Όλοι έχουμε αγαπημένα ρούχα που δεν μπορούμε να αποχωριστούμε και τα φοράμε σε κάθε ευκαιρία. Τι γίνεται όμως, εάν το φερμουάρ έχει κολλήσει από τη χρήση;

Το κολλημένο φερμουάρ είναι ένα πρόβλημα που όλοι έχουμε αντιμετωπίσει και δυστυχώς αυτό γίνεται πάντα τη χειρότερη στιγμή, δηλαδή όταν πάμε να φορέσουμε το αγαπημένο μας ρούχο και συνειδητοποιούμε ότι το φερμουάρ έχει κολλήσει.

Δεν υπάρχει λόγος να αγχωθούμε και σίγουρα κανένας λόγος να αποχωριστούμε τα αγαπημένα μας ρούχα επειδή το φερμουάρ δεν μας κάνει την χάρη να ξεκολλήσει. Έχουμε συγκεντρώσει 4+1 εύκολα και γρήγορα tips που θα κάνει το πρόβλημα με το κολλημένο φερμουάρ παρελθόν.

Εάν το φερμουάρ σας δεν πάει πάνω-κάτω με τόση ευκολία όσο πριν ή εάν πλέον μιλάμε για ένα τελείως κολλημένο φερμουάρ, υπάρχουν μερικές μέθοδοι που μπορείτε να κάνετε για να διορθώσετε το πρόβλημα.

Μέθοδος 1. Μολύβι

Αρχικά τοποθετήστε το ρούχο σε μία ευθεία επιφάνεια που δεν γλιστράει ιδιαίτερα. Πάρτε ένα μολύβι και ενώ με το ένα σας χέρι κρατάτε σταθερό το φερμουάρ πιάστε το μολύβι και εφαρμόστε το στα δόντια πάνω και κάτω από το κολλημένο ολισθητήρα.

Ο γραφίτης έχει την ιδιότητα να λειτουργεί ως λιπαντικό. Με ήρεμες κινήσεις προσπαθήστε να ανεβάσετε το φερμουάρ και σε όποιο σημείο δείτε ότι δυσκολεύεται τρίψτε και πάλι με την μύτη του μολυβιού.

Μέθοδος 2. Υγρό Σαπούνι

Το σαπούνι που υπάρχει σε κάθε σπίτι είναι η εύκολη λύση όταν έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα κολλημένο φερμουάρ. Βάλτε λίγο υγρό σαπούνι σε ένα μπολ με νερό και με ένα καθαρό πανί εφαρμόστε στο σημείο του φερμουάρ που έχει κολλήσει. Θα δείτε ότι το φερμουάρ θα ξεκινήσει σιγά σιγά να ξεκολλάει.

Μέθοδος 3. Ατμοσίδερο (για μεταλλικά φερμουάρ)

Σε καμία περίπτωση μην ξεκινήσετε να πατάτε με το σίδερο το φερμουάρ. Απλά ζεσταίνετε καλά το σίδερο και με τον ατμό περνάτε από απόσταση 10 εκατοστών. Ο ατμός θα μαλακώσει τα δόντια του φερμουάρ και θα ξεκινήσει να ξεκολλάει. Στη συνέχεια μπορείτε να λιπάνετε το φερμουάρ με κάποια από τις προηγούμενες μεθόδους.

Μέθοδος 4. Λάδι ή βούτυρο

Στην κουζίνα βρίσκεται το πιο φυσικό λιπαντικό για το κολλημένο φερμουάρ. Αυτό δεν είναι άλλο από το ελαιόλαδο ή το βούτυρο που έχουμε στο ψυγείο.

Με τη βοήθεια μιας μπατονέτας, εφαρμόστε στο σημείο που έχει κολλήσει το φερμουάρ μικρή ποσότητα λαδιού ή βουτύρου. Θα δείτε ότι το φερμουάρ θα αρχίσει να ξεκολλάει.

Μέθοδος 5. WD-40 MultiUse Product

Όταν πρόκειται για κάποιο κολλημένο φερμουάρ στα αγαπημένα μας ρούχα τότε το WD-40 Multi-Use Product μπορεί να δώσει την πιο αποτελεσματική και γρήγορη λύση.

Ψεκάστε στο σημείο που έχει κολλήσει και αυτό ήταν. Το WD-40 Multi-Use Product θα εισχωρήσει ανάμεσα στα δόντια του φερμουάρ και θα ξεκολλήσει μία και καλή. Παράλληλα με τη μέθοδο αυτή προστατεύετε τα φερμουάρ σας από τη φθορά και την καθημερινή χρήση.

 

Εκτός από κορυφαίο αντισκωριακό, το WD-40 έχει  πάνω από 2000 χρήσεις, δείτε τις εδώ.

 

Ακολουθήστε μας στο facebook ώστε να μη χάνετε τις ενημερώσεις του αγαπημένου σας «πολυεργαλείου»