Καθάρισμα κεραμικής εστίας. Όλες οι νοικοκυρές και οι εργένηδες μπορούν να καταλάβουν τον πονοκέφαλο που δημιουργεί η εικόνα μίας βρόμικης κουζίνας. Άπλυτα σκεύη και πιάτα, λερωμένοι πάγκοι και ανάγκη για καθάρισμα κεραμικής εστίας.

Οι κεραμικές εστίες έχουν μονοπωλήσει τα τελευταία χρόνια στις κουζίνες καθώς πέραν από καλύτερης αισθητικής, είναι και πιο ασφαλείς στη χρήση. Ταυτόχρονα όμως για να μην χάσουν τη χρηστικότητά τους, ο καθαρισμός κεραμικής εστίας είναι απαραίτητος. Πόσες φορές είπατε ότι σήμερα θα προσέξετε να μην λερώσετε την εστία καθώς μαγειρεύετε; Και άλλες πόσες φορές μετά το μαγείρεμα σκεφτόσασταν ποιος καθαρίζει τώρα;

Για όλους αυτούς τους λεκέδες που μπορεί να χρειάζονται ώρα για την αφαίρεση τους, σας έχουμε τη λύση.Το σημαντικότερο είναι να γνωρίζετε πως να καθαρίσετε σωστά τις εστίες για να παραμείνουν σε άψογη κατάσταση όσα χρόνια και αν περάσουν. Παρακάτω λοιπόν θα σας δώσουμε κάποιες χρήσιμες συμβουλές για το πως γίνεται σωστό καθάρισμα κεραμικής εστίας.

Καθημερινό καθάρισμα κεραμικής εστίας

Για την αποφυγή συσσώρευσης βρωμιάς και υπολειμμάτων από λίπη, καλό θα ήταν μετά από το μαγείρεμα για γίνεται ένας γρήγορος καθαρισμός της εστίας.  Όταν αυτός γίνεται καθημερινά, είναι πολύ απλός και γρήγορος. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να τις σαπουνίσετε με ένα υγρό σφουγγάρι αφού πρώτα έχουν κρυώσει. Στη συνέχεια τις ξεπλένετε μέχρι να φύγουν όλα τα υπολείμματα φαγητού.

Για περιπτώσεις όμως που μετά το μαγείρεμα δείτε ότι υπάρχουν έντονα λίπη στην εστία σας, υπάρχει και ένας πιο δραστικός τρόπος για να τα αφαιρέσετε. Κόβετε ένα λεμόνι στη μέση και τρίβετε την επιφάνεια της εστίας. Στη συνέχεια αφήστε για λίγα λεπτά να δράσει, σαπουνίστε και καθαρίστε με ένα πανάκι.

Θα δείτε ότι τα επίμονα λίπη εξαφανίζονται πριν προλάβουν να σκληρύνουν και να μας κάνουν τη ζωή πιο δύσκολη.

Καθαρισμός δύσκολων λεκέδων

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που τα λίπη έχουν μείνει για μέρες στη κεραμική εστία. Τότε το καθάρισμα της δεν είναι πάντα η πιο εύκολη υπόθεση. Σας έχουμε και πάλι το τρόπο για το πως θα γίνει το καθάρισμα κεραμικής εστίας με απλά υλικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι.

Μαγειρική σόδα

Η διαδικασία που χρειάζεται να ακολουθήσετε είναι πολύ απλή. Αρχικά ρίχνετε τη μαγειρική σόδα διάσπαρτα σε ολόκληρη την επιφάνεια της κεραμικής εστίας. Στη συνέχεια με ένα στεγνό σφουγγάρι τρίβετε την επιφάνεια, με την μαλακή του πλευρά για να αποφύγετε να γρατζουνιστεί. Το επόμενο βήμα είναι να συνεχίσετε το τρίψιμο με ένα βρεγμένο πανί μέχρι να απομακρυνθούν όλα τα υπολείμματα της σόδας.

Λάδι ή ξύδι

 Δύο πολύ απλά υλικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι είναι το λάδι και το ξύδι. Το γνωρίζατε όμως ότι μπορούν να κάνουν θαύματα σε ότι έχει να κάνει με το καθάρισμα της κεραμικής σας εστία; Για να δράσουν σωστά αυτά τα υλικά πρέπει η κεραμική εστία να είναι ακόμα ζεστή. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ρίξετε λίγο λάδι ή ξύδι πάνω στα λίπη. Το αφήνετε να δράσει για λίγο μέχρι να κρυώσει η εστία και στην συνέχεια τα αφαιρείτε με μία ειδική ξύστρα.

Καθάρισμα κεραμικής εστίας με WD-40 MutliUse Product

Εάν έχετε δοκιμάσει τις πιο πάνω μεθόδους χωρίς να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα, ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε το καθάρισμα της κεραμικής εστίας με WD-40 Multi-Use Product.Το συγκεκριμένο προϊόν χάρη στην δράσει του μπορεί να αφαιρέσει και τους πιο δύσκολους λεκέδες.

Αυτό που χρειάζεται να κάνετε είναι σε κρύα κεραμική εστία να ψεκάσετε μία μικρή ποσότητα από το WD40 πάνω στο λεκέ. Το αφήνετε για περίπου 5 λεπτά να δράσει και να εισχωρήσει στα λίπη, μέχρι να είναι έτοιμα να αφαιρεθούν εύκολα. Στη συνέχεια παίρνετε ένα στεγνό πανάκι και τρίβετε το λεκέ. Μόλις απομακρυνθεί ο λεκές σαπουνίζετε πολύ καλά την κεραμική εστία και την σκουπίζετε με ένα καθαρό, στεγνό πανί.

Το WD40 έχει πάνω από 2000+ χρήσεις, ανακαλύψτε τες εδώ!