα, μέχρι να εξαφανιστούν εντελώς.

Βήμα 5

Περάστε την καθαρισμένη περιοχή με ένα ειδικό απορρυπαντικό για ξύλινα πατώματα ώστε να καθαριστεί το στρώμα από WD-40. Πάντοτε να θυμάστε να καθαρίζετε καλά τα δάπεδα που ψεκάσατε διότι ως λιπαντικό κάνει τις επιφάνειες εξαιρετικά γλιστερές.

Εκτός από κορυφαίο αντισκωριακό το WD-40 έχει  πάνω από 2000 χρήσεις, δείτε τις εδώ.

Ακολουθήστε μας στο facebook ώστε να μη χάνετε τις ενημερώσεις του αγαπημένου σας «πολυεργαλείου»