Η όψη σκουριάς πάντα ήταν ενοχλητική, πόσο μάλλον όταν υπάρχει λεκές σκουριάς σε κάποιο αγαπημένο μας ρούχο. Κάποιοι λεκέδες είναι πολύ δύσκολο να αφαιρεθούν από τα ρούχα μας, όπως είναι και ο λεκές σκουριάς. Έτσι σας έχουμε 2+1 λύσεις για το πως μπορείτε να αφαιρέσετε λεκέ σκουριάς από τα ρούχα σας, χωρίς να χρειαστεί να τα πάτε καθαριστήριο. Σίγουρα απλά το να μπουν στο πλυντήριο δεν έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα και ενώ είναι ένας δύσκολος λεκές, μπορεί να αφαιρεθεί με τους ακόλουθους τρόπους, εξοικονομώντας έτσι και χρήματα.

Wd40

Το WD40 Multi-Use, αποτελώντας τον νούμερο 1 ανισκωριακό,  μπορεί να εξαφανίσει την σκουριά από οποιοδήποτε σημείο και αν βρίσκεται αυτή. Η σύνθεση του επιτρέπει να εισχωρεί στην σκουριά και να την αφαίρεί.  Σίγουρα θα έχετε δοκιμάσει στο παρελθόν άλλες χρήσεις του WD40, όπως η λίπανση της αλυσίδας ποδηλάτου, στους μεντεσέδες της πόρτας ή για να αφαιρέσετε κάποιο αυτοκόλλητο, όμως μπορεί να να αφαιρεί εξίσου αποτελεσματικά και τη σκουριά από τα ρούχα σας. Πως φεύγει η σκουριά από τα ρούχα σας με την χρήση του Wd40? Αν επεξεργαστείτε σωστά τον λεκέ την σκουριάς πριν το πλύνετε τότε θα έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Αυτό που έχετε να κάνετε είναι απλά να ψεκάσετε με το WD40 απευθείας πάνω στο λεκέ, περιμένετε στη συνέχεια για μισό λεπτό, προσθέτετε λίγο αποριπαντικό τρίβοντας τοπικά και το βάζετε κανονικά στο πλυντήριο…και είναι έτοιμο να ξαναφορεθεί!

Το WD40 δεν κάνει να το χρησιμοποιήσετε σε μεταξωτά υφάσματα γιατί θα έχετε αντίθετα αποτελέσματα.

Αυτή ήταν μία από τις 2000 χρήσεις του WD40, μπορείτε να βρείτε 1999 ακόμη

 

Οδοντόκρεμα & Αλάτι

Μία εύκολη σπιτική λύση για να βγάλετε τη σκουριά από τα ρούχα είναι ένα μείγμα από υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι μας, οδοντόκρεμα, αλάτι και βραστό νερό. Εάν το ρούχο είναι ευαίσθητο και δεν κάνει να χρησιμοποιηθεί βραστό νερό, μπορείτε να βάλετε περισσότερη οδοντόκρεμα και μικρότερη αναλογία ζεστού νερού. Η διαδικασία είναι η ακόλουθη:

  • Μόλις έχετε έτοιμο το μείγμα το τοποθετείτε πάνω στο λεκέ της σκουριάς
  • Tο αφήνετε να δράσει για 15 λεπτά
  • Στην συνέχεια πλένετε το ρούχο με το απορρυπαντικό που χρησιμοποιείτε συνήθως
  • Στο σημείο αυτό φτιάχνετε ένα ακόμα μείγμα από λευκό ξύδι και αλάτι.
  • Μόλις το ετοιμάσετε το απλώνετε πάνω στο λεκέ σκουριάς και τρίβετε το σημείο
  • Το αφήνετε για μισή ώρα και το ξεπλένετε με ζεστό νερό και είναι σαν καινούριο.

Χυμός λεμονιού & Αλάτι

Θέλετε ακόμα έναν εύκολο και οικονομικό τρόπο για αφαίρεση λεκέ σκουριάς από τα ρούχα σας; Αυτό που χρειάζεστε είναι χυμό λεμονιού και αλάτι.  Πάρτε λοιπόν μία κατσαρόλα με νερό και μόλις αρχίζει να βράζει το νερό, σβήστε την φωτιά. Στην συνέχεια παίρνετε το ρούχο που έχει τον λεκέ από σκουριά και το τοποθετείτε πάνω από την κατσαρόλα. Απλώνετε το χυμό λεμονιού πάνω στη σκουριά και το αφήνετε να δράσει. Μετά από λίγα λεπτά ξεπλένετε το ρούχο σας.

Αν δεν βγει η σκουριά από το ύφασμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και με άλλο τρόπο το λεμόνι. Αυτή τη φορά παίρνετε το ρούχο με την σκουριά και τοποθετείτε πάνω του χαρτοπετσέτες. Στην συνέχεια πασπαλίζετε με αλάτι και προσθέτετε χυμό λεμονιού. Μόλις κάνετε τα παραπάνω βάζετε το ρούχο κάτω από τον ήλιο. Αν δεν έχει φύγει η σκουριά επαναλάβετε την διαδικασία.

 

Αποποίηση Ευθυνών

Οι χρήσεις του WD-40 που περιγράφονται σε αυτό τον ιστότοπο δόθηκαν στη WD-40 Company από τελικούς χρήστες του προϊόντος, και δεν αποτελούν υποδείξεις ή συστάσεις για χρήση του προϊόντος από τη WD-40 Company. Οι αναφερόμενες χρήσεις δεν έχουν δοκιμαστεί από τη WD-40 Company. Οι καταναλωτές πρέπει να επιστρατεύουν την κοινή λογική, όποτε χρησιμοποιούν το WD-40. Ακολουθείτε πάντα τις οδηγίες και λαμβάνετε σοβαρά υπόψη τις όποιες προειδοποιήσεις αναγράφονται στη συσκευασία του WD-40.