Οι περισσότεροι λάτρεις των αυτοκινήτων σίγουρα κάποια στιγμή θα έχουν έρθει αντιμέτωποι με μπλοκαρισμένη βίδα. Με το πέρασμα του χρόνου υπάρχουν πολλές πιθανότητες οι βίδες στις ζάντες του αυτοκινήτου σας να έχουν γίνει ένα με το μέταλλο. Όταν συμβεί αυτό και έρθετε αντιμέτωποι με μια μπλοκαρισμένη βίδα, η αφαίρεσή της μπορεί να γίνει εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση.

Επιπλέον μπορεί η βίδα να έχει μπλοκάρει επειδή έχει υποστεί διάβρωση. Σε κάθε περίπτωση υπάρχουν λύσεις για να την αφαιρέσετε, αρκεί να έχετε υπομονή και τα σωστά εργαλεία! Σίγουρα με σύμμαχο το WD40 τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο! Παρακάτω θα σας δώσουμε κάποιες λύσεις για να αφαιρεθεί επιτυχώς.

WD40

Ένα προϊόν που θα σας βοηθήσει σίγουρα να αφαιρέσετε τη μπλοκαρισμένη βίδα είναι το WD40 Smart Straw! Έχοντας δύο συστήματα ψεκασμού, ένα για ευρύ ψεκασμό και ένα ελαστικό καλαμάκι, μπορεί να φτάσει και στα πιο δύσκολα σημεία. Χάρη στην σύνθεσή του, προστατεύει τα μέταλλα από την σκουριά και την διάβρωση. Ταυτόχρονα τα συστατικά του WD40 διεισδύουν στα μεταλλικά μέρη με αποτέλεσμα την λίπανσή τους και άρα την πιο εύκολη αφαίρεσή τους! Οπότε χρησιμοποιώντας αυτό το προϊόν σε μπλοκαρισμένες βίδες όχι μόνο χαλαρώνει τις μεταλλικές ενώσεις ώστε να ξεμπλοκάρουν αλλά τις προστατεύει και από μελλοντική διάβρωση.

Ποια διαδικασία πρέπει να ακολουθήσετε λοιπόν για να αφαιρέσετε πιο εύκολα μία μπλοκαρισμένη βίδα? Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να πάρετε ένα πανάκι και να ρίξετε αρκετή ποσότητα από το WD40. Στην συνέχεια πιέζετε τη βίδα με το πανάκι και το πατάτε ελαφρώς ώστε να διεισδύσει το λιπαντικό σε όλα τα σημεία. Την αφήνετε λίγα λεπτά να δράσει και στην συνέχεια την ξεβιδώνετε.

Αν πάλι η βίδα έχει σκουριάσει τότε ακολουθείτε άλλη διαδικασία. Σε αυτήν την περίπτωση ψεκάζετε τα σκουριασμένα σημεία της βίδας με το WD40. Το αφήνετε να δράσει για 10 λεπτά και στην συνέχεια προσπαθείτε να την ξεβιδώσετε. Αν η διάβρωση είναι σε προχωρημένο στάδιο ίσως χρειαστεί να επαναλάβετε την διαδικασία. Επιπλέον πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί στην αφαίρεση της βίδας αν είναι σκουριασμένη γιατί υπάρχει η πιθανότητα να σπάσει.

Ειδικά εργαλεία

Όταν προσπαθήσετε να αφαιρέσετε μία μπλοκαρισμένη βίδα, σίγουρα θα βοηθήσει αν έχετε ειδικά εργαλεία. Ένα από αυτά είναι οι πίπες ξεβιδώματος. Το συγκεκριμένο εργαλείο θα σας βοηθήσει να ξεβιδώσετε τη βίδα ακόμα και αν βρίσκεται σε λιγότερο προσβάσιμο σημείο. Σε αυτήν την περίπτωση πρέπει να προσέξετε να μην ασκήσετε πολύ δύναμη γιατί μπορεί να προκαλέσει βλάβη.

Θερμότητα

Ένας άλλος τρόπος για να αφαιρέσετε μπλοκαρισμένη βίδα είναι να τη ζεστάνετε με φλόγιστρο αερίου. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να θερμάνετε τη βίδα μέχρι να πάρει ένα πορτοκαλί χρώμα. Στην συνέχεια πρέπει να ψύξετε τη θερμαινόμενη βίδα με λιπαντικό λάδι και τότε να προσπαθήσετε να τη ξεβιδώσετε με την ειδική πίπα ξεβιδώματος. Αν δείτε ότι η βίδα δεν έχει χαλαρώσει, επαναλάβετε την διαδικασία. Προσοχή! Η συγκεκριμένη μέθοδος δεν ενδείκνυται αν υπάρχει κοντά στη βίδα αυτοκίνητο ή δεξαμενή καυσίμου καθώς μπορεί να καταστεί επικίνδυνη!

Εκτός από κορυφαίο αντισκωριακό, το WD-40 έχει  πάνω από 2000 χρήσεις, δείτε τις εδώ.

Ακολουθήστε μας στο facebook ώστε να μη χάνετε τις ενημερώσεις του αγαπημένου σας «πολυεργαλείου»