Έχετε σκεφτεί ποτέ να καθαρίσετε μόνοι σας τα spark plug του αυτοκινήτου σας? Πολλοί μπορεί να το σκεφτήκατε και λίγοι να το κάνατε! Στο άκουσμα «καθαρισμός spark plugs» έρχονται διάφορες εικόνες στο μυαλό μας και μας φαίνεται πολύ δύσκολο! Μία απλή λύση είναι να πάτε το αυτοκίνητό σας σε συνεργείο αλλά δεν συμφέρει οικονομικά. Επιπλέον υπάρχει και το ενδεχόμενο κάποια στιγμή ίσως να χρειαστεί να το κάνετε και μόνοι σας. Διαβάζοντας παρακάτω θα δείτε ότι είναι πιο απλό απ’ ότι νομίζετε. Έχοντας για σύμμαχο το WD40 όλα γίνονται πιο εύκολα. Εάν λοιπόν έχετε χρόνο και σας αρέσει να ασχολείστε με το αυτοκίνητό σας, ο καθαρισμός των spark plugs είναι μία ενδιαφέρουσα ασχολία.

Με την πάροδο του χρόνου, συσσωρεύονται γύρω από τα spark plugs βρωμιά και σκόνη, γεγονός που μπορεί να επηρεάσει την απόδοση του αυτοκινήτου σας. Για αυτό το λόγο ο καθαρισμός των spark plugs είναι πολύ σημαντικός. Σε αυτήν την περίπτωση η χρήση του WD40 είναι απαραίτητη καθώς αφαιρεί τα υπολείμματα άνθρακα και απομακρύνει την υγρασία από τα spark plugs και τα καλώδια τους. Το WD σημαίνει Water Displacement, οπότε αν τα spark plugs σας είναι βρεγμένα ή θέλετε να απομακρύνετε την υγρασία από τους διανομής ανάφλεξης, το WD40 είναι το προϊόν που πρέπει να έχετε πάντα μαζί σας.

Καθαρισμός των spark plugs

Πριν ξεκινήσετε τον καθαρισμό των spark plugs, αρχικά πρέπει να βεβαιωθείτε ότι ο κινητήρας είναι σβηστός και σε κρύα θερμοκρασία. Καλό θα είναι να καθαρίσετε ένα-ένα τα spark plugs για να μην μπερδευτούν τα καλώδια και οι θέσεις τους.  Στην συνέχεια ψεκάζετε με wd40 τα καλώδια των spark plugs και τα καπάκια τους. Παίρνετε ένα καθαρό πανάκι και καθαρίζετε την περιοχή που ψεκάσατε. Μόλις καθαρίσετε το εξωτερικό μέρος, αφαιρείτε προσεκτικά το καλώδιο. Το επόμενο βήμα είναι να χρησιμοποιήσετε ένα ρευματοδότη για να ξεβιδώσετε το spark plug. Τοποθετήστε την υποδοχή στο πάνω μέρος του spark plug και στρίψτε προς τα αριστερά. Μόλις χαλαρώσει ξεβιδώστε το με το χέρι. Μόλις το αφαιρέσετε, ήρθε η ώρα να καθαρίσετε το ηλεκτρόδιο του spark plug.

Στο κάτω μέρος του spark plug, στη πλευρά δηλαδή που μπαίνει στον κινητήρα, υπάρχει ένα μικρό μεταλλικό κομμάτι που εξέχει. Αυτό είναι το ηλεκτρόδιο. Για τον καθαρισμό του ηλεκτροδίου, η διαδικασία που ακολουθείτε είναι απλή:

  • Ψεκάζετε με WD40 το ηλεκτρόδιο
  • Το αφήνετε να δράσει για 4-5 λεπτά
  • Στην συνέχεια παίρνετε ένα κομμάτι γυαλόχαρτο και τρίβετε το ηλεκτρόδιο του μέχρι να απομακρυνθεί και το τελευταίο ίχνος άνθρακα
  • Τέλος μόλις δείτε ότι είναι καθαρό και λάμπει, το τοποθετείτε προσεκτικά πίσω στην θέση του.

Καλό είναι να φοράτε μάσκα προστασίας για τα μάτια κατά την διάρκεια του καθαρισμού των spark plugs.

Ο καθαρισμός των μπουζί του αυτοκινήτου είναι πολύ σημαντικός και σας εξοικονομεί χρήματα. Ταυτόχρονα μειώνονται οι πιθανότητες εμφάνισης κάποιου προβλήματος στο αυτοκίνητό σας όπως πχ. προβλήματα στην εκκίνηση του αυτοκινήτου σας.

 

Εκτός από κορυφαίο αντισκωριακό, το WD-40 έχει  πάνω από 2000 χρήσεις, δείτε τις εδώ.

 

Ακολουθήστε μας στο facebook ώστε να μη χάνετε τις ενημερώσεις του αγαπημένου σας «πολυεργαλείου»